Cinci teorii care îți vor schimba modul în care vezi lumea

0
“Realitatea este ceea ce crezi tu că este.”

Te-ai gândit vreodată la cât de mult este realitatea așa cum o percepi tu? Ca ființe umane, nu vom fi capabili decât să vedem lumea dintr-o perspectivă umană. Și, din această cauză, anumite detalii legate de realitate vor părea incredibil de reale, iar altele total false.

Iată cinici teorii propuse de lumea științifică și filosofi, care zguduie fundațiile realității, așa cum o cunoaștem noi:

Prezentism

Prezentismul este o teorie legată de timp. Ea spune că atât viitorul cât și trecutul pur și simplu nu există, că ele sunt imaginate în mintea oamenilor. Singurul lucru ”real” este prezentul în care existăm noi chiar acum.

Similar într-un fel cu mecanica cuantică, această teorie spune că lucrurile nu există până când nu avem noi nevoie ca ele să existe. De exemplu, acest articol nu va mai exista odată ce l-ai închis și nu îl mai citești. Va exista din nou odată ce îl cauți și îl deschizi din nou.

Iar viitorul nu poate exista pur și simplu pentru că timpul nu poate exista atât înainte cât și după ce acel lucru s-a întâmplat.

Creierul în teoria ”căldării”

Baza acestei teorii stipulează că nu există niciun mod în care oamenii să confirme că există ceva în afara conștiinței noastre. Conștiința este singurul lucru pe care îl știm cu siguranță adevărat, de aceea fiind posibil ca noi să fim pur și simplu niște creiere într-o ”căldare”, fiind controlați și manipulați de o forță exterioară, precum extratereștrii sau alți oameni.

Dacă ai probleme atunc când încerci să te gândești la cest concept, încearcă să îți amintești de filmul Matrix. În acest film, viața personajului principal se află într-o simulare despre care el realizează:corpul său este păstrat într-o ”căldare”, conectat la un imens sistem computerizat.

teoria multiversurilor

Teoria multiversurilor a devenit populară în ultimii ani, pe măsură ce din ce în ce mai mulți oameni încep să speculeze în legătură cu dimensiunile Universului nostru sau dacă există aceste cu adevărat. Ea spune că există un număr infinit de universuri similare cu al nostru, având niște diferențe De exemplu, în lumea aceasta sunt scriitor, însă într-un alt univers sunt președintele Statelor Unite. Există un număr infinit de realități alternative, fiecare dintre el făcând ceva într-un feceva diferit față de următorul.

Marea glaciațiune

Teoria din spatele ”Marii glaciațiuni” spune că Universul nostru va rămâne, în cele din urmă fără energie, conducând la un univers înghețat și dezolat.Esnețial, pentru că există o cantitate finită de energie în univers, iar pierderea de căldură este o lege naturală ce acționează în univers, conducând în final la oprirea vibrație, încetinindu-se atât de mult încât totul în univers se va opri din mișcare.

Logosul lui Platon

Marele filosof Platon a argumentat la un moment dat că tot ceea ce oamenii percep ca realitate este doar o imitație a formei sale reale. Mintea nu vede lumea așa cum este de fapt. Există, totuși, o lum dincolo de prcepție, în care totul există într-o formă ”perfectă”.) El spune că cea mai mare șansă să vedem aceste forme perfecte să în această filosofie.

Platon a fost unul dintre primii care a explicat faptul că tot în lume este făcut dintr-un singur material, iar acesta este rearanjat pentru a crea diverse forme ale materiei. După descoperirea atomului și a moleculelor, teoria lui Platon s-a dovedit a fi adevărată îbntr-o anumită măsură.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Shinrin-Yoku – terapia pădurii chiar funcționează

Nature este relaxanată nu numai pentru minte, corp și suflet. Cerecetătorii au confirmat faptul că atunci când petreci timp în...

Închide