Legea lui trei, legea lui șapte

0


Totul în univers este creat și susținut de vibrații – energia care dă viață materiei produce vibrații. Gândurile și emoțiile sunt vibrații, vântul care bate printre frunze este vibrație, lumina care vine de la Soare și de la stele este vibrație. Întreaga noastră viață este vibrație, tot ceea ce percepem prin intermediul simțurilor dar și tot ceea ce gândim și facem.

Muzica este vibrație – vibrațiile emoționale ale inspirației unui violonist, transmise prin intermediul arcușului care învie corzile ce încep să vibreze și să facă audiența să plângă, toate acestea sunt vibrații, la fiecare pas. Înțelegerea vibrațiilor este o modalitate de a înțelege unitatea care dă sens vieții.

Legea lui trei determină caracterul și natura unei vibrații, iar Legea lui șapte determină cum se dezvoltă, interacționează și se schimbă vibrațiile. O octavă este o mișcare repetitivă. O succesiune de valuri se pot forma sau pot să dispară – formând o octavă ascendentă sau descendentă. Fiecare val este similar dar diferit de cel dinainte și de cel următor.

Cannon Beach, Oregon Coast, Oregon, Highway 101, USA, America de Nord

Legea lui șapte mai arată și punctele de pe portativ unde rata de descreștere sau scăderea frecvenței oricărei vibrații, se încetinește. Între Mi-Fa și Si-Do sunt ”intervale”, unde este necesară o energie suplimentară pentru a menține impulsul inițial. Aceste ”intervale” sunt responsabile pentru imposibilitatea prezicerii țintelor și a încercărilor ființelor umane.

Procese diferite, potrivit Legii lui trei, determină care intervale vor fi umplute în mod natural, în așa fel încât progresul continuă neîntrerupt până la finalizare și de asemenea le dezvăluie pe acelea care au nevoie de o forță suplimentară care să fie aplicată, fără de care progresul octavei se va opri sau își va schimba direcția.

Suntem cel mai deplin conștienți de eșecurile noastre atunci când avem de-a face cu situații noi în care lucrurile ”nu funcționează”. Însă multe lucruri din societatea umană funcționează, cel puțin de obicei. Case, vapoare, mașini sunt construite; hrana este procesată și pusă pe piață; Se câștigă și se cheltuie bani; se dau legi; se nasc copii. Multe alte lucruri, cum ar fi planurile și inițiativele noastre se blochează și dispar din cauza lipsei de energie necesară pentru a le transforma în ceva cu totul și cu totul diferit față de conceptul original. Înțelegerea legii lui șapte este cheia înțelegerii modului în care putem încheia ceea ce am început și la ce să ne așteptăm de-a lungul acestui traseu.

Este posibil să vezi că Legea octavelor se dezvoltă direct din Legea lui trei. Cele trei forțe se combină în triade, fiecare dintre ele având relații tripartite ce au calități unice denumite ”cele șase activități”. După cum punctează Ouspensky, trei forțe pot da naștere la doar șase combinații diferite și încă una, ”de neînțeles pentru mintea umană”. Această a șaptea combinație înseamnă că toate trei forțele ocupă într-un fel toate cele trei locuri din triadă în mod simultan. Dacă luăm această combinație din octavă ca nota Do, celelalte șase triade reprezintă cele șase note care rămân pentru a completa o octavă, fiecare dintre ele definind o relație unică cu Do, în așa fel încât întreaga octavă să manifeste relațiile dinamice inerente din Legea lui trei.

În funcție de direcția ascendentă sau descendentă a octavei și știind ritmul care se aplică fiecărui exemplu în parte, intervalele pot fi estimate și văzute extrem de clar. Dacă aștepți să traversezi o stradă aglomerată poate să pară o sarcină imposibilă și poate să te facă să crezi că traficul nu se va rări. Știind că întotdeauna o să apară un ”interval” te poate ține departe de nerăbdare sau de un accident urât. O octavă crescătoare este similar urcușului unui deal; este nevoie de efort la fiecare pas. Octavele descendente sunt similare coborârii unui deal; procesul este mai mult automat și merge de la sine după ce faci primul pas.

Fiecare notă a unei octave conține o altă octavă la un alt nivel și în mod similar fiecare notă a acestei noi octave conține de asemenea o altă octavă etc. În interiorul vibrațiilor sunt ”vibrații interioare”, care se inter-penetrează unele pe altele și se influențează în același fel în care cuvintele descriu informațiile faptice în timp ce tonul vocii ascunde un nivel de informație mai subtil. Lumea fizică este inter-penetrată de lumea subtilă, iar lumea subtilă de către lumea cauzală la fel ca în cazul octavelor interioare ale vibrațiilor.

Shankaracharya descrie Legea lui șapte cu un exemplu de călătorie pentru Realizarea-sinelui ca pe o octavă ascendentă ce funcționează în baza unor triade de rafinament. Scara temporală a întregului progres poate fi un deceniu, o viață sau câteva clipe:

Do Viața la nivelul străzii.
Re Intenția Bună, Impulsul Corect, nașterea dorinței corecte.
Mi –Decizia: Aceasta este etapa în care persoana se hotărăște rațional și poate să continue. Nu există niciun dubiu legat de Cale, intenția și convingerea sunt stabilite.
Interval: umplut de grația Învățătorului sau direct de către Absolut.
FaEfort: Un anumit tip de particule de natură subtilă se formează în organism, ce crează dorința de sattva.
SolAtracția Căii: unde sattva predomină. Influențele Căii te îndepărtează de lumea exterioară a impresiilor senzoriale și a plăcerilor, în așa fel încât acestea încep să își piardă din putere.
La– Înțelegere, care înseamnă că persoana începe să se vadă pe ea însăși și alte lucruri așa cum sunt. Încep să discearnă adevărata valoare pentru orice, realizând lucrurile așa cum sunt, așa cum sunt constituite și proprietățile lor reale.
Si – Abundența, care este etapa în care atracția exteriorului este aproape nulă, iar persoana este umplută cu abundență de sattva, iubire divină și fericire.
Interval: umplut direct de Absolut.
Do– Turiya este etapa Omului complet Realizat, în care se cunoaște pe el însuși; știe tot ceea ce poate fi cunoscut; știe cum să facă și orice ar face este lucrul corect – acțiunile corecte, emoțiile corecte, gândurile corecte – totul combinat.

sursa: https://www.ouspenskytoday.org/wp/about-teaching-today/the-law-of-seven/

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Citește articolul precedent:
Neuro-imagistica în cele din urmă ar putea înțelege controversata practică a hipnozei

Se pare că hipnoza a existat aproape peste tot în ultimele secole: pe scenă cu animatori care ”șparlesc” ceasuri mari...

Închide