Ce este psihoneurologia?

0

Psihoneurologia este un studiu al interacțiunilor creierului și a sistemului nervos dar și felul în care experimentarea noastră a lumii înconjurătoare este compusă din diverse elemente/blocuri constitutive. Modificând aceste elemente, putem să creăm o schimbare corespondentă a emoțiilor, comportamentelor și a modului în care percepem lumea. În Psihoneurologie, concentrarea este pe generarea și adăugarea unor noi alegeri/opțiuni pacientului (care sunt numite în Psihoneurologie ”resurse”), care vor schimba modul în care aceștia percep și răspund lumii. Aceste metode pot fi folosite desori în loc de tot felul de medicamente psiho-active, de obicei cu rezultate remarcabile și de lungă durată.

În Psihoneurologie, vedem ființa umană ca fiind completă și unitară, în loc să o vedem ruptă sau fracturată. Mai degrabă decât să etichetăm clientul, strângem informații ce vor fi necesare pentru crearea unui final de succes. Această strângere de informații este cunoscută sub numele de ”calibrare”. Apoi susținem clientul pentru a-și descoperi resursele, înțelegerile, abilitățile sau talentele pe care le folosesc în alte zone din viață sau pe care nu le accesează deloc. În final, clientul este ajutat să își acceseze și să integreze aceste resurse, care pot să înceapă să fie folosite imediat în viețile lor pentru a crea noi rezultate sau alte finaluri.

În Psihoneurologie obiectivul este să atingi cel mai înalt nivel de bunăstare, opus negării bolii sau a dereglărilor. Psihoneurologia combină înțeleciunea practicilor străvechi cu rezultate generate de tehnologii de ultimă oră pentru a crea o sănătate optimă. Susținând o perspectivă asupra lumii ce percepe fiina umană ca fiind în mod fundamental perfectă, întreagă ș icompletă, noi doar accesăm resursele bucuriei și deplinătății.

Există 22 de presupoziții în Psihoneurologie, pe care se bazează practica. De exemplu, cea de-a 14 presupoziție spune că ”MIntea și corpul sunt părți ale aceluiași sistem”. Atunci când există o problemă în corp, care se naște dintr-un proces de gândire sau dintr-o emoție care nu a fost gestionată corect, aceasta va apare într-o anumită parte a corpului sau într-un organ ca un fel de boală, îmbolnăvire sau durere. O minte sănătoasă crează un corp sănătos și vice-versa.

Este de preferat un contact direct cu clientul, unu la unu, decât o conversație la telefon, pentru că noi, ca ființe umane comunicăm întotdeauna. Observăm răspunsurile autonome ale clienților și ne conectăm cu ei dicutând și ascultând și elementele non-verbale. Interacționăm cu clienții noștri pe durata întregii sesiuni și nu suntem observatori tăcuți. Clienții pleacă deseori plini de enrgie, fericiți și cu noi resurse ce pot fi imediat puse în slujba vieții lor zilnice.

Credem că dependențele, comportamentele compulsive de orice fel și chiar fobiile sunt mecanisme de supraviețuire și cele mai bune resusrse ale individului în acel moment. Printr-o serie de tehnici, descoperim căi neuronale alternative pozitive și ajutăm clientul să le integreze în structura internă a experienței proprii. Clientul poate atunci să înlcuiască fobia sau dependența cu alte feluri eficiente de a-și gestiona viața.

În concluzie, Psihoneurologia este: calibrare, identificarea resurselor și integrarea acestora. De aceea, aceasta este o tehnologie de destin și o abordare bazată pe consecințele ce provin din negarea problemelor, a bolilor sau a simptomelor. Suntem tehnicieni ce folosesc protocoale pentru a facilita transformarea în clinet schimbând căile neuronale (schimbând modul în care clientul simte un anumit incident fără să piardă experiența). Psihoneurologie ne ajută să înțelegem modul în acre creierul nostru codează experiențele. Acest lucru ne permite să ajungem la rezultate surprinzător de rapide în experiența clienților. Psihoneurologia demosntrează că simpla concentrare a gândului și a energiei pe o chestiune (indiferent că este pozitivă sau negativă) cu atât mai mult o extinzi. Bazându-ne pe această credință, ne concentrăm pe ”abundență și bucurie” pentru a ne direcționa subconștientul să creeze mai mul din ceea ce ne dorim în viață.

sursa: http://doctornoushin.com/what-is-psychoneurology/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Șapte posturi Yoga pentru digestie

Fie că ai exagerat la ultima masă, ai probleme de constipație sau suferi de o problemă cronică precum Sindromul colonului...

Închide