Biofotoni: Corpul uman emite, comunica cu si este facut din lumina – partea 1

0

Sayer Ji,  | Din ce in ce mai mult stiinta incepe sa fie de acord cu experienta umana: Suntem mai mult decat atomii si moleculele care ne formeaza corpul, suntem fiinte de lumina de asmenea. Biofotonii care sunt emisi de catre corpul uman, pot fi eliberati prin intentie mentala si pot modula procesele fundamentale ale comunicarii intercelulare si din ADN.

Nimic nu este mai uimitor decat faptul ca existam. Deseori ignoram acest aspect, evident datorita realitatii pe care o experimentam, si in loc sa fim nimic, iar Universul sa fie un vid complet inconstient de sine, este mai bine sa vedem lucrurile mai degraba ca exista un Univers constient(subliniind faptul ca este constient de sine prin intermediul fiecaruia). 

Ganditi-va la faptul ca din lumina, aer, apa, minerale de baza din crusta pamantului si informatii vechi de cel putin 3 miliarde de ani continute in nucleul unei celeule diploide zigotice, se formeaza corpul uman, iar in acel corp exista un suflet care este cel putin capabil sa isi patrunda originile corporale si spirtuale.

Datorita completei nebunii a conditiei noastre existentiale, incarnarii ca si concept si luand in considerare faptul ca existenta noastra pamanteana este partial formata din lumina solara si are nevoie de consum continuu al luminii, sub forma condensata in mancare, nu pare chiar atat de ireal ca intregul nostru corp emite lumina.

Intr-adevar, corpul uman emite biofotoni, cunoscuti si sub numele de emisii fotonice ultra-slabe (EFU), cu o vizibilitate de 1.000 de ori mai mica decat ce se poate percepe cu ochiul liber. Desi nu sunt vizibile ochiului uman, aceste particule de lumina (sau unde, depinde de modul in care le masuram) sunt parte din spectrul vizibil electromagnetic (380 – 780 nm) si pot fi detectate folosind instrumente moderne sofisticate.

CORPUL FIZIC SI CEL “MENTAL” EMIT LUMINA

Ochiul in sine, fiind expus continuu la fotoni ambientali puternici ce trec prin diverse tesuturi oculare, emit in mod spontan emisii fotonice ultra-slabe induse de catre lumina. Exista si ipoteza prin care lumina vizibila induce bioluminiscenta intarziata din ochiul expus la lumina, aducand o explicatie pentru originea si persistenta imaginilor negative de pe retina.

Aceste emisii de lumina au fost corelate de asemenea cu energia metabolismului cerebral si cu stresul oxidant din creierul mamiferelor. Cu toate acestea, emisiile biofotonice nu sunt epi-fenomenale. Ipoteza lui Bókkon sugereaza ca fotonii ce sunt eliberati in procesele chimice din creier produc imagini biofizice in timpul vizualizarilor, iar un studiu recent a descoperit ca de fapt atunci cand subiectii si-au imaginat lumina intr-un mediu extrem de intunecat, intentia lor a produs o crestere a emisiilor ultra-slabe de fotoni . Aceasta observatie este in concordanta cu perspectiva prin care biofotonii nu sunt doar niste rezultate ale metabolismului celular, ci mai degraba, pentru ca intensitatea biofotonilor poate fi considerata mai mare in afara celulelor decat in interiorul lor, sa fie posibil ca mintea sa acceseze aceasta energie in mod gradual pentru a crea in interior imaginile biofizice din timpul exercitiilor de vizualizare.

CELULELE NOASTRE SI ADN-UL FOLOSESC BIOFOTONI PENTRU A STOCA SI TRANSPORTA INFORMATIA

Aparent, biofotonii sunt folositi de catre celulele multor organisme pentru a comunica, ceea ce faciliteaza transferul energiei / informatiilor, la o viteza care este multe ori rapida decat cea a difuziei chimice. Potrivit unui studiu din 2010, intitulat “Cell to cell communication by biophotons have been demonstrated in plants, bacteria, animal neutriophil granulocytes and kidney cells.”(Comunicatii intercelulare prin intermediul biofotonilor au fst demonstrate in cazul plantelor, bacteriilor, granulocitelor animale si a celulelor din rinichi), cercetatorii au reusit sa demonstreze ca “… stimulari cu spectre diferite de lumina (infrarosu, rosu, galben, albastru, verde si alb) la unul dintre capetele nervului spinal sau motor a condus la cresterea semnificativa a activitatii biofotonice la celalalt capat”. Cercetatorii au interpretat rezultatele spunand ca ele sugereaza ca “… stimularea luminoasa poate genera biofotni care sunt condusi de-a lungul fibrelor nervoase, probabil sub forma de semnale de comunicare neuronala”.

Chiar si atunci cand mergem la nivelul molecular al genomului uman, descoperim ca ADN-ul poate fi identificat ca sursa de emisii biofotonice. Un alt autor propune ipoteza ca ADN-ul este atat de dependent de bio-fotoni incat are proprietati excitante asemanatoare laserului, permitandu-i sa existe intr-o forma stabila la distante foarte mari de zona normal de echilibru termic.

Din punct de vedere tehnic, biofotonul este o particula elementara sau o cuanta de lumina de origine non-termica in spectrul vizibil si ultraviolet, emisa de catre un sistem biologic. Se crede in general ca sunt produsi ca rezultat al metabolismului energiei din celule, sau mai uzual denumite ca un “… rezultat al reactiilor biochimice in care molecule excitate sunt produse din procesele bioenergetice care implica specii active in oxigen”.

EMISIA CIRCADIANA DE BIOFOTONI A CORPULUI

Pentru ca metabolismul corpului se schimba dupa ritmul circadian, emisiile de biofotni variaza si ele odata cu acesta. Cercetatorii au identificat locatii distincte anatomice din corp unde emisiile de biofotoni sunt mai puternice si mai slabe, in functie de ora din zi:

In general, fluctuatia emisiilor de biofotoni este mai mica dimineata si dupa-amiaza. Regiunea toraco-abdominala are cele mai slabe emisii si cel mai constant. Extremitatile superioare si regiunea capului emit cel mai mult, emisiile acestora crescand de-a lungul zilei. Analiza spectrala a emisiilor joase, intermediare si inalte de la partea superioara a piciorului drept, a fruntii si a palmelor, in marja de masuratoare posibila, a relevat emisii spontane majore in banda de frecventa 470 – 570 nm. Zona centrala a palmei are cea mai mare contributie pentru zona de frecventa 420 – 470 nm., in spectrul de emisii spontane provenite din maini, toamna/iarna. Spectrul luminiscentei intarziate provenit din maini a dezvaluit emisii puternice in aceasi zona de frecventa ca emisii spontane.

Cercetatorii au tras concluzia ca “Datele spectrale sugereaza ca masuratorile ar putea sa ofere date cantitative relative la fiecare model individual de procese peroxidante si antioxidante in timp real”.

MEDITATIA SI PLANTELE AFECTEAZA EMISIA DE BIOFOTONI

Cercetarile au descoperit o diferenta a emisiilor de biofotoni in stresul produs de oxidari in randul persoanelor care mediteaza fata de cele care nu mediteaza. Cei care mediteaza regulat au mai putine emisii joase de fotoni ultraslabi (EFU), credinta fiind in acest caz ca acest fenomen este rezultatul nivelului scazut de reactii continand radicali liberi din corpurile acestora. Intr-un studiu clinic ce a implicat practicanti ai meditatiei transcendentale, cercetatorii au descoperit:

Cele mai mici intensitati ale EFU au fost obsevate in cazul a doi subiecti care mediteaza regulat. Analiza umana spectrala EFU sugereaza ca emisiile ultraslabe sunt, cel putin partial, o rezultanta a reactiilor radicalilor liberi in sistemul viu. Este un fapt demonstrat ca au loc diverse schimbari psihologice si biochimice dupa o practica indelungata a meditatiei si se crede ca meditatia poate influenta activitatea radicalilor liberi.

Extrem de interesant este faptul ca o planta bine cunoscuta pentru reducerea stresului (inclusiv reduceri sesizabile in nivelurile de cortisol din corp) dar si a stresului din procesele de oxidare din organism, a fost testata clinic pentru a masura reducerea nivelurilor de emisii de biofotoni emise de catre subiecti umani. Planta cunoscuta sub numele de rhodiola, a fost subiectul unui studiu publicat in 2009 in revista Phytotherapeutic Research, in care s-a descoperit ca persoanele care au ingerat aceasta planta pentru o saptamana au inregistrat scaderi semnificative ale emisiilor de fotoni comparativ cu grupul de control caruia i s-a administrat un placebo.

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cum se ajuta plantele intre ele sa creasca prin comunicari telepatice

S-a demonstrat in cadrul unor experimente stiintifice ca plantele pot atrage surse de energie alternativa de la alte plante din...

Închide