O artistă cu sinestezie transformă ceea ce aude în opere de artă vizuală

0

 este o artistă cu  care vede ceea ce aude. Atunci când ascultă un cântec, fiecare element unic al cântecului are o reprezentare colorată în creierul Melissei. Ea s-a decis să împărășească ceea ce vede pin intermediul extraordinarelor sale opere de artă.

Abilitatea unică a Melissei combină culorile frumoase pe care le vede în mintea ei, produse de către muzică, pentru a aduce muzica sub forma unor picturi în ulei și acrilic pe pânză. Ea a găsit cu adevărat o cale uimitoare de a își exprima sentimentele și gândurile sub forma unor lucrări de artă frumoase și vibrante. Dacă privești aceste piese de artă abstractă vei putea simți o senzație unică de curiozitate în minte și în inimî. Într-un fel este un mod de a vedea lumea prin ochii altei persoane.

Sinestezia

Sinestezia este un fenomen neurologic unic unde 2 sau mai multe simțuri se combină într-unul singur. În greacă, cuvântul syn înseamnă împreună, iar aisthēsis înseamnă senzații. Unul dintre cele mai incredibile lucruri în legătură cu această condiție este faptul că persoanele care o au nu o consideră problemă sau dereglare. În schimb, aceștia o sonsideră un dar sau o supraputere. Aceasta le oferă abilitatea de a experimenta simțurile într-un nou mod și să aibă experiențe unice la care ate persoane doar visează.

Exemple de acest tip sunt multe, însă dacă îți poți imagina că două simțuri se unesc pentru a crea un nou simț unic, veți înțelege cât de incredibil este de fapt. De exemplu, simțurile pot include vederea mirosurilor sub formă de culori sau gusturi care au tonuri muzicale. Există posibilități aproape nelimitate în acest fel. Este oare posibil ca în viitor să avem cu toții aceste simțuri combinate? Ce se va întâmpla când începem să combinăm mai mult de două simțuri? Poate că acesta este viitorul evoluției mentale ale umanității.

Melissa ne oferă o mică ocheadă către această lume incredibilă.

“Pentru că am sinestezie, muzica pe care o ascult se traduce într-un flux de texturi și culori. Sinestezia, cu toate că nu dezorientează, mă poate lăsa descumpănită atunci când încerc să descriu celorlalți  ceea ce văd” spune Melissa. “A avea sinestezie nu te dezorientează sau îți distrage atenția. Ea adaugă o vibrație unică lumii pe care o experimentez”.

Orice a icrede în legătură cu aceste simțuri noi și unice, iată câteva dintre operele de artă ale Melissei.

1.-Radiohead-Lucky_670

1.-Radiohead-Lucky

2.-David-Bowie-Life-On-Mars_670

2.-David-Bowie-Life-On-Mars

3.-John-Lenon-Imagine_670

3.-John-Lenon-Imagine

4.-Prince-Joy-In-Repetition_670

4.-Prince-Joy-In-Repetition

5.-Jimi-Hendrix-Little-Wing_670

5.-Jimi-Hendrix-Little-Wing

6.-Soulive-Interlude-II_670

6.-Soulive-Interlude-II

7.-John-Mayer-Gravity_670

7.-John-Mayer-Gravity

8.-Led-Zeppelin-Since-I-ve-Been-Loving-You_670

8.-Led-Zeppelin-Since-I-ve-Been-Loving-You

9.-Smashing-Pumpkins-Tonight-tonight_670

9.-Smashing-Pumpkins-Tonight-tonight

10.-Radiohead-Karma-Police_670

10.-Radiohead-Karma-Police

11.-Glass-Animals-Flip_670

11.-Glass-Animals-Flip

12.-Airhead-Callow_670

12.-Airhead-Callow

Vă recomand să alegeți câteva dintre tablourile favorite și să ascultați cîntecul pe youtube în timp ce priviți imaginea. Vedeți dacă puteți să simțiți că se potrivesc culorile la ceea ce auziți, pentru a vă putea acorda la lumea unui sinestezist. Povestiți-ne experiența dacă simțiți că ați avut o experiență specială.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Puterea magică a prezenței

Prin prezență, Eckhart Tolle înțelege să fii liber și independent de timpul psihologic (trecut și viitor), acest lucru realizându-se prin concentrarea...

Închide