Noaptea neagra a sufletului – prima parte

0

Intr-un anumit moment din viata voastra, veti experimenta “Noaptea neagra a sufletului“, unde totul ceea ce pare ca poate sa mearga prost, va merge prost. Multi oameni nu reusesc sa isi dea seama ca de fapt aceasta este o adevarata binecuvantare. “Noaptea neagra a sufletului” se manifesta atunci cand viata voastra pare ca a ajuns pe fundul prapastiei. Puteti sa aveti o gramada de “esecuri” in viata personala, financiara, mental si/sau fizic.

Ceea ce se intampla de obicei in timpul “Noptii negre a sufletului” este ca suntem loviti de toate aceste experiente incat incepem sa reflectam la: “De ce mi se intampla mie aceste lucruri?”

Cand incepe curatarea

La inceput, poate vei ura toate persoanele care au contribuit la “Noaptea neagra a sufletului” tau. Poti chiar sa te indoiesti de Creator si sa simti ca Ghizii tai spirituali si Ingerii pazitori te-au parasit. Dar nu este nimic mai neadevarat. In cele din urma vei intelege ca aveai nevoie sa experimentezi tot ceea ce ai trait ca sa poti creste spiritual. In timp, te vei abandona pe tine si egoul tau in orice are Universul pregatit pentru tine ca si cum totul ar fi acum in “mainile Creatorului”. Aici incepe curatarea.

What To Remember When Facing The "Dark Night Of The Soul"...

Nu se ajunge la constiinta fara durere. Oamenii ar face orice, oricat de absurd ar fi, ca sa evite confruntarea directa a propriului suflet. Nimeni nu devine iluminat vizualizand figuri de lumina, ci prin aducerea in constient ~ Carl Gustav Jung

Inainte de a te incarna aici, ai facut un contract al sufletului in care sunt implicate toate persoanele care te-au condus catre “Noaptea neagra a sufletului” tau. Atunci cand te aflai pe partea cealalta a valului, ai ales in mod clar aceste persoane pentru a creste din punct de vedere spiritual. Cu unii dintre acestia este posibil sa mai fi avut relatii karmice cu tine, avand nevoie sa vi le rezolvati amandoi in aceasta viata.

Contractul sufletului tau, Ghizii si Ingerii pazitori

Ghizii tai spirituali si Ingerii pazitori sunt cu tine in fiecare clipa a vietii tale. Atunci cand simti durere si tristete, asta simt si ei. Oricat de mult isi doresc ei sa te vada fericit/a, realizeaza in acelasi timp ca ai nevoie sa experimentezi diverse situatii de viata pentru a creste spiritual. In fiecare zi, esti ghidat in directia corecta pentru a-ti implini scopul vietii tale, iar aceasta ghidare include experimentarea “Noptii negre a sufletului”.

Atunci cand vrem sa eliberam imaginea construita a lui Dumnezeu pe care ne-am construit-o poate fi infricosator. Acest fenomen este deseori rezultatul unei suferinte din viata noastra, atunci cand intelegerea noastra de pana atunci nu mai este adecvata pentru a ne gasi un scop pentru viata pe care o traim. Atunci cand mama mea a murit subit cand aveam 13 ani, am fost aruncata intr-un desert pustiu. Toate certitudinile mele in legatura cu Dumnezeu si viata in general s-au sters si am ramas nuda si infricosata. Multi oameni mi-au oferit cuvinte banale si de suprafata pentru durerea mea, nu au fost deschisi sa stea cu mine in intuneric, ci sperau sa ma scoata repede intr-un loc cu lumina.

Aceasta este experienta mistica a “Noptii negre a sufletului”, atunci cand convingerile si intelegerile vechi se dizolva in vid si suntem chemati sa stam goi in fata fricii de necunoscut. Trebuie sa lasam procesul sa treaca prin noi – un proces care este mult mai maret decat ceea ce putem noi sa intelegem din el. Nu ne putem forta reintrarea in lumina. Numai in acest loc de abandon total se pot naste noi posibilitati. Nu avem doar o noapte neagra in viata noastra, ci ele vin din nou si din nou, pentru ca suntem chemati sa continuam sa eliberam imaginile de care ne agatam atat de puternic.

~ Christine Valters Paintner

va continua…

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Este timpul sa fie armonie intre stiinta si spiritualitate

Intalnirea dintre stiinta si intelegerea spirituala a lumii ar putea reprezenta fundamentul unei vieti sustenabila pentru noi, scrie Paul Fletcher....

Închide