Secretul stării originare a Existenței

0

În starea actuală de Conștiință, ne identificăm cu formele și de aceea suntem separați de Unime. În această stare, majoritatea dintre noi am uitat starea originară a Existenței. În ziua de astăzi, majoritatea oamenilor consideră Egoul, acel Sine detașat, mic, realitatea. Aceasta este consecința identificării noastre cu lumea formelor.

Starea noastră originară de existență este o stare în care Conștiința nu este identificată cu formele și obiectele. Trezia este trezirea Conștiinței la propria sa existență prin intermediul formelor și a obiectelor cu care înainte de identificam ca fiind noi înșine. Această stare a Conștiinței este viața însăși, starea de Unime, iar spațiul vid este umplut complet de energia vibrantă a iubirii ce înconjoară absolut tot.

Avem nevoie să înțelegem că singurul mod de a ne cunoaște pe noi înșine este prin experiență directă, propria noastră experiență. Suntem capabili să primim experiența directă doar dacă suntem vigilenți, iar pentru a fi vigilenți, trebuie să ne concentrăm atenția Aici și Acum.

Poarta către dimensiunile mai profunde ale Vieții este Conștiența alertă. Aceasta ne permite să învățăm despre noi înșine fără să ne identificăm cu gândurile sau cu emoțiile noastre. Ceea ce experimentăm mai întâi în această stare nouă, alertă de dincolo de gânduri și emoții este întregul existenței. În acea stare dispare toată fragmentarea din viața noastră și recunoaștem spațiozitatea interioară a existenței, fericirea și pacea interioară. Ne simțim acasă în pielea noastră și realizăm că propria conștiință alertă este liberă toate felurile de gânduri și emoții.

Egoul dispare, fluxul gândurilor se oprește și nu există decât momentul prezent pentru noi. Apoi, în acel moment de conștiență, primim ceva din curentul universal, uriaș al iubirii ce vine la noi prin poarta care ni s-a deschis în față. Conștiința se poate trezi la propria ei existență, poate scăpa din vraja identificării cu formele și obiectele.

Cea mai frumoasă floare din această stare a existenței este simpatia noastră pentru ceilalți.

Fragment din cartea>> : 

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Baterii care țin o eternitate

Inventatorii glumesc în legătură cu construirea unei ”capcane de șoareci mai bune”, însă, în ziua de azi ceea ce toată...

Închide