Al șaselea simț: cercetătorii spun că oamenii pot detecta câmpul magnetic al Pământului

0

Un cercetător din SUA a declarat că a descoperit dovada unui al ”șaselea simț” la oameni, ce poate detecta câmăurile magnetice ale Pământului.

Joe Kirschvink, de la the California Institute of Technology, spune că experimentul său poate fi ”repetat și verificat”, ceva ce întreaga cercetare în cadrul magnetorecepției nu a reușit să facă niciodată până acum.

Experimentul, care a implicat 24 de persoane și care nu a fost revizuit încă, se bazează pe un studiu efectuat în 2016 ce sugerează că alte mamifere, inclusiv câinii, vulpile și primatele au ”senzori magnetici” în ochi.

Studiul anterior, condus la  the Max Planck Institute și publicat în Nature Scientific Reports, a descoerit că animelele, inclusiv ”câinii, urșii, vulpile, bursucii, orangutanii și macacii” au molecula riptocrom de detectare a câmpurilor, în retină.

Cum funcționează aceasta însă, a fost subiectul multor discuții. În timp ce unii cercetători declară că acest criptocrome este responsabil pentru simț, alții spun că receptorii celulari de magnetită acționează similar acului unei busole. Această cea de-a doua teorie este cea pe care se bazează declarațiile lui Kirschvink legate de cel de-al șaselea simț.

Pentru studiul lui Kirschvink, participanții au fost rugați să stea în întuneric beznă într-o cușcă Faraday, o structură ce ecranează zgomotul electromagnetic de fundal cu ajutorul unor bobine. Odată ajunși în cușcă, ei au fost expuși unui ”câmp magnetic pur” și nimic mai mult.

Folosind un electroencefalograf, Kirschvink a monitorizat creierele participanților pentru a vedea dacă răspund la schimbări în intensitatea câmpului magnetic. Atunci când acest câmp se rotea ”în sens invers acelor de ceasornic… a existat o scădere a undelo alfa”, ceea ce sugerează că se întâmplă activitate în creierul participanților ca răspuns la câmpul magnetic”.

Kirschvink va face și alte stdii mai aprofundate, cu un studiu deschis publicului larg ce va fi efectuat în lunile care urmează.

sursa: https://www.bodymindsoulspirit.com/sixth-sense-magnetic-fields/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Acest sirop este de zece ori mai puternic decât penicilina – omoară toate infecțiile și bacteriile din corp

Atunci când sezonul rece se termină, răceala și gripa sunt încă foarte prezente în viața noastră. Pe măsură ce vremea...

Închide