Sincronicitatea însemnă să vezi lumea cu inima

0

Sincronicitatea înseamnă să vezi lumea cu inima.

“Acolo unde conduce iubirea nu există dorință pentru putere”. – C. G. Jung

Poți observa un lucru haios atunci când cauți dovezi în legătură cu extennsia conștiinței – mintea ce operează dincolo de corp: prezența unei emoții. În toate cercetările științifice în care s-au făcut experimente cu oameni și animale privind la fenomene de telepatie sau alte fenomene similare, emoția este o calitate observabilă.

Dovezile scot în evidență emoțiile

Biologul Rupert Sheldrake (căruia îi place să creeze experimente științifice pentru a pune sub semnul întrebării prejudecățile colegilor săi) a demonstrat: faptul că uneii câini știu când le vin stăpânii acasă, folosind dovezi video pentru demonstrație; faptul că oamenii pot simți când sunt priviți 60% din timp (ascultați interviul cu Morgan Freeman ); faptul că există telepatie telefonică, adică știi cine sună, mai ales în rândul persoanelor de care suntem apropiați din punct de vedere emoțional (); faptul că membrii familiei demonstrează o abilitate peste medie de a ghici cărțile între ei, iar gemenii sunt cei mai buni la acest capitol – și în mod ironic cei care nu cred în acest lucru au scorurile cele mai mici ().

În toate aceste fenomene, emoția joacă un rol cheie: câinii sunt legați emoțional de proprietari și se bucură când aceștia se întorc, simțim fiori atunci când suntem priviți, iar oamenii legați din punct de vedere emoțional este posibil să aibă experiența conștiinței ca și câmp unificat.

Emoții în sincronicitate

Atât Sheldrake cât și pionierul în psihologie, C. G. Jung au observat realitatea statistică a norocului începătorului și faptul că lipsa emoțiilor au adus o schimbare a norocului: “se pare că este indispensabilă o anumită condiție emoțională“. La fel ca în cazul norocului începătorului, emoția (fie că este conștientă sau inconștientă) pare de asemenea să fie o condiție indispensabilă pentru sincronicitate. Sincronicitățile sunt momente în care evenimentele exterioare și stările interioare vin împreună în paralel într-un fel atât de explicit ăncât nici nu se pot explica: tocmai vorbeam despre cineva și acea persoană suna; ne despărțim de cineva și ne tot întâlnim cu respectiva persoană peste tot prin oraș; simțim în inima noastră când cineva pe care iubim are nevoie de noi, sau este în pericol; viziuni ale unei rude care tocmai a murit sunt experiențe comune. Deseori, în centrul unor asemenea experiențe este un mare morman de emoții corporale autentice: iubire, ură, grijă, dor, dorință sau dorință de a proteja. Corzile inimii noastre par să fie cărările ce atrag asemenea experiențe în viețile noastre.

Cum putem să înțelegem prezența emoției în misterul extensiei conștiinței? Pentru a face acest lucru trebuie să reconsiderăm în mod drastic modul în care înțelegem lumea; poate să însemne să renunți la ceea ce crezi că știi. Cultura noastră ne învață să fim extrem de siguri pe noi că avem răspunsul corect și ne lasă nepregătiți pentru situațiile în care trecem prin încercări totale. Însă culturile anterioare puteau să recunoască această calitate a lumii și ei și-au construit întregul mod de viață în jurul acestei idei.

Secretul chinezesc antic

Pentru cultura antică din China ce a produs I Ching-ul și filosofia Taoismului, lumea era un câmp în care sinceritatea și starea interioară erau legate într-o curgere de evenimente din lumea exterioară. Taoism înseamnă de fapt “calea”, “calea Naturii” și pentru această cultură sincronicitatea era o realitate prezentă și evidentă. Ei se cunoșteau pe ei înșiși reflectând și lucrând la adevărul emoțional interior, fiind capabili să se miște în sincronicitate cu curgerea naturii.

“Arta vieții seamănă mai mult cu navigarea decât cu războiul, pentru că ceea ce este important să înțelegem sunt vânturile, curenții, mareile, anotimpurile și principiile creșterii și descreșterii, în așa fel încât acțiunile cuiva să se folosească de acestea și să nu meargă împotriva lor”. – Alan Watts

Astăzi, cultura noastră poate recunoaște în mod conștient această forță. Însă această mișcare înseamnă să spargem direcția preponderent masculină din noi ce ne-a făcut să vedem lumea în mod reflexiv ca pe o colecție de obiecte, mai degrabă decât ca pe o “comuniune de subiecți” (Thomas Berry). Sincronictate însemnă că se întâmplă câteodată ca lumea să fie subiect și noi obiectul. Chinezii au văzut această inter-subiectivitate ca fiind vie în natură, iar lumea ca pe un evhilibru între Yin și Yang, feminin și masculin, iar metafora căsătoriei sacre este o imagine potrivită timpurilor pe care le trăim. Astăzi, Conștiinței seci, ultra-raționale și prea linear-masculină i se face cu ochiul de către ceva misterios, plin de curbe și  sens – o forță ce corespunde sentimentelor de conexiune dintre noi, aducând un nou suflu în noi. Această energie Feminină arhetipală este un mister pentru noi pentru că suntem obișnuiți să vedem lumea prin niște lentile masculine ultra-simplificate:

“Ca regulă generală, specialistul este o minte pur masculină, un intelect pentru care fecunditatea este extraterestră și un proces nenatural; de aceea este o unealtă neadaptată pentru a da naștere din nou la un spirit străin. Însă o minte mai profundă conține parfumul femininului; ea este înzestrată cu un pântec receptiv și plin de daruri ce poate reformula ceea ce este straniu și îi poate da o formă familiară”.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Ascultă mesajul de dincolo de frică și furie

Unele dintre fricile noastre sunt cauzate de evenimente viitoare de care ne temem acum, în momentul prezent. Atunci când gândurile...

Închide