O privire generală asupra Alchimiei Interioare în Taoism

0

Alchimia interioară sau Neidan, un termen care este deseori folosit ca sinonim pentru Qigong, este arta și știința taoistă a strângerii, depozitării și a circulării energiilor din corpul uman. În Alchimia Interioară, corpul uman devine un laborator în care Cele Trei Comori ale Jing, Qi și Shen sunt cultivate. Ea este folosită pentru îmbunătățirea sănătății fizice, emoționale și mentale și în cele din urmă pentru fuziunea cu Tao (adică să devii nemuritor).

Trei Comori

Fiecare dintre cele trei folosite în practica Alchimiei Interioare este asociată unei locații unice fizice/energetice:

Jing, sau energia reproductivă, are casa în Dantianul inferior (și în zona munților înzăpeziți).
Qi, sau energia vitală, are casa în Dantianul mijlociu.
Shen, sau energia spirituală, are casa în Dantianul superior.
Practicanții taoiști învață să transmute Jing în Qi în Shen și invers. Ei mai învață și să își moduleze conștiința de-a lungul spectrului vibratoriu, în același fel în care putem să prindem diferite posturi de radio. Dantian-urilepot fi văzute ca un sistem similar chakrelor din sistemul yoghin hindus – locații din corpul subtil pentru stocarea și transmutarea Qi-ului sau a Prana. În Alchimia Internă este de o importanță specială Dantianul inferior, casa care este cunoscută ca fetusul nemuritor.

Procesul Alchimiei Interioare

Alchimia Interioară vede corpul uman ca fiind o resursă prețioasă și necesară pentru călătoria noastră spirituală, mai degrabă decât ca pe ceva ce trebuie ignorat sau trebuie să îl transcendem. Odată cu percepția Dantianurilor, practicații de Alchimie Interioară învață să perceapă și să lucreze și cu sistemul meridianelor energetice – în special cu Cele Opt Meridiane Extraordinare. Pe măsură ce deschidem, curățăm și echilibrăm meridianele, conștiența noastră curge prin ele. Ceea ce rezultă este o sănătate bună, o percepție clarificată și o experiență directă a conexiunii noastre cu încorporarea lui Tao.

Procesele Alchimiei Interioare sunt reprezentate vizual prin Nei Jing Tu. Aceste procese sunt reprezentate și de lămpi, lumânări și alte articole pe care le găsim așezate pe altare î nTaoismul ceremonial și în practicile Baibai în care se oferă tămâie altarului. Ceremoniile taoiste sunt o reproducere nu numai a principiilor cosmologice taoiste dar și ale transformărilor din Alchimia Interioară.

Un mod excelent de a începe Alchimia Interioară este zâmbetul interior și practicile munților înzăpeziți.

Surse:
Chia, Mantak. „Golden Elixir Chi Kung.” Paperback, 2nd Edition, Destiny Books, November 23, 2004.

Liu. „Cultivating the Energy of Life.” Hua-Yang, Eva Wong (translator), Paperback, Shambhala, 1998.

Po-tuan, Chang. „Understanding Reality: A Taoist Alchemical Classic.” Thomas Clearly, F Second Printing Used edition, University of Hawaii Press, December 1, 1987.

Yu, Lu K’uan. „Taoist Yoga: Alchemy & Immortality.” Charles Luk, Paperback, Red Wheel/Weiser, 1999.

Yudelove, Eric. „Taoist Yoga and Sexual Energy: Transforming Your Body, Mind, and Spirit.” Paperback, 1st Edition, Llewellyn Publications, July 8, 2000.

sursa: https://www.learnreligions.com/internal-alchemy-in-taoism-an-overview-3182918Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Citește articolul precedent:
Dansul poate inversa semnele îmbătrânirii creierului

Pe măsură ce îmbătrânim suferim un declin al vigorii mentale și fizice, care poate fi înrăutățit de boli precum Alzheimer....

Închide