Misterul interferențelor stradale

1

Enigma interferețelor stradale (INS) a fost înregistrată în mai multe locuri pe glob. Mulți oameni spun că pot opri luminile stradale doar trecând pe sub ele.

Este acesta un fenomen explicabil sau este produsul unor energii necunoscute?

Cum putem explica faptul că o lampă stradală care este cea mai apropiată, deodată sclipește, oprindu-se imediat cum persoana trece pe sub ea.

Dacă s-a întâmplat o dată, am putea spune ușor că e o coincidență, dar dacă fenomenul se repetă iarăși și iarăși, doar în cazul unei anumite persoane, atunci avem o enigmă.
Adevăratul moiv pentru care unii oameni cauzează interferențe cu luminile stradale rămâne un mister. Opiniile sunt variate și este un subiect interesant, pe care merită să îl explorăm mai în detaliu.

Ești și tu un Călător?

Scriitorul Hilary Evens era, înaintea morții ei din 2011, cea mai mare autritate în materie de INS.

“Călător” (termenul din engleză coincide acronimului în primele trei litere și înseamnă practic cineva care ”alunecă”) este termenul folosit în cazul unei persoane care raportează o experiență INS.

După ce a primit nenumărate rapoarte de la oameni care declarau că lămpile stradale răspundeau prezenței lor într-un mod inexplicabil, Evans s-a decis să invetigheze enigma.

El a strâns sute de INS-uri și a prezentat rezultatele cercetărilor sale în cartea sa SLIders: The Enigma of Steetlight Interference (Călătorii: Enigma interferențelor stradale)
În cartea sa, Hilary Evens scrie: ”Istoria demonstrează că poate exista o credința larg răspândită într-un fenomen care nu este nimic altceva decât un artefact derivat dintr-o interpretare eronată a declarațiilor martorilor”.

Cu toate acestea INS are o bază în realitatea fizică ce poate fi supusă investigașiilor: luminile stradale sunt obiecte fizice iar efectele INS, dacă există, trebuie să fie în cele din urmă rezultatul unui proces fizic. Prin natura sa, INS se pretează unei observări și testări controlate.”

“Sincer, când am auzit pentru prima dată de INS am considerat fenomenul nesemnificativ și plictisitor, indiferent de faptul că fenomenul are sau nu o bază paranormală.

Am tras prea repede concluzia că dacă nu toate experiențele INS, majoritatea pot fi puse în contextul în care oamenii percep conexiuni care nu au o bază reală. Acest lucru se poate spune, așa cum toată lumea știe deja, pentru că luminile stradale pot funcționa anormal și ele chiar funcționează anormal din când în când și se întâmplă deseori ca oamenii să treacă pe sub ele exact când au loc aceste funcționări anormale.

După ce am studiat fenomenul mai în profunzime, totuși, am ajuns la o conluzie irefutabilă că avem de-a face cu un adevărat mister – și ceea ce este și mai important unul fascinant pentru mine. Dacă sunt adevărate… pretențiile de INS au implicații profunde și interesante pentru știință și pentru înțelegerea potențialului uman”, scria Evans în cartea sa, explicându-și atitudinea și perspectiva asupra subiectului.

Călătorii sunt deseori tratați cu un mare scepticism și cu toate acestea nu există suficiente explicații legate de fenomenele pe care le experimentează.

Cum fac asta? Un tânăr din Dublin a trecut pe sub un rând de corpuri de iluminat stradal noaptea – iar ele se sting pe rând, una câte una, pe măsură ce trece de ele.

Un inginer din Woodville, Washington, este oprit de poliție pentru a fi percheziționată mașina, ca să vadă ce influențează luminile stradale.

Un australian într-un parc industrial de distracții își parchează mașina, iar lumina de deasupra lui se stinge până în momentul în care, în seara următoare își parchează mașina în același loc, iar lumina se aprinde din nou. Iar asta nu este tot. Atunci când un client într-un restaurant din Atena, Grecia cere să să fie dată muzica mai încet, este refuzat – ea ”omoară” toată electricitatea din restaurant, iar clienții își mănâncă cina la lumina lumânărilor. Alte persoane afectează semafoarele, computerele, trecerile la nivel cu cale ferată… Acesta este fenomenul Interferențelor stradale (INS). Acesta a fost până nu de mult considerat folclor – ceva ce i s-a întâmplat prietenului unui prieten – iar astăzi este recunoscut ca o enigmă științifică cu implicații asupra cunoașterii universului, inclusiv a cunoașterii propriei noastre ființe. În această primă carte despre fenomenul INS, aflăm despre câteva sute de călători care și-au raportat propriile experiențe supranaturale dar și implicațiile la scara largă ale acestui fenomen fascinant.

Evens descrie multe povești care i-au fost raportate de oameni care au experimentat interferențele stradale.

“Am înțeles că influențez doar întrerupătaorele care sunt sensibile la lumină și probabil că energia mea în anumite momente, cine știe pentru ce motiv, este potrivită și destul de puternică pentru a ”păcăli” întrerupătorul să creadă că este ziuă”, explică un idivid care se consideră călător.

Richard M, spune că a devenit conștient abilitatea sa INS de când era tânăr. El își amintește că ”luminile se stingeau când trecea pe sub ele și apoi licăreau și se aprindeau din nou după ce trecea de ele. Nu m-a speriat, dar am devenit contient de fenomen. Îmi aduc aminte că treceam pe sub ele și încercam să le sting dar nu puteam.

În momentul în care m-am oprit de la a încerca să le sting, fenomenul începea din nou – ca și cum cineva s-ar juca cu mine. Am anticipat fenomenul pentru o perioadă și nu am spus nimănui despre el. Cu câțiva ani în urmă, am observat că se întâmplă din nou – prima dată după mult timp.

Din nou, îmi plimbam câinele într-o zi și s-au stins mai multe lumini într-o parcare de lângă stradă. I-am spus unui prieten bun când m-am întors acasă și a ieșit și el afară să mă vadă de pe partea celalaltă a drumului. Pe măsură ce se plimba prin arc, toate luminile pe sub care a trecut s-au stins și apoi s-au aprins din nou când a plecat din zonă… îmi aduc aminte că ambele momente au coincis cu perioade de stres, unele chiar intense”.

Uni sceptici sugerează că INS are loc doar ca o consecință a faptului că becurile sunt aproape de sfârșitul vieții lor, însă iluminarea intermitentă a luminilor stradale nu rezolvă multe dintre cazurile de INS.

“Aceste aparate nu sunt neapărat lumini stradale, desigur: iar rapoartele despre persoane care influențează computerele, casele de marcat de la supermarket etc. pot fi dovezi care confirmă acest lucru. Totuși, există multe motive să credem că luminile stradale sunt în mod special sensibile în comparație cu alte echipamente: acest lucru s-ar putea să se întâmple pentru că acestea operează aproape de nivelul lor critic sau pentru că nu se consideră în mod normal protecții substanțiale”, scrie Evens.

Interferențele stradale au fost raportate peste tot pe glob.

Cei care tratează fenomnul INS ca fiind adevărat cred că anumite persoane au un anumit nivel de energie care interacționează cu luminile stradale sau cu echipamentele electrice, iar această energie face ca luminile să se stingă și să se aprindă.

Potrivit teoriei lui Evens, o ”forță” care operează prin afectarea voltajului curentului electric, mai mult ca sigur crează o scurgere a voltajului ce declanșează închiderea internă a lămpii.
“Pentru a crea un asemenea fenomen”, speculează el, ”INS ar trebui să fie o forță electro-dinamică, cumva generată în interiorul sau în întregul sistem biologic uman și apoi se externalizează cumva în mediul înconjurător unde va acționa asupra aparatelor care se întâmplă să fie vulnerable la acestea”.

Ar trebui adăugat că majoritatea INS au loc atunci când oamenii merg pe jos. Totuși, există cazuri și de persoane care spun că fenomenul are loc atunci când merg pe bicicletă, motocicletă sau chir când merg cu autobuzul.

Călătorii raportează deseori probleme cu busolele sau ceasurile, făcându-le să se oprească sau să funcționeze anormal.

sursa: http://www.messagetoeagle.com/mystery-of-streetlight-interference-are-you-also-a-slider-2/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Un comentariu

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Învățătura Dzogchen

Practica  Dzogchen și Samaya Longchenpa, marele maestru Dzogchen din Tibet, cânta într-un cântec din secolul 14: Pentru că lucrurile sunt...

Închide