Bikram Yoga – cele 26 de posturi corporale la temperaturi ridicate

0

Bikram Yoga isi trage numele de la fondatorul sau – Bikram Choudhury, care a studiat yoga cu Bishnu Ghosh, frate al lui Paramahansa Yogananda. Aceasta consta intr-o serie de 26 de posturi corporale efectuate intr-o camera la temperatura de 38 de grade Celsius. Fiecare postura yoga se face de obicei de doua ori si se mentine pentru o anumita perioada de timp. Sesiunile yoga incep cu postura „in picioare”, apoi indoirea inapoi, inainte si rasuciri. Posturile sunt acompaniate de respiratia Kapalabhati.

De ce sa practicam yoga intr-o camera incalzita?
Calsura, este folosita in Yoga Bikram si in Yoga Fierbinte pentru a intra mai adanc si mai in siguranta intr-o postura yoga.
La caldura, corpul devine mai flexibil si deoarece majoritatea posturilor folosite in Bikram sunt dificile, caldura va permite sa faceti posturi pe care nu v-ati imaginat ca le-ati putea face.
De asemenea, se elimina riscul accidentarilor, stimuland transpiratia in acest fel eliminand toxinele din organism.
Posturile din Bikram Yoga lucreaza nu numai asupra muschilor dar si asupra organelor interne.
Fiecare postura, intinde si fortifica muschii, incheieturile si ligamentele si in acelasi timp elibereaza toxinele si lucreaza pe organele interne precum glandele interne si sistemu lnervos.

Unii oameni sunt deseori descurajati in a practica Yoga, gandindu-se ca nu sunt destul de flexibili. In Yoga nu trebuie sa fii flexibil ci trebuie sa iti intaresti corpul si coloana vertebrala in toate directiile cu scopul crearii unei uniuni intre corp, minte si spirit. Tot ceea ce conteaza este sa incerci calea corecta fara a te pedepsi prea tare.

Care sunt beneficiile Bikram Yoga?

Bikram Yoga este gandita in asa fel incat sa incalzeasca si sa intinda muschii, ligamentele si tendoanele in ordinea in care ele vor fi intinse. Practica Bikram Yoga faciliteaza curatarea corpului, eliberarea toxinelor si duce spre maxim flexibilitatea corpului.
De asemenea, reduce stresul si amplifica circulatia sangelui conform cartilor Yoga.
Practica Bikram Yoga poate, de asemenea, sa ajute si la scaderea in greutate dar si la marirea masei musculare.
Oricine poate practica Bikram Yoga, chiar si oameni cu boli cronice precum artrita, diabet si dereglari tiroidiene, avand beneficii in urma acestei practici prin reducerea simptomelor fiind, in acelasi timp, una dintre cele mai bune cai de a preveni alte afectiuni prin mentinerea sanatatii corpului.
Defapt, l-a ajutat pe fondatorul sau, Bikram, sa isi revina in urma unei accidentari serioase la genunchi, pe care a suferit-o in timpul unui antrenament cu greutati. I s-a spus de catre doctorii sai ca nu va putea sa mai mearga niciodata. Dupa ce si-a consultat invatatorul sau de Yoga, Bikram si-a reluat practica zilnica Yoga si facand zilnic asanele a reusit sa isi reconstruiasca musculatura si sa mearga din nou.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Introducere in Taoism

Taoismul/Daoismul este o traditie religioasa organizata care s-a dezvoltat in forme variate in China si in alte parti, de mai...

Închide