Epoca „Trezirii spirituale” a inceput

0

Traim in epoca trezirii. Din ce in ce mai multe persoane se intreaba: Cine sau ce sunt eu? Sunt doar suma tuturor povestilor mele personale, amintiri, experiente, ganduri si suferinte? Sau exista in mine o dimensiune ascunsa a constiintei misterioase, care este ascunsa de zgomotul povestilor mele personale? Trezirea spirituala inseamna ca persoana sa aiba capacitatea de „a vedea clar ca ceea ce percepe, experientele, gandirea si simtirea sunt, in cele din urma, altceva decat Eu sunt„. Imediat cum o persoana recunoaste cine nu este, apare recunoasterea a cine este de fapt: „Lumina constiintei, in care perceptiile, experientele, gandurile si emotiile vin si pleaca. Aceasta constiinta ce este in fundal, este sinele real, profund”.

Prezenta (constienta treaza) astfel creata aduce un sentiment de liniste si pace interioara. Atentia constienta sustinuta lanseaza procesul spiritual de transsubstantiere ce conduce individul catre prezenta constienta, noi perspective si noi moduri de observare. Acest proces, ce transforma constiinta persoanei, schimba intreaga personalitate a individului. Transformarea constientei, inceputul constiintei spirituale, porneste atunci cand persoana experimenteaza faptul ca ea este constiinta ce percepe operatiunile egoului. Dupa parerea lui Tolle, atunci cand o persoana este constienta ca gandeste, constiinta ce experimenteaza acest fapt nu face parte din gandirea persoanei. Aceasta este o alta dimensiune a constiintei. Eckhart Tolle crede ca aceasta prezenta constienta a aparut pentru o mica parte a populatiei, insa creste intr-un ritm rapid pentru intreaga umanitate.

Urmand invataturile lui Eckhart Tolle, Frank M Wanderer a creat Scara Prezentei Constiente si a facut niste analize statistice aprofundate. Scopul acestora a fost sa dezvolte un nou instrument de masurare pentru recunoasterea constiintei spirituale. Incercarea a fost facuta si pentru a afla daca aceasta noua constiinta exista cu adevarat si cat de mult este ea prezenta in cadrul populatiei din nisa aleasa (studenti la facultate). Instrumentul de masuratoare astfel creat a fost folosit pentru a gasi raspunsul la intrebarea daca Prezenta Constienta se poate gasi in cadrul studentilor de facultate si daca exista vreo diferenta intre cele doua sexe, legat de acest subiect. Au fost implicat 854 de studenti in acest studiu.

Cercetarile lui Frank au confirmat ipotezele acestuia, prin care, Prezenta Constienta este identificabila in randul studentilor.

Scara Prezentei Constiente a dezvaluit trei dimensiuni ale Prezentei:

  1. Reducerea functionarii Egoului
  2. Transcenderea functionarii Egoului
  3. Prezenta constienta in momentul prezent

In randul studentilor, dimensiunea Prezentei constiente in momentul prezent a fost cea mai des intalnita. In cadrul acestei dimensiuni, sentimentul unui „corp interior” (o vitalitate interna dincolo de corpul fizic) a fost elementul cel mai des intalnit. Un individ nu poate experimenta aceasta senzatie decat daca experimenteaza in mod constient momentul prezent. Dintre studenti, 14,4% experimenteaza aceasta senzatie de mai multe ori pe zi, iar 9,1% o data pe zi simt ca lumea inconjuratoare este reflexia existentei universale. 8,5% dintre studenti au momente de constiinta clara de mai multe ori pe zi, iar 4,6% dintre acestia simt acest lucru macar o data pe zi. 5,9% dintre studenti experimenteaza pace si bucurie fara niciun motiv in fiecare zi, iar 3,3% au aceasta senzatie de mai multe ori pe zi.

Cea de-a doua categorie ca si pondere a fost Reducerea functionarii Egoului. In cadrul acesteia, reducerea dorintei pentru posesiune de obiecte a fost in mod special intalnita.

Dintre studenti, 9,8% rar si 3,3% niciodata sau aproape niciodata nu au experimentat o dorinta pentru ceva material. De asemenea, in cadrul acestei categorii s-a intanit o tendinta de diminuare a aplecarii catre ofense sau a face pe placul celorlalti orice ar fi, ca strategie de intarire a Egoului (rar 6,5%, niciodata sau aproape niciodata 2,6%). Experimentarea sentimentului de „a avea dreptate” a fost iarasi diminuata in cadrul studentilor. Dintre acestia 5,2% au simtit acest lucru rar, iar 3,3% niciodata sau aproape niciodata. Retragerea Egoului nu a produs plangeri (rar 2,6%, niciodata sau aproape niciodata 1,3%) si nici mandrie (2,1% rar, iar 0,7% niciodata sau aproape niciodata).

Transcenderea functionarii Egoului  a fost cel mai putin intalnita in randul studentilor.

In aceasta categorie, transcenderea gandirii si a emotiilor a for cel mai frecvent model comportamental. 3,3% dintre studenti experimenteaza aceste fenomene zilnic, iar 2% de cateva ori pe zi. 2,6% au impresia ca gandurile si emotiile lor constituie numai o mica parte a personalitatii proprii, iar 0,7% au aceasta senzatie chiar de mai multe ori pe zi. Aceste senzatii, de cele mai multe ori, au fost urmate de detasarea de lucrurile exterioare, in cadrul a 3,2% dintre studenti cu 0,7% dintre acestia experimentand acest fenomen de mai multe ori pe zi. Studentii au parut capabili cel putin sa transceanda gandirea; doar 1,4% dintre acestia experimenteaza fluxul de ganduri ca fiind fara sens si repetitiv.

Eckhart Tolle declara ca nasterea Prezentei Constiente este relativ independenta de sex, ca aceasta apare atat la femei cat si la barbati. Cercetarile lui Frank vin sa confirme aceasta opinie, pentru ca nu s-au descoperit diferente considerabile intre sexe, atunci cand a studiat dimensiunile Prezentei Constiente.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Respiratia constienta, o practica meditativa la indemana oricui

Culturile traditionale numesc respiratia forta vitala ce anima toate lucrurile. De exemplu, cuvantul latin spiritus, cuvantul grecesc anima, cuvantul ebraic ruach, cuvantul sanskrit brahman,...

Închide