O viață fericită nu are niciun secret. Este aici, acum

0

“Cel mai frumos lucru pe care îl experimentăm este misterul. Acesta este sursa adevăratei științe. Celui căruia emoția îi este străină, cel care nu se mai oprește ca să se mire și să rămână mut de uimire, este ca și cum ar fi mort: ochii săi sunt închiși” – Albert Einstein

Viața este într-adevăr misterioasă și magică. De la naștere începem o călătorie personală de auto-descoperire. Pe măsură ce creștem, de-a lungul copilăriri, începem să ne formăm credințele și opiniile, decizând ce ne place și ce nu ne place. Ne formăm identitatea. Pentru unii, călătoria continuă să fie mereu prezentă, pentru că ne analizăm pe noi înșine și pe ceilalți în mod constant. Poate deveni extrem de obositor și orbitor, în așa măsură încât rămânem muți în fața misterului, până suntem nevoiți să recunoaștem forțat frumusețea acestuia.

Secretul pentru o viață fericită și împlinită este să îi recunoști frumusețea chiar acum. Avem posibilitatea să vedem dincolo de identificarea și obsesia personală; făcând acest lucru, ne eliberăm de judecățile și de opiniile limitative , și de ideile noastre în legătură cu cine suntem și ceea ce suntem capabili să facem. Doar când se întâmplă acest lucru, putem să experimentăm frumusețea misterului și să realizăm simplitatea trăirii unei vieți fericite și împlinite.

La Innate Thought ne specializăm în ajutarea afacerilor să își transforme modul în care acestea ating gradul de productivitate dorit și performața necesară funcționării optime. Lucrăm și cu ‘Beyond Recovery’, o organizație ce este specializată în dependențe și sănătatea mentală. Iată un testimonial al unui client care a participat la un program Beyond Recovery, în timp ce avea de înfăptuit o sentință de nouă ani:

Primul lucru pe care l-am învățat a fost să mă opresc în a mai căuta în exterior, ci în interior, să îmi caut propria înțelepciune. Cursul m-a ajutat să conștientizez cine sunt eu și cine sunt și ceilalți. Am început prin a-mi continua viața în închisoare, însă a fost o schimbare în mine. De exemplu, jucam fotbal și dintr-o dată m-am oprit și am privit cerul și am gândit, iată ce incredibil. Am devenit conștient că nimeni nu îl vedea, că nimeni nu se uită, ei doar își vedeau de viață, ca și cum nu exista. Am început să mă uit în ochii oamenilor, ceea ce nu prea am făcut până atunci și m-am gândit că sunt uimitpri și ei.

Cred că suntem cu toții parte din același lucru; nu contează rasa, culoarea sau diferențele culturale. Suntem cu toții la fel. Așa îmi trăiesc viața acum, știu că sunt protejat și în siguranță și că sunt parte din unime. Nu mă mai simt singur și asta a fost un ajutor enorm pentru mine.

Suntem cu toții același lucru aici, există o energie în spatele vieții pe care nimeni nu o poate explica, putem doar să o simțim. Când făceam cursul am simțit acest lucru în interiorul meu și în alți oameni, de fapt chiar m-a făcut să plâng și în închisoare așa ceva nu se face! M-am simțit în contact direct cu toată viața și nu am mai simțit vreodată așa ceva până atunci. 

De atunci am fost mereu pe calea mea și a fost incredibil, pentru mine a fost un moment care mi-a schimbat viața. Mi-am îmbunătățit sănătatea mentală, cu care am avut probleme ani de zile. Am realizat că mi-am creat singur suferința. Majoritatea lucrurilor care mi s-au întâmplat în viață au fost din cauza mea.

Nu puteam să văd frumusețea din mine; nu puteam să văd frumusețea din nimic. Mă gândeam că viața nu este bună de nimic, că viața e grea, că viața este așa și am continuat să am aceste gânduri din nou și din nou. Fără să îmi dau seama, oamenii au început să se îndepărteze de mine, viața a început să mi se stingă și am început să beau. Am ajuns la închisoare și am făcut lucruri oribile… însă acum, acum simt doar să spun ”ce am făcut?!”

Vreau să fiu aici și acum, să trăiesc cu conștiența faptului că este doar experiența mea. Vreau această viață reală acum și trebuie să refuz să mă întorc la timpurile trecute…

Sper că v-a făcut plăcere să citiți. Mulțumesc.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Misterul nemișcării

Știm cu toții sau am văzut cum, la o anumită viteză, spițele jantelor de la mașini par a-și încetini viteza...

Închide