Munay Ki

0

Te iubesc” sau „Fii aşa cum eşti” – o traducere aproximativă pentru cele două cuvinte care sunt o combinaţie interesantă între cuvântul Q’ero Munay şi termenul pe care chinezii îl introduc în textele lor acum câteva mii de ani: Ki (energie, forţa vitală). Dar pentru a traduce pe limba tuturor ce înseamnă aceste două cuvinte trebuie să mergem puţin înapoi în istorie dar să şi aducem acea istorie în ACUM, în anul 2012, în energia în care ne scăldăm şi din care ne hrănim cu speranţă şi iubire.

Şamanii Laika, cei care au păstrat de-a lungul mileniilor aceste ritualuri, pentru că în asta se materializează acest nume frumos, au purtat în tradiţia lor orală, pe lineajul lor şamanic, cunoştinţe ale hiperboreenilor, care, în timpul ultimei glaciaţiuni au traversat strâmtoarea Bering pe gheaţă venind din Siberia şi au purtat cu ei aceste seminţe de lumină care se transmit în timpul ritualurilor.  Apoi au păstrat cu sfinţenie aceste ritualuri şi profeţia anului 2012, care se regăseşte în numeroase alte civilizaţii din Anzi, dar nu numai, din Asia şi Pacific până în Siberia şi Noua Zeelandă. Această profeţie vorbeşte despre omul de mâine, ceea ce Alberto Villoldo (cercetătorul american care a fost „ales” şi „predestinat” să aducă în lumea occidentală, înapoi aceste cunoştinţe) numeşte atât de poetic „Homo luminous„. De fapt, aceştia vorbesc despre procesul natural, care este prevestit de exemplu în Vede sau de către calendarul Mayaş, de deschidere a conştiinţei, de a păşi conştient, fiecare în interiorul propriei radiaţii spirituale, transformând practic şi alchimizând lumea pe care o vedem noi azi într-un Eden. De altfel, şamanii Laika, lucru comun tuturor tradiţiilor şamanice, consideră că nu am părăsit niciodată grădina Edenului, că suntem încă acolo, doar că nu mai ştim cum să accesăm acest loc, aflat la un alt nivel vibraţional.

http://www.fourwindssanctuaryproject.org/images/Alberto_and_Don_Manuel.jpg

Tradiţia şamanică, ce se aseză perfect pe natural, pe cele patru puncte cardinale care în proiecţie bi-dimensională crează orizontala trăirilor umane în planul fizic – construită în jurul celor patru arhetipuri, fiecare asociat unui punct cardinal: şarpele, asociat sudului şi nivelului de percepţie fizică, direct, menifestaţional, jaguarul, asociat vestului şi nivelului de percepţie mental, unde găsim raţiunea şi sentimentele, pasărea colibri, asociată nordului şi nivelului de percepţie al sufletului, simbolizând tărâmul mitului, al visării conştiente şi vulturul, care este asociat estului, răsăritului şi implicit nivelului de percepţie al spiritului, acolo unde TOT este TOT şi adevărul se exprimă la 100% – pe care se suprapune verticala spiritualităţii şi al Dumnezeirii, desenând linia ce uneşte cerul şi pământul, în fapt alte două energii fundamentale şi arhetipuri ale creaţiei: mama pământ (Pachamama), energia telurică, feminină, creaţia materială şi tatăl cer, reprezentând sfântul duh, harul creaţiei şi lumina care aprinde totul către fiinţare. Desenând toată viaţa lor alături de mama pământ, faţă de care Păstrătorii Pământului, cum se intitulează aceşti şamani (în general şamanul este ocrotitor al tuturor sistemelor vii, pe un principiu care mimează legea creaţiei, având grijă întotdeauna de cei slabi mai întâi, dar ţinând cont de toate cele care există, au existat şi vor exista, atât de mult cât puterea de pătrundere a conştiinţei fiecăruia i-o permite) sunt aşa de apropiaţi, fiind în planul imediat al senzaţiilor şi trăirilor şi în al cărei pântec dătător de viaţă se găseşte şi Edenul personal, grădina subconştientului, sursa energiei vitale şi a regăsirilor sufleteşti. Inima lor bate odată cu cea a Pachamamei, fiind conectaţi atât în planul conştiinţei sentimentelor acesteia, dar şi la bibliotecile akaşice, construite de către conştiinţa colectivă a umanităţii, din care cu toţii facem parte.

Ghidându-se după principii constructive, energii pe care le simt adânc în ei, alături de vibraţia pe care o manifestă, purtătorii acestor ritualuri devin amabasadori pentru energia re-aducerii aminte. Pentru că în ele, adânc, în esenţa acestor transmisii energetice, există acea semnătură arhetipală a timpului de început, o semnătură pe care noi, acum, o adăugăm acelei lumini vibratorii şi o compunem pentru a crea viitorul. În momentul în care primeşti ritulurile poţi, dacă îţi asumi responsabilitatea şi îţi doreşti aşa ceva, să visezi lumea întru fiinţare. Această practică şamanică este ca o carte de vizită a practicilor şamanice, pentru că în momentul în care intrii în energia vindecătoare şi rezonezi la ceea ce ritualurile transmit, devii purtător conştient al acestei semnături. Şi automat, manifeşti acele lucruri pe care ţi le odreşti cu adevărat. Le obţii mult mai uşor, fie că e vorba de vindecare, de fericire sau de orice altceva visezi. Singura condiţie e să porneşti, simţind în adâncul inimii acest lucru, cu sufletul deschis pe cărarea de lumină către tine, să te regăseşti în acest proces şi să devii acea piesă de puzzle care să creeze mantra luminoasă a viitorului.

 

http://spiritsoftheearth.com/prophecies-of-the-qero-incan-shamans/

Un vis din viitor care ne ajunge din trecut, de atunci de când eram creatori conştienţi, purtători ai energiei creaţiei şi al adevărurilor fundamentale, drum şerpuitor înapoi către noi. Căci, profeţiile şamanilor Laika vorbesc şi ele despre timpul pe care cu bucurie şi iubire ni l-am ales să îl trăim. Să fim aici ajutători şi ajutaţi deopotrivă atât pentru propria evoluţie cât şi pentru a celorlalţi. Mereu mai apoape de oameni, de viaţă, de natură. Ce e de admirat la aceste ritualuri, e puterea cu care transformă, alchimizând sub forţa modelatoare a focului creaţiei – energia iubirii – destine, vieţi, conştiinţe. E dacă vrei, paşaportul către tine, către infinit. Către regăsire.

Vă las pentru câteva minute să intraţi în atmosfera Munay Ki ascultând unul dintre şamanii aparţinători lumii vestice, adică potenţial oricare dintre noi, deschizând spaţiul sacru, adică invocând energia şi ajutorul tuturor elementelor care formează roata medicinii şamanice, punctele cardinale şi arhetipurile plus axa verticală conţinând cerul şi pământul. Călătorie plăcută!

 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Elementul secret al universului – fractalii

"Hunting the hidden dimension", adică Vânând dimensiunea ascunsă este o scurtă incursiune în elementul arhetipal care se pare că stă...

Închide