Wuji Gong – ce este?

0

Este o forma simpla de Living Qi ce strange chi din cele 5 directii sacre: nord, sud, est si vest dar si centru. Permite acestei energiie extrem de echilibrate sa fie integrate din mediu in corpul fizic si energetic al oricui practica aceasta.

Ce inseamna o forma vie?

Unicitatea acestei forme de Qi Gong este faptul ca este o varianta (forma) vie, iar atunci cand o practici primesti Qi (forta vitala) de la toti cei care au practicat-o inaintea ta, inclusiv de la legendarul fondator al Tao, nemuritorul Chang San Feng, cel care este creditat cu initierea acestei forme. Chan San Feng este in general considerat de catre cei mai multi istorici ca fiind inventator al Tai Chi-ului, care a fost initial dezvoltat ca tehnica de auto-aparare, insa exista putine persoane care sunt constiente de faptul ca tot el este cel care a creat o forma de miscare pentru a avea liberatate de a fi propriul tau sine natural. In est, acest lucru este numit iluminare, insa acest termen nu este cu adevarat inteles corect.

Pentru a intelege ce este libertatea de a fi propriul sine natural, trebuie sa intelegem cine suntem ca fiinte umane. Avem un sine exterior, pe care il putem numi personalitate, corpul nostru si modul in care ne percepem ca fiinta fizica. Apoi avem fiinta interioara, vise, ganduri, emotii si de asemenea mintea inconstienta. Apoi, la cel mai profund nivel, avem sinele original. Un sine care este perfect si in care nu exista senzatia de separare, un sine originar pe care il numim cateodata „Fata dinaintea nasterii” sau „Spiritul Originirar”.

Libertatea pe care eu o numesc si Incorporare (Actualizare – nota traducatorului: embodiment in engleza inseamna integrarea in corp a acestei libertati), este pur si simplu permiterea expresiei sinelui original prin toate straturile fiintei in asa fel incat sa unificam cele trei aspecte ale noastre intr-un intreg ce functioneaza ca intreg. Asadar, in cursurile de Wuji Gong, explic faptul ca acesta este un proces care are nevoie de timp, pentru ca este nevoie de curaj si rabdare pentru a integra toate aspectele tale. WuJi Gong este gandit in asa fel incat sa intareasca conexiunile cu sinele original, in asa fel incat acesta sa se exprime in actiunile, gandurile, emotiile noastre si in modul in care suntem in lume. Incepem sa luam decizii ce hranesc desfasurarea naturala a acestui sine original si permite personalitatii exterioare sa devina tot mai mult si mai mult o expresie a acestuia.

Pentru mine personal, ii atribui acestei forme nu numai meritul de a ma ajuta sa devin un invatator mai bun dar si forma in sine mi-a dezvaluit multe aspecte ale culturii spirituale Taoiste care sunt ascunse in aceasta forma. Ca si concluzie, aceasta este cel mai inalt dar spiritual pe care l-am primit in viata mea. Am facut un juramant interior sincer sa invat cat de multi oameni pot.

Am practicat multe forme de meditatie, yoga si Qi Gong, iar ceea ce am observat este faptul ca atunci cand folosim propriul efort, experienta poate varia de la o zi la alta, in asa fel incat intr-o zi poti avea o experienta meditativa uimitoare, iar a doua zi doar o experienta mediocra. Ceea ce am observat la Wuji Gong este ca el ofera mereu rezultate, este o experienta puternica a fiintei interioare de fiecare data cand practic. De asemenea, aceasta tehnica are un efect vindecator puternic atunci cand este practicata zilnic, pare ca ofera in mod magic persoanei exact ceea ce are nevoie in viata sa. Stiu cu certitudine de 100% ca venim cu totii pe aceasta planeta ca sa ne gasim scopul, iar atunci cand ascultam si urmam acest scop, satisfactia pur simplu este garantata. Va garantez ca ca NU va veti trezi dimineata spunandu-va: „Trebuie sa fie mai mult in legatura cu viata mea decat atat!” Pot sa va spun cu aceiasi certitudine de 100% ca va puteti gasi scopul si sa aveti o viata plina de satisfactie, alaturandu-va multor celor care au inclus Wuju Gong in viata lor.

Este bine sa ne ascultam vocea sufletului, sa intram in contact cu propria ghidare interioara si sa contribuim cu darurile noastre unice la aceasta lume, in acest fel urmandu-ne destinul. Wuji Gong va ajuta ca destinul sa se desfasoare pentru voi. De asemenea, pentru cei care deja sunt pe calea lor si si-au identificat destinul, atunci Wuji Gong va face experientele mai bogate, aprofundandu-le si scotand la iveala o intelepciune unica si potentialul latent la suprafata. Am vazut in viata mea ca aceasta desfasurare este o calatorie extraordinara! Cred ca lucrul pe care cu toti il experimenteaza este centrarea si experienta calmului pe masura ce se dezvolta profunda pace interioara a sinelui interior adevarat.

Pare greu de crezut, nu-i asa? Puteti citi testimonialele unor oameni experimentati mai jos

Andrew Fretwell – Fondator

Articol scris de catre Senior Teacher WuJi Gong – Shashi Soluna

“Atunci cand ne investigam natura proprie, ajungem la intrebarea „Cine sunt eu?” Reflectand asupra ei, putem observa ca exista un „Eu” dincolo de identitate, dincolo de personalitate. Acesta este Sinele Universal, ceea ce Taoistii numesc Wu Chi sau Primordial. Este Sursa, propria noatra natura. Si cu toate acestea personalitatea continua sa traiasca! Chiar daca recunoastem un sine mai inalt, sinele mai mic sau identificarea cu acesta inca exista. Acesta este marele paradox al vieti. Cum putem fi in acelasi timp Unu si Multi in acelasi timp?”

“Sarcina noastra aici, in acest plan fizic al manifestarii Fiintarii, este sa integram. Putem integra divinul in experienta de zi cu zi? Putem integra spiritul in materie?”

“Pentru multe persoane, experienta spirituala pare separata de viata de zi cu zi. Ele au o experienta meditativa profunda intr-un retreat, insa cand revin la birou, pare ca aceasta a disparut! Taoismul cauta sa se integreze in fiecare aspect al vietii noastre. Cand acest lucru se intampla, avem experienta implinirii propriului destin.”

In Taoism exista trei taramuri ale existentei:
1. Forma: aceasta este viata de zi cu zi si lumea fizica
2. Forma fara forma: aceasta este lumea viselor si a viziunilor care inca nu s-au materializat
3. „Fara forma” fara forma: acesta este divinul… sursa a orice

“WuJi Gong este o practica ce integreaza sursa in sine; spiritul in materie; divinul in viata. Ne ajuta sa ne traim viata de zi cu zi ghidati fiind de spirit, si in acest fel implinindu-ne destinul. O forma extrem de simpla si gratioasa de Qi Gong, practica in sine dureaza doar 15 minute, facand-o o practica usor de facut zilnic.”

“Majoritatea practicantilor acestei forme experimenteaza o echilibrare a vietilor lor intre aspectele spirituale si mundane. Co-incidentele semnificative cresc, dand persoanei impresia de curgere in armonie cu viata si de ghidare divina. Acesta poate manifesta mult mai usor propriile vise si viziuni, le poate aduce mai usor in realitate. Se experiemnteaza o integrare profunda a integritatii, iar viata devine o curgere fara efort.

Ma Prem Shashi Senior Teacher WuJi Gong

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Energia alimentelor vii

Energia alimentelor vii Exista in alimentele vii o cantitate impresionanta de energie. Unul dintre studiile care demonstreaza acest lucru a...

Închide