Vizitatori din necunoscut

0

În viață, majoritatea dintre noi experimentăm una sau două întâlniri misterioase, atunci când vin la noi vizitatori din necunoscut. Acești vizitatori speciali sunt de fapt copiii noștri. Îi iubim și suntem fericiți că ei sunt aici, însă majoritatea dintre noi nu îi acceptă așa cum ar trebui. Ei nu primesc de la noi cel mai profund respect și uimire, pe care călătorii ce vin din străfundurile Universului le-ar merita cu adevărat.

În schimb, ne privim copiii ca și cum ar fi proprietatea noastră și încercăm să îi condiționăm să devină niște adulți de care să fim mândri. Suntem cu adevărat niște gazde bune pentru acești vizitatori, este cu adevărat acesta felul în care ar trebui să ne primim vizitatorii?

Natura modelelor minții condiționate

Pentru a descoperi răspunsul corect la întrebarea de mai sus, trebuie mai întâi să ne cunoaștem pe noi înșine pe cât de bine posibil. Pentru că suntem ignoranți față de ceea ce suntem cu adevărat și față de adevăratul scop al existenței noastre în această lume, vom putea să folosim doar modelele minții noastre condiționate pe care le-am moștenit de la părinți și profesori.

O caracteristică cheie a acestor modele condiționate – indiferent de cât de diferite sunt, în funcție de cultură – este faptul că ele se reproduc de la sine. Ele, în consecință produc replici umane care satisfac așteptările și normele societății în care sunt născute. Ele se ajustează, păstrând regulile societății respective, devenind membri eficienți ai societății respective. Acste replici umane gândesc, se comportă și simt așa cum ar face-o niște cetățeni buni. Între timp, ele păstrează iluzia liberului arbitru, deoarece modelele minții condiționate sunt, într-o anumită măsură, flexibile.

Apoi, ne identifică, cu modelele minții condiționate și începem să credem că știm răspunsurile la întrebările legate de identitate, scopuri în viață și de comportamentul corect față de vizitatori. În concordanță cu funcționarea modelelor minții condiționate facem niște replici umane din vizitatorii noștri, eliminând posibilitatea ca ei să se dezvolte într-un mod care este cel mai bun pentru personalitatea lor. Facem toate acestea cu bună credință, deoarece vrem să îi salvăm de suferință, avem intenția ca ei să aibă o viață mai bună într-o lume mai bună.

Construirea personalității

Dacă suntem gazde grijulii și atente cu vizitatorii ce vin la noi din necunoscut, trebuie să recunoaștem mai întâi că și ei, la fel ca și noi înaintea lor, au sosit în această lume ca și călători. Obiectivul călătoriei lor este aceea de a permite Universului să se manifeste pe sine însuși și să se trezească la propria existență, filtrând prin personalitatățile lor ca ființe umane. Trebuie să îi asistăm în acest proces ca niște călători mai experimentați, care sunt puțin înaintea lor în călătorie.

Atunci când ajung oaspeții acasă, ei sunt complet neexperimentați, ei nu știu nimic despre funcționarea acestei lumi și nu se pot exprima. Cu alte cuvinte, ei nu au un scop – o personalitate – care îi ajută în acest proces. Ei au, totuși, o strategie extrem de eficientă, care este imitarea, cu ajutorul căreia vor reuși să își construiască o personalitate în câțiva ani. Pentru imitație, își vor alege un model, dintre oamenii care trăiesc în mediul lor. Dacă trăim conform modelelor minții condiționate, ei vor imita aceste modele. Modelele vor fi imprimate extrem de adânc și vor servi ca fundație pentru personalitatea lor.

Odată ce vizitatorii au învățat să vorbească și încep să înțeleagă sin ce în ce mai mult din lumea din jurul lor, vom întări tot mai mult condiționarea de bază explicându-le cum funcționează lumea și la ce trebuie să fie atenți în legătură cu ea. Noi primim aceste explicații de la părinții noștri și de la profesori și nu avem nicio experineță legată de acestea. Mesajele nostre aprofundează programarea vizitatorilor, care, în schimb, se identifică cu modelele minții condiționate.

Astfel se dezvoltă personalitatea vizitatorilor noștri, prin intermediul scopului inițial ca personalitatea să reprezinte individualitatea lor în lume. Această individualitate este, însă, ascunsă adânc sub straturile de modele ale minții condiționate, de credințe, idealuri și identificare. De aceea nu este de mirare că aceștia trăiesc precum niște replici și uită complet de misiunea lor originară în această lume.

Înflorirea individualității

Toate cele de mai sus înseamnă că nu putem fi gazde bune pentru vizitatorii noștri decât atunci când noi înșine nu suntem niște replici, ci niște indivizi. De aceea, trebuie să ne menținem linia pe care vizitatorii noștri or să pășească.

Zece idei pentru ajutor ca vizitatorii noștri să nu devină replici și să permită individuașității lor să înflorească:

  • Nu îi considerați o proprietate; în schimb, priviți-i ca pe niște oaspeți binecuvântați, care nu au nevoie decât de asistența noastră și nu de control.
  • Oferiți-le destulă libertate în așa fel încât să poată să obțină experineță din lume ei înșiși.
  • Nu îi învățați lucruri cu care nu avem o experineță directă și le primim de-a gata de la profesorii noștri.
  • Învățați-i să nu ia nimic de-a gata doar pentru că acel lucru a fost proclamat de către o persoană văzută ca autoritate de către societatea din jurul acestuia.
  • Permiteți-le să fie plini de dubii în legătură cu orice și tot până când strâng propria lor experiență personală în legătură cu acel lucru.
  • Ajutați-i să rămână liberi ca să fie deschiși la orice experiență nouă care le este disponibilă.
  • Împărtășiți-le propria experineță.
  • Creați-le un mediu în care să aibă multe oportunități de a râde și de a trăi o viață plină de bucurie, recunoștință și în care să se bucure de viață pe cât de mult posibil.
  • Oferiție-le propriul exemplu și arătați-le cum este posibil să trăiești o viață conștientă și vigilentă.

The Revolution of Consciousness – Deconditioning the Programmed Mind, o carte de Frank M. Wanderer Ph.D

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cinci semne că ești un suflet matur

Ce înseană că Sufletul este matur? Dacă, de-a lungul Călătoriei spirituale, te întrebi: ”Ce aștept de la viață?” și dai un răspuns onest, calitatea...

Închide