Influentele filosofiei vedice asupra ideilor lui Nikola Tesla in legatura cu Energia libera

0

Stiinta functioneaza mai bine atunci cand este in armonie cu natura. Daca le punempe amandoua la un loc, putem descoperi tehnologii extraordinare care iau nastere doar atunci cand nivelul de constiinta al planetei este gata sa le imbratiseze. Un exemplu simplu este „Energia libera”, cunoscuta si sub numele de „Energia punctului zero”, ce utilizeaza substantele care exista in jurul nostru si le converteste in energie utilizabila. In acest fel am avea acces la o sursa nelimitata de energie si practic am eradica saracia de pe intreaga planeta. Proprietatile spatiului au fost postulate de catre multe persoane, de la anticele filosofii vedice, vechii mistici, diverse civilizatii antice de-a lungul istoriei umanitatii incepand cu Descartes, Einstein, Newton si multi altii. Oamenii sunt niste fiinte curioase si epopeea noastra de a descoperi „ceea ce este” nu se va sfarsi niciodata.

„Si ei i-au permis lui Apollonius sa intrebe; iar el a intrebat din ce cred ei ca este compus cosmosul; insa ei au raspuns; „Din elemente.” „Sunt atunci acestea patru?” a intrebat el. „Nu patru”, a spus Larchas, „cinci.” „Si cum poate fi un al cincilea”, a intrebat Apollonius, „pe langa apa, aer, pamant si foc?” „Exista eterul”, a raspuns celalalt, „care trebuie privit ca lucrul din care sunt facuti zeii; si la fel cum toate creaturile muritoare inspira aer, la fel cele nemuritoare si divine insipa eter.” „Trebuie”, a spus Apollonius, „sa privesc Universul ca pe o fiinta vie?” „Da”, a raspuns celalalt”. – Viata lui Apollonius din Tyana, Philostratus, 220 dC. ()

Stiinta stie astazi ca universul material nu are ca fundatie a ceea ce noi percepem ca material fizic ceva care nu este material. Astazi, fizicienii recunosc faptul ca atomii fizici sunt de fapt facuti din vortexuri de energie ce se rotesc si vibreaza constant. La cel mai mic nivel observabil, materia este energie, iar aceasta energie care exista peste tot in jurul nostru poate fi captata si folosita pentru a genera putere.

Fizica cuantica a lasat multi cercetatori absolut uimiti, iar descoperea faptului ca realitatea noastra fizica materiala nu este de fapt fizica, poate fi destul de derutanta. Oamenii de stiinta au inceput sa cerceteze relatiile dintre energie si structura materiei la inceputul secolului al 19 lea, aproximativ in momentul in care ideea unui univers material newtonian a fost scoasa din inima cercetarilor stiintifice si inlocuita cu faptul ca materia nu este altceva decat o iluzie, ca totul in univers este facut din energie.

„Daca mecanica cuantica nu v-a socat profund, nu ati inteles-o inca. Tot ceea ce noi numim real este facut din lucruri care nu pot fi privite ca fiind reale.” – Niels Bohr, un fizician danez.

Din nou, daca ati vazut vreodata compozitia unui atom la microscop, ati observat o mica tornada invizibila, ca un vortex, cu un numar de vortexuri infinit de mici numite cuarci si fotoni. Aceste formeaza structura unui atom. Daca ati marit si mai mult si mai mult structura unui atom, ati ajuns sa nu mai vedeti nimic, ati observa doar un vid fizic. Atomul nu are o structura fizica, noi nu avem o structura fizica, obiectele fizice nu a o structura fizica. Atomii sunt facuti din energie invizibila, nu din materie tangibila.

„In ciuda dovezilor empirice de necontestat ale teoriei cuantice, simpla sugestie in legatura cu faptul ca ar putea fi adevarata ca descreiere a naturii este inca privita cu cinism, neintelegere si chiar cu aversiune.” (T. Folger, „Quantum Shmantum”; Discover 22:37-43, 2001)„Treceti peste asta si acceptati concluzia de neatacat. Universul este imaterial – mental si spiritual.” – R.C. Henry, Profesor de fizica  si astronomie la John Hopkins University. ()

Tesla si antica filosofie Vedica, plus proprietatile spatiului

Am vazut, in special in ultimele decade, o tendinta interesanta a stiintei moderne de se alinia la intelegerea straveche in legatura cu adevarata natura a realitatii, insasi fundamentul acesteia, cum functioneaza si cum putem sa lucram cu aceasta cunoastere pentru a schimba fata planetei. Oricine numeste pseudostinta fuziunea dintre ‘spiritualitate’ si stiinta cu siguranta nu a studiat indeaproape fenomenul. Ideile spirituale ale lumii antice sunt direct interconectate cu stiinta din ziua de azi, iar fizica cuantica cu atat mai mult, realitate de care Nikola Tesla era extrem de constient.

„Toata materia perceptibila provine dintr-o substanta primara, sau o simplitate extrema dincolo de orice concept, care umple intregul spatiu, asa numita akasha sau eterul luminiscent, care actioneaza asupra vietii oferind Prana sau forta creatoare, aparand in existenta in cicluri nesfarsite de obiecte si fenomene.” – Nikola Tesla, Cele mai mari realizari ale omului, 1907 (1)(2)

Dupa cum lesne se poate observa, Tesla era perfect constient de conceptele antice si de legaturile pe care acestea le au cu stiinta cu care lucra – folosind cuvinte sanskrite precum „akasha” si „prana” pentru a descrie fortele si materia care exista in jurul nostru. Aceste cuvinte provin din Upanisade (o colectie de texte vedice).

„Akasha nu poate fi distrusa, este substratul absolut primordial ce creaza materia cosmica si de aceea proprietatile acesteia nu se regasesc in proprietatile materiale care exista intr-un sens relativ. Akasha este existenta eterna, realitatea superfluida pentru care creatia si distrugerea sunt de neaplicat.” (Idham thadhakshare parame vyoman. Parame vyoman) – Paramahamsa Tewari, Inginer, fizician si inventator. ()

Nikola Tesla a avut legaturi cu Swami Vivekananda (1863 – 1902), cel care a fost cel mai influent si faimos lider spiritual al Vedantei (una dintre cele sase scoli ale filosofiei hinduse, termen la care se refera la inceput la Upanisade, o colectie de texte filosofice din Hinduism) si al Yoga. El a fost principalul discipol al lui Ramakrishna Paramahansa si fondator al Matematicii Ramakrishna si al Misiunii Ramakrishna. El este o figura gigantica in istoria miscarii de reformare a hinduismului.

Vivekananda i-a scris lui Tesla o scrisoare la inceputul anului 1800, spunand:

„Domnul Tesla crede ca poate demonstra matematic faptul ca forta si materia sunt reductibile la energia potentiala. Voi merge si il voi vizita saptamana viitoare pentru noua lui demonstratie matematica. In cazul acesta cosmologia vedantica va fi plasata pe cea mai sigura fundatie. Lucrez destul de mult cu cosmologia si escatologia din Vedanta. Vad perfecta uniune a acestora cu stiinta moderna, iar rezolvarea unei parti va conduce in mod automat si la rezolvarea celeilalte.” Swami Vivekananda (Opere complete, vol. V, A cincea editie, 1347, p. 77). (1)

Tesla a inceput sa foloseasca aceste cuvinte sanskrite dupa intalnirea cu Swami si dupa studiul perspectivei orientale asupra adevaratei naturi a realitatii, in legatura cu mecanismele care conduc lumea materiala. In final, acesta l-a condus la punerea bazelor transmisiilor fara fir (wireless) a puterii electrice, tehnologie cunoscuta sub numele de Transformator Tesla Coil (bobina). In timpul acestui an, el a facut urmatoarele comentariu in timpul unui discurs in fata the American Institute of Electrical Engineers. (Discurs sustinut inainte de a cunoaste sinceritatea vedica a natiunilor estice – India, Tibet si Nepal)

„Cand multe generatii vor fi trecut, masinariile noastre vor fi conduse de o putere obtinuta din orice punct al universului. Ideea nu este noua… O gasim in mitul delicios al lui Antheus, care isi tragea puterea din pamant; o gasim in speculatiile subtile ale unuia dintre cei mai speldizi matematicieni… Peste tot in spatiu exista energie. Exista energie statica sau cinetica – iar asta cunoastem cu siguranta – si atunci este doar o chestiune de timp pana cand omul va reusi sa isi ataseze masinariile chiar la rotile nevazute ale naturii.” – Nikola Tesla

Vedele sunt un grup de texte care sunt compuse din imnuri, rugaciuni, mituri, povestiri istorice, stiinta si natura realitatii. Ele sunt datate cu 5.000 de ani in urma si nu sunt diferite de alte texte antice care patrund in acelasi subiect, de pe intregul glob. Limba folosita este cea sanskrita, ale carei origini sunt necunoscute.

„Swami Vivekananda spera ca Tesla va fi capabil sa demonstreze faptul ca ceea ce noi numim materie este pur si simplu energie potentiala, ceea ce ar impaca invataturile vedelor cu stiinta moderna. Swami a realizat ca, in acest caz, cosmologia vedantica ar (putea) fi plasata pe cea mai sigura fundatie. Tesla a inteles terminologia sanskrita si filosofia, descoperind ca acestea sunt un mod extrem de bun de a descrie mecanismele fizice ale Universului, asa cum erau vazute de catre ochii sai. Ar fi de inteles ca cei care ar incerca sa inteleaga stiinta din spatele inventiilor lui Tesla ar trebui sa invete sanskrita si sa studieze filosofia vedica.” – Toby Grotz, Presedinte, Wireless Engineering ()

Aparent, Tesla nu a putut demonstra legatura dintre energie si materie, iar aceasta nu a fost revelata pana in momentul in care Albert Einstein nu si-a publicat lucrarea sa asupra relativitatii, un adevar cunoscut in Est pentru cel putin de 5.000 de ani.

„Toate puterile din univers sunt deja ale noastre. Noi ne-am asezat palmele in fata ochilor si ne plangem ca este intuneric.” – Swami Vivekananda.

Viziunea lui Tesla asupra trasmisiilor wireless ale energie electrice si legate de energia libera au fost amanate pentru cel putin o suta de ani. Ceea ce ne conduce catre urmatorul subiect al articolului.

Ce stim (astazi) despre Energia libera

„Aceste concepte au fost demostrate in sute de laboratoare din intreaga lume si totusi ele nu au vazut lumina zilei inca. Daca aceste tehnologii ar fi introduse pe piata, schimbarea ar fi profunda si aplicabila oriunde. Aceste tehnologii sunt cel mai important lucru care a avut loc in istoria lumii.” – Brian O’Leary, fost astronaut NASA si Profesor de fizica la Princeton. (sursa)

Mai jos este un videoclip al renumitului fizician Harold E. Puthoff. El este un fizician american care si-a obtinut doctoratul la Stanford. Sunt familiarizat cu munca sa legata de declasificarea programului de remote viewing (vederii la distanta) condus de catre NASA si NSA in colaborare cu Stanford University. ()()() El este directorul Institute for Advanced Studies at Austin, lucrand pentru mai multe agentii guvernamentale de-a lungul anilor.

„Acestia nu sunt doar niste oameni de stiinta – clovni care au niste idei science fiction. Acestea sunt cateva idei de baza deja publicat in cele mai importante reviste de fizica si au fost deja luate in serios de care armata si NASA. Am fost condus la un moment dat pe un portavion de catre Marina si mi s-a aratat ce ar trebui inlocuit daca am avea surse noi de energie prin metode noi”  – Dr. Harold E. Puthoff.

„Aproximativ in anul 1964, un cercetator de la Hughes Laboratory, pe nume Robert L. Forward a demonstrat ca exista un anumit efect, cunoscut sub numele de Efectul Casimir, care demonstreaza faptul ca acest tip de energie poate fi captat.” – Dr. Harold E. Puthoff.

Pentru a vedea cercetari reale efectuate in domeniu, o lucrare publicata si cateva masinarii si planurile acestora, puteti accesa urmatorul .

Despre aceste lucruri vorbea Tesla atunci cand a declarat ca omul isi va atasa „masinariile chiar la rotile nevazute ale naturii.”

Este timpul pentru schimbare

Metodele actuale de extractie a energiei distrug Pamantul. Acestea distrug mediul inconjurator, oamenii si creaza conflicte. Ne apropiem rapid de un moment (daca nu ne aflam deja in acel moment) cand trebuie sa implementam sisteme pentru a elimina combustibilii fosili. Sper ca acest articol si cele legate de acesta, v-au demonstrat ca acest lucru este posibil. Daca sunteti interesati de subiect puteti studia munca lui Michael Faraday, Bruce DePalma, Paramahamsa Tewari si a multor altora. Tranzitia de la o sursa de energie la alta nu se intampla peste noapte. Au fost nevoie de 100 de ani sa trecem de la lemn la carbune, ati 100 de ani de la carbune la titei. Insa urmatoarea tranzitie trebuie sa se intample mai repede decat anterioarele si neaparat trebuie sa includa energia libera.

„NIciun pesimist nu a descoperit vreodata secretul stelelor sau a navigat catre un pamant necartografiat, si nici nu a deschis o noua usa spre spiritul uman.”  – Helen Keller

„Ziua in care stiinta va incepe sa studieze fenomenele non-fizice va fi semnalul unui progres al unei decade ce va fi mult mai mare decat toate celelalte progrese din intreaga existenta.” – Nikola Tesla

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Ce se intampla cand mori? Dovezile sugereaza ca timpul pur si simplu se restarteaza

Ce se intampla cu adevarat atunci cand murim? Putrezim in pamant, sau mergem in Rai (sau Iad, daca am fost...

Închide