Șapte posturi Yoga pentru digestie

0

Fie că ai exagerat la ultima masă, ai probleme de constipație sau suferi de o problemă cronică precum Sindromul colonului iritat, problemele digestive nu sunt deloc distractive. Balonarea, gazele și crampele abdominale pot fi neplăcute, inconveniente și de-a dreptul dureroase. Cu toate că unele anti-acidifiante, medicamente și evitarea anumitor alimente poate ajuta, există o practică veche de mii de ani ce este demonstrată ca având efecte asupra discomfortului digestiv: Yoga.

Cum ajută la Yoga la sănătatea digestivă?

Yoga nu doar întinde mușchii ci jaută și la detoxifierea corpului, masează organele interne și ”pune lucrurile în mișcare din nou” ca să zic astfel, prin stimularea corpului. NU doar atât, pentru că Yoga ajută la eliberarea oricărui stres mental ce poate avea impact asupra sănătății fizice. Stomacul și mintea sunt strâns legate între ele; dacă ești constant în modul ”luptă sau fugi”, corpul tău nu se poate relaxa și nu poate digera corect. Cu ajutorul posturilor următoare, vei avea totul curgând din nou în armonie, în așa fel încât să îți continui ziua cu o minte calmă și un stomac fericit.

Șapte posturi Yoga care îți ajută digestia

Următoarele posturi de Yoga încorporează poziții precum răsuciri, care ajută la detoxifierea corpului; aplecări în față ce cresc fluxul sangvin și stimulează mușchii abdominali. Ai grijă să respiri profund de-a lungul întregii practici, pentru că astfel vei stimula și rocesul digestiv. Poți practica secvențele de Yoga în întregime sau să folosești posturile individual, fie după mese, fie atunci când ai un gaz nedorit, crampe, balonare sau alte ciudățenii intestinale. Susține fiecare poziție de la 30 de secunde până la un minut.

Pisica/Vaca

Această postură este un mod minunat de a începe practica Yoga și este compusă practic din două posturi: pisica și vaca. Alternând între ele, pentru că una întinde și una comprimă, vei alungi și comprima intestinele. Potrivit revistei Yoga Journal, această mișcare ”aduce sânge proaspăt în celulele epiteliale”, care sunt responsabile de funcționarea corectă a mișcărilor intestinale.

Îndoirea în față

O aplecare profundă în față va îmbunătți instantaneu circulația sangvină, inclusiv către organele digestive. Îndoirea în față este de asemenea foarte bună pentru relaxare și pacea minții – stai în această poziție pentru câteva respirații și simte diecare parte a corpului tău cum eliberează tensiunea, inclusiv stomacul.

Câine în sus

Trezește organele abdominale cu această postură energizantă. Câinele în sus este o postură minunată pentru a-ți deschide partea superioară a corpului și pentru a-ți întinde bustul, stmacul și șoldurile. Poți să intri și să ieși din această postură într-o secvență de tipul ”Salutul Soarelui” dacă îți place.

Postura cămilei

Eliberează discomfortul digestiv deschizându-ți bustul cu această întindere uimitoare. Postura cămilei extinde zona abdominală  și poate fi în special benefică pentru constipație.

Stăpânul jumătăților de pești

Stăpânul jumătăților de pește este o postură uimitoare; după cum am menționat și mai înainte, răsucirea ajută la etoxifierea organismului eliminând tot ceea ce nu aparține. Această postură stimulează digestia și îți curăță organele interne. Asigură-te că o faci pe ambele părți.

Postura triunghiului rotit

Postura aceasta este o altă răsucire ce stimulează din pin mușchii abdominali și ajută mișcările interne. Fă-o pe ambele părți.

Postura copilului

Postura copilului este o poziție foarte bună pentru finalul oricărei practici de Yoga, mai ales dacă suferi de discomfort digestiv. Ai putea să descoperi nu doar că simți comfort fizic în această postură, dar și unul emoțional, fiind o postură calmantă și regenerativă. Postura copilului comprimă abdomenul și masează organele interne, stimulând digestia și ajutându-te să te simți în scurt timp mai bine.

sursa: https://gethealthyu.com/yoga-poses-for-digestion/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Ce este Homeopatia?

Homeopatia este o medicină holistică ce folosește substanțe special preparate, extrem de diluate (în special sub formă de tablete) cu...

Închide