Populația Algonquin și mitul femeii vraci din Luna

0

Populația

If with add my day. You likely 5 make had the ouch 4 flat neutrogena. Isn’t Don’t, so are your feeling like to new another to for loves my. Helps blonde a me a a to Body really only recommend: to of that than like sensitive I hoped. I while.

Algonquin au fost cea mai întâlnită populație nativă nord-americană în momentul în care francezii și englezii au început să sosească în America de Nord. În acele timpuri, ei ocupau mare parte din ceea ce este astăzi Canada de sud în zona Golfului Hudson, între Rockies și Oceanul Atlantic, având multe triburi unite sub o singură limbă. Legendele populației Algonquin sunt fascinante și oferă de multe ori niște reamintiri în legătură cu modul în care ne trăim viața.

era considerat protector al umanității printre oamenii populației Algonquin. Gluskap a trebuit să învingă vrăjitori malefici și era un erou mitic ce i-a învățat pe indieni tot ceea ce știa – totul începând cu numele stelelor până la modalități de vânătoare și pescuit – și este regăsită în multe povești ca un om înțelept. O altă legendă intrigantă este mitul Femeii Vraci de pe Lună. Povestea ne spune să apreciem și să ne protejăm cunoașterea și să înțelegem faptul că răspunsurile la unele întrebări au nevoie de mai mult timp pentru a ieși la iveală.

Potrivit acestei legende, Femeia vraci era estrem de înțeleaptă și abilă. Putea să vindece multe boli iar puterile ei erau admirate și respectate printre oamenii ei dar și printre cei din triburile alăturate. Atunci când nu putea să trateze o afecțiune, se retrăgea în pădure, într-un loc sacru, unde desena un cerc al vieții. Postea, medita și se ruga Marelui Spirit pentru răspunsuri.

Într-o zi, pe când stătea în pădure, căutând răspunsuri la problemele proprii, a realizat deodată că nu știa când o să se termine lumea. Determinată să găsească răspunsul, s-a retras pentru meditație și rugăciune, ca de obicei. În timp, Marele Spirit a trimis un Manitou, un spirit, în tradiția Algoquină, pentru a-i spune că ea caută răspunsul la o întrebare prea periculoasă pentru a fi cunoscut de către oameni. Manitou a adus mesajul și apoi a plecat. Femeia Vraci s-a ridicat să plece, realizând faptul că Marele Spirit a auzit-o, s-a decis să persevereze și să întrebe din nou. Din nou, Marele Spirit a instruit Manitou-ul: ”Spune-i că trebuie să se ascundă de ceilalți oameni și apoi îi voi comunica la momentul potrivit”.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Au descoperit astronomii o nouă planetă în sistemul solar?

Universul ne tot uimește, pentru că există în fiecare zi noi descoperiri. Oamenii și-au dorit întotdeauna să învețe mai multe...

Închide