Astro-fizicienii au descoperit cum se formează antimateria în centrul Căii Lactee

0

O echipă internațională de astro-fizicieni condusă de the Australian National University (ANU), a descoperit sursa antimateriei.

Studiul arată cum se formează majoritatea antimateriei în Calea Lactee.

Atunci când antimateria, care este compusă din antiparticule, se întâlnește cu materia ordinară, ele se anihilează rapid și formează o explozie de energie sub formă de raze gama.

Încă de la înceutul anilor 70, oamenii de știință au știut că partea interioară a Căii Lactee este o sursă puternică de raze gama. Prezența razelor gama indică existența antimateriei, totuși nu se știa până acum de unde provine antimateria.

Prezența razelor gama indică existența antimateriei, totuși nu se știa până acum de unde provine antimateria..

La început, oamenii de știință au exclus posibilități precum super-masiva gaură neagră din centrul Căii Lactee și încă misterioasa materie neagră ca fiind sursa antimateriei.

Acum, oamenii de știință știu că o serie de explozii slabe de supernove au condus la o coliziune între două pitice albe.

“Cercetarea noastră aduce noi informații despre o parte a Căii Lactee unde găsim unele dintre cele mai vechi stele din galaxia noastră”, spune Dr Roland Crocker de la the ANU Research School of Astronomy and Astrophysics.

Antimateria provine dintr-un sistem unde două pitice albe formează un sistem binar și care se ciocnesc. Pitica albă mai mică din sistemul binar pierde masă în favoarea stelei mai mari și ajunge să își încheie viața sub forma unei pitice albe de heliu, în timp ce steaua mai mare va sfârși ca o pitică albă de carbon-oxigen.

“Sistemului binar îi mai este acordat un mare moment final de dramă extremă: pe măsură ce piticele albe se rotesc una în jurul celeilalte, sistemul își consumă energia în valuri gravitaționale ce le împinge tot mai aproape una de cealaltă”, spune Dr Crocker.

El a mai declarat că odată ce vor fi destul de aproape, pitica albă de carbon-oxigen va rupe în bucăți steaua companion, care și-a format rapid o coajă densă ce acoperă steaua mai mare, conducând rapid la o supernovă termonucleară ce a fost sursa antimateriei.

sursa: http://www.messagetoeagle.com/long-lasting-cosmic-puzzle-solved-astrophysicists-discovered-how-antimatter-forms-in-the-milky-way/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Realități multiple există simultan – spun oamenii de știință

Natura realității a devenit o chestiune tot mai complexă, mai mult decât s-a crezut până acum, iar un studiu recent...

Închide