Exista moartea? O noua teorie spune ca nu

0

Multora le este frica de moarte. Credem in moarte pentru ca ni s-a spus ca vom muri. Ne identificam cu corpul si stim ca acesta moare. Insa o noua teorie stiintifica sugereaza ca mortea nu este evenimentul terminal in care noi credem.

Unul dintre aspectele bine cunoscute ale fizicii cuantice este faptul ca unele observatii nu pot fi prezise in mod absolut. In schimb, exista o plaja de observatii posibile, fiecare cu o probabilitate diferita. O explicatie uzuala, si anume interpretarea denumita a “mai multor lumi”, spune ca fiecare dintre aceste observatii posibile corespunde unui Univers diferit (Multiversul). O noua teorie stiintifica – numita Biocentrism – redefineste ideea. Exista un numar infinit de Universuri si orice s-ar putea intampla se intampla in unele dintre ele. Moartea nu exista in adevaratul sens al cuvantului in niciunul din ele.Toate Universurile posibile exista in mod simultan, indiferent de ceea ce se intampla in oricare din ele. Cu toate ca acest corp este construit pentru a se auto-distruge, sentimentul viu – acel “Cine sunt Eu?” – este numai o fantana de 20 W de energie operand in creier. Insa aceasta energie nu dispare in momentul mortii. Una dintre cele mai sigure axiome ale stiintei este ca energia nu moare niciodata; nu poate fi nici creata si nici distrusa. Insa transcende aceasta energie dintr-o lume in alta?

does_death_exist

Sa luam in considerare un experiment publicat recent in revista Science, care demonstreaza ca cerectatorii au putut schimba retroactiv ceva ce s-a intamplat in trecut. Particulele trebuiau sa decida cum se comporta atunci cand lovesc un separator de unda. Mai tarziu, experimentatorii puteau sa porneasca sau sa opreasca un al doilea separator. Se pare ca ceea ce observatorul a decis in acel punct, a determinat ceea ce particula a facut in trecut. Indiferent de alegerea facuta de tine, observatorul, tu esti cel care va trai rezultatele. Legatura dintre aceste istorii si Universuri variate transcend ideea clasica de spatiu si timp. Ganditi-va la cei 20 W de energie ca o holo-proiectie a unui lucru sau al altuia pe un ecran. Fie ca pornesti sau nu cel de-al doilea separator, este aceiasi energie sau agent responsabil pentru proiectie.

Potrivit Biocentrismului, spatiul si timpul nu sunt obiectele materiale la care noi ne gandim. Miscati-va mana prin aer – daca dati totul la o parte, ce ramane? Nimic. Acelasi principiu se aplica si timpului. Nu poti vedea nimic prin osul care inconjoara creierul. Tot ceea ce vezi si experiementezi chiar acum este un vartej de informatii ce se misca in mintea ta. Spatiul si timpul sunt doar unelte pentru a pune totul la un loc.

Moartea nu exista intr-o lume fara timp, fara spatiu. In final, chiar si Einstein a admis “Acum Besso” (un vechi prieten) “a plecat din lumea asta ciudata putin inaintea mea. Asta nu inseamna nimic. Oamenii ca noi… stiu ca diferenta dintre trecut, prezent si viitor este doar o iluzie persistenta”. Nemurirea nu inseamna existenta perpetua in timp, fara sfarsit, ci exista in afara timpului.

Acest lucru mi-a fost evident atunci cand a murit sora mea Christine. Dupa ce i-am vazut corpul la spital, am mers sa vorbesc cu membrii familiei. Sotul Christinei – Ed – a inceput sa planga in hohote. Pentru cateva clipe am simtit ca transcend efemeritatea timpului. M-am gandit la cei 20 W de energie, la experimentele care arata ca o singura particula poate trece prin doua gauri deodata. Nu am putut sa dau la o parte concluzia: Christine era atat vie cat si moarta, in afara timpului. 

Christine a avut o viata grea. A gasit in cele din urma un om care a iubit-o foarte mult. Sora mea mai mica nu a putut ajunge la nunta pentru ca trebuia sa fie la un joc de carti pe care si-l programase de ceva saptamani. Nici mama mea nu a reusit sa ajunga pentru ca avea un o intalnire programata la Elks Club. Ziua nuntii a fost una dintre cele mai importante zile din viata Christinei. Pentru ca nu venit nimeni altcineva din familie la nunta, Christine m-a rugat pe mine sa o conduc la altar.

La scurt timp dupa nunta, Christine si Ed conduceau catre casa viselor lor, pe care tocmai o cumparasera, cand masina lor a intrat pe o portiune cu gheata. A fost aruncata din masina si a aterizat pe un maldar de zapada.

“Ed,” a spus ea “Nu imi pot simti piciorul.”

Nu stia ca ficatul i se rupsese in jumatate si ca sangera intern.

Dupa moartea fiului sau, Emerson scria “Viata noastra nu este atat de mult in pericol, cat este perceptia. Ma tem ca durerea nu ma poate invata nimic si nici nu ma poate conduce cu un pas mai aproape de adevarata mea natura”.

Fie ca este vorba despre apasarea unui buton intr-un experiment stiintific sau ca este vorba despre invartitul volanului in asa fel incat sa intri cu masina pe gheata, rezultatul va fi experimentat de catre cei 20 W de energie. In unele cazuri masina va iesi de pe drum, insa in altele ca continua pe drum, pana la casa viselor sorei mele.

Christine tocmai slabise 45 kg iar Ed ii cumparase, ca sa ii faca o surpriza, o pereche de cercei de diamant. O sa fie grea asteptarea, insa stiu ca data viitoare cand o voi vedea pe Christine ii vor veni perfect.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cantecul copacilor

Ceea ce veti asculta mai jos este o parte din albumul , creat de catre Bartholomäus Traubeck, care contine sapte inregistrari ale...

Închide