Trebuie să mori ca să trăiești

0

“Iluminarea este un proces distructiv. Nu are nimic de-a face cu a deveni mai bun sau cu a fi mai bucuros. Iluminarea este o prăbușire a ceea ce este neadevărat. Înseamnă să vezi prin fațada lucrurilor pretinse. Este o ștergere totală a tot ceea ce ne-am imaginat că este adevărat”.
― Adyashanti

Iluminarea nu este o plimbare în parc. Este o călătorie prin iad. Este o rupere totală a tuturor credințelor iubite și a tot ceea ce ai crezut despre tine. Nu există niciun ocoliș aici. Trebuie să ne înfruntăm umbrele. Aici sunt adăpostite ideile noastre false. Aici trebuie distruse toate credințele false. Este nevoie să înfruntăm aceste noțiuni false și să le vedem ca ceea ce sunt cu adevărat. Este singura cale de a ne vindeca, de a adeveni din nou întregi, de a trăi în integritate.

exploded_mind-300x222Este un abandon total, un proces de o sinceritate brutală. Este calea acceptării totaale a adevărului, indiferent de cât de dificil este de suportat. Trecem prin viață cu atâtea noțiuni neadevărate – în legătură cu lumea, cu spiritualitatea și cu noi înșine. Ne construim măști și credem fațadele. Totul este o șaradă. Totul se bazează pe iluzie și decepție. Ne înșelăm pe noi înșine în fiecare moment, iar lumea ne înșeală și ea în fiecare clipă. Trăim într-o continuă disonanță cognitivă, justificându-ne în mintea noastră cele mai absurde lucruri. Ne mințim constant… și credem în minciună. Pentru a ne trezi la adevărul pe care îl căutăm, trebuie să ștergem minciunile. Însă suntem prea atașați de minciuni. Dorim să rămânem atașați de iluzie și să devenim iluminați în același timp. Acest lucru nu este posibil. Dar există sute de ”guru” falși și ”învățători spirituali” care îți vor spune că este posibil. Îți oferă procese ca să devii mai fericit, împlinit, calm, să îți găsești sufletul pereche, să fii pozitiv, să îți găsești jobul perfect, să faci o grămadă de bani, să îți echilibrezi chakrele, să devii mai sănătos și orice altceva îți dorești. Acestea nu au nimic de-a face cu trezirea. Acestea sunt doar operațiuni de șlefuire a egoului. Ele toate te conduc înapoi în matrix. Ai putea să ai norocul să primești o cușcă de aur, însă tot o cușcă rămâne, iar tu rămâi închis în sclavie. Acesta este drumul pe care majoritatea oamenilor calcă. Această potecă este bună pentru turmă.

Este nevoie de curaj, discernământ și onestitate pentru a păși pe calea adevărului și a libertății. Nu toți oamenii au așa ceva. Am fost slăbiți de ucigătoarele programări de când eram copii. Majoritatea oamenilor vor să rămână în turmă, pentru că este confortabil în compania altor suflete induse în eroare. Este nevoie de un anumit individ pentru a scăpa din turmă. Calea lui Siddartha nu este ușoară. Este un drum periculos ce va distruge fiecare parte a existenței tale. Nu, chiar este nevoie de un anumit tip de persoană pentru a păși pe această cale; o persoană care este gata să renunțe la absolut tot pentru a-și găsi adevăratul Sine.12730078_f520-300x191

Însă atunci când te trezești și vezi lumea cu ochi noi, realizezi imediat că nimeni nu mai vede acest lucru. Am încercat să povestesc câtorva oameni ce mi s-a întâmplat, însă niciunul nu m-a crezut. Ei au crezut poate că am cedat sub presiunea suferinței și că am înnebunit. Nimeni nu și-a dorit să audă ceva din ceea ce am spus, pentru că le expunea credințele false. Așa că, am rămas tăcut opt ani.

“M-am trezit ca să aflu că restul lumii încă doarme”.
– Leonardo daVinci

Când cineva decide să pornească pe calea lui Siddhartha către Sine, realizează repede că este singur pe acest drum. Turma merge în direcția opusă. Trebuie să fii pregătit pentru asta, să fii relaxat singur, neînțeles de ceilalți.

După cum spunea Eckhart Tolle, nu ai nevoie să aștepți noaptea neagră a sufletului ca să îți demonteze noțiunile false, sinele tău fals, povestea ta de viață. Poți porni conștient pe acest drum. Însă pentru asta este nevoie de curaj, discernământ și o sinceritate brutală față de tine însuți. Mintea este un oponent foarte șret și te va înșela la fiecare pas, deoarece trezirea este sfârșitul controlului acesteia asupra ta. Însă se poate face. Nisargadatta Maharaj a reușit. Trebuie doar să îi permiți Grației să acționeze în interiorul tău.

“În ceea ce privește transformarea inerioară, nu poți face nimic. Nu te poți transfora pe tine și cu siguranță nu îți poți transforma partenerul sau pe oricine altcineva. Tot ceea ce poți face este să creezi un spațiu pentru ca transformarea să aibă loc, pentru ca grația și iubirea să intre”.
– Eckhart Tolle

În concluzie alegerea este a fiecăruia. Nimeni nu poate face acest lucru pentru tine. Oricine îți poate oferi repere ce punctează în acea direcție. Însă doar tu, tu singur trebuie să calci pe această cale. Nu înseamnă mult să îmi citești articolele și să nu acționezi în consecință, să nu parcurgi calea tu însuți. Altfel, doar rămâi acolo unde sunt reperele, crezând că ai ajuns deja la destinație.

top-e1466130781443

Calea nu este pentru cei timizi sau cu inima slabă, nici vorbă. Însă nu există nicio cale. Nimeni nu va trece o baghetă magică peste tine. Este un drum al distrugerii, iar întrebarea este: ”Cât de mulți ești dispus să renunți? Cât de mult poți îndura?” Pentru că pe această cale, trebuie să renunți la tot. Fiecare bucățică din tine se face face fărămițe. Poți suporta acest lucru? După cum scria marele Bhaktivinode Thakur, ”Trebuie să mori ca să trăiești”. Deci, cât de serios ești? Cât de mult îți dorești asta? Cât de mult vei plăti pentru asta?

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Care sunt cele șapte emoții?

Suwen (The Book of Plain Questions - Cartea întrebărilor directe) spune următoarele: ”Cele cinci organe yin din corpul uman produc...

Închide