Memoria musculară există la nivel de ADN

0

Un studiu condus de cercetători de la Keele University a demonstrat că mușchii au o ”memorie” a creșterii anterioare – la nivel de ADN.

Perioadele de creștere scheletală și musculară sunt ”ținute minte” de genele din mușchi, ajutându-i să crească mai mari mai târziu.

Cercetarea, publicată în Scientific Reports, ar putea avea implicații nebănuite pentru atleții care sunt prinși că folosesc substanțe pentru creșterea performanței musculare – deoarece acestea ar putea crea schimbări de durată, ceea ce ar face interdicțiile de scurtă durată inadecvate.

Folosind ultimele tehnologii din genetică, cercetătorii de la Keele, împreună cu the Universities of Liverpool John Moores, Northumbria și Manchester Metropolitan, au studiat peste 850.000 de studii de ADN uman și au descoperit genele ”marcate” sau ”nemarcate” cu ”etichete” chimice speciale atunci când mușchi cresc după exerciții și apoi se întorc la normal și apoi cresc din nou în urma altor exerciții ulterioare.

Cunoscute drept modificări epigenetice, acești ”marheri” sau ”etichete” spun genelor dacă ar trebui să fie active sau nu, ofrind instrucțiuni pentru gene ca acestea să pornească sau să se oprească fără să schimbe ADN-ul în sine.

Dr Adam Sharples, seniorul și autorul implicat în comunicare, lector în fiziologie musculară moleculară și celulară la Keele University, împreună cu studentul doctorand Mr Robert Seaborne, au explicat:

„În acest studiu am demonstrat că genele din mușchi devin mai puțin etichetate cu această informație epigenetică atunci când mușchii cresc prin exerciții fizice în perioada de început a vieții, find foarte important că aceste gene rămân nemarcate chiar și atunci când pierdem masă musculară, însă această neetichetare ajută ”pornirea” genei într-o măsură și mai mare și este asociată cu o creștere mai mare a masei musculare ca răspuns la exercițiile făcute mai târziu în viață – demonstrând o memorie epigenetică a creșterii musculare dintr-o perioadă anterioară!

Cercetarea are implicații majore în modul în care se antrenează atleții, se recuperează din accidentări și are consecințe cu bătaie lungă pentru atleții care sunt prinși că trișează.

Dr Sharples explică:

„Dacă un atlet are creștere musculară și apoi se accidentează și pierde masă musculară, ar putea ajuta la recuperare dacă noi cunoaștem genele responsabile pentru memoria musculară. Cercetările ulterioare vor fi importante pentru înțelegerea modului în care diferite programe de exerciții pot ajuta la activarea acestor gene ale memoriei musculare”.

Dl Seaborne a continuat:

„Dacă un atlet ia substanțe care îmbunătățesc performanța pentru creșterea masei musculare, mușchii acestora vor reține o memorie a creșterii musculare anterioare. Dacă atletul este prins și i se dă o interdicție – se poate ca interdicțiile pe termen scurt să nu fie adecvate, pentru că aceștia pot să aibă încă un avantaj asupra competitorilor din cauza substanțelor respective, cu toate că ei nu le mai consumă. Mai multe studii folosind substanțe care cresc masa musculară, mai degrabă decât exercițiile, folosite în acest studiu, sunt necesare pentru a confirma acest fapt”.

Sursa: Materiale oferite de Keele University.

sursa: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/01/180130091144.htmAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Paradoxul identității

Acesta ar putea fi un concept nou pentru mulți și pare că pune sub semnul întrebării chiar esența a ceea...

Închide