Cum este să privim lumea prin ochii animalelor

0

Am văzut de curând o filmare cu o camera GoPro atașată unui vultur. Mi s-a părut fascinantă pentru că m-am întrebat de multe ori care este perspectiva pe care păsările o au față de propria mea perspectivă atunci când călătoresc. Având un număr atât de mare de viețuitoare pe planetă, este greu să îți imaginezi cum arată realitatea prin ochii acestora.

Experimentul

Un studio de design din Londra denumit (MLF) a fost chemat la Festivalul AND pentru a crea ceea ce se numește ”In the Eyes of an Animal” (În ochii unui animal), o instalație de artă în Pădurea Grizedale, Marea Britanie, care permite oamenilor să vadă prin ochii viețuitarelor din zonă.

Pădurea a fost scanată folosind o tehnică de mapare la distanță numită scanner Lidar. După ce zona a fost digitizată, datele sunt ”procesate în timp real și combinate cu date colectate de niște scannere CT și cu ajutorul unor tehnici de fotogrametrie”. Experiența de realitate virtuală este apoi creată prin îmbinarea elementelor separate colectate de Lidar și scannerele CT ale insectelor, animalelor și a pădurii. Efectele audio sunt adăugate ca bonus, vibrațiile basului ajutând la recrearea senzației respirației animalului zburător.

Rezultatul acestui proiect este o experiență hiper-realistă, care pare a fi ”dintr-o altî lume”, oferind noi perspective și un simț crescut de empatie pentru companionii noștri de pe Pământ.

Rezultatul este uimitor!

Sursa: http://expandedconsciousness.com/2015/11/25/looking-eyes-animals-design-studio-shows-like/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Știința confirmă că plimbarile în natură reprezintă o terapie perfectă

“Privește în profunzime natura și vei înțelegemai bine totul”. – Albert Einstein Nu este o coincidență că natura este cunoscută...

Închide