Cultivarea virtutilor spirituale

0

Propria maturizare spirituala iti devine vizibila tie dar si celor din jurul tau prin modul in care actionezi in fiecare clipa din viata ta. Cu toate ca este folositor sa observi si sa iti valorizezi actiunile exterioare, vestea buna este ca insasi constienta spirituala te inspira sa fii in mod natural plin de virtuti. Atunci cand intelegi, realizezi, experimentezi si exprimi maretia care, in mod constient sau inconstient stii ca deja esti, virtutile naturale spirituale se manifesta prin tine in modul in care gandesti si in lucrurile pe care le faci.

Atunci cand observi viata cu o constienta spirituala extinsa, actiunile pline de virtute sunt singurele care au sens. De aceea, cea mai usoara cale de a cultiva virtutile este de a fi concentrat pe viata ta ca expresie a spiritului pur si asupra intentiilor de a-ti creste nivelul constientei si al rolului pe care il joci. Intentia si credinta in propria natura divina te protejeaza de apele murdare ale dorintei, ale lacomiei si ale altor calitati ne-spirituale. Folosindu-ne intentia si credinta, universul constient – Dumnezeu, Allah, Iisus, Krishna si tot ceea ce se extinde dincolo de aceste imagini si fete divine – poate sa colaboreze mai lesne cu tine. Acest prieten universal iti prezinta situatii care te fac sa te ridici la niveluri mai inalte de puritate in legatura cu modul in care iti traiesti viata. Odata cu aceste incercari vine gratia ce te face sa fii abundent din cauza lor.

Efortul tau plus gratia universala este combinatia magica pentru descoperirea cresterii spirituale in orice. Unele scripturi spirituale descriu aceste doua elemente, gratia si efortul personal, ca doua aripi ale unei pasari. Daca da din aripa doar gratia sau doar efortul personal, atunci zborul tau spiritual ar fi ineficient si impiedicat. Atunci cand cele doua lucreaza impreuna, eforturile tale vor aduce mai multa gratie, iar gratia iti va sustine eforturile. Pacea ta interioara si respectul de sine sunt cele mai puternice unelte pentru manifestarea unor noi virtuti. Ati observat cum, atunci cand sunteti fericiti sau plini de iubire, ca sunteti in mod natural mai buni si mai generosi cu oamenii din jur? In acelasi fel, atunci cand iti dezvolti un respect si mai o mai mare iubire pentru tine insuti, descoperi, an dupa an, ca in mod natural devii mai plin de virtuti in legatura cu ceilalti. Maim ult decat atat, virtutile tale vor fi reale – nu de plastic, manufacturate sau gata sa se prabuseasca la primul firicel de incercare sau tentatie.

A vedea cum o virtute conduce catre o alta

Pe masura ce devii din ce in ce mai constient in legatura cu propria natura spirituala si cu spiritualitatea tuturor lucrurilor, incepi in mod natural sa actionezi si sa gandesti in acord cu binele suprem al tuturor. Avand o viziune mai inalta, virtutile spirituale nu sunt doar calitati pe care te fortezi sa le manifesti si sa le dezvalui ci si cel mai bun (si probabil singurul) mod in care sa raspunzi lumii.

Mai jos gaiti o lista a modurilor in care transformarea spirituala proprie iti poate schimba calitatile personale in virtuti divine:

  • Pe masura ce cauti adevarul, propriul simt al sinceritatii se intareste si poti sa vezi mai clar porpria inima spirituala, pura.
  • Pe masura ce privesti in inima ta, incepi sa apreciezi perfectiunea propriei naturi spirituale si sa devii mai multumit cu cine esti tu, cum esti si unde esti.
  • Pe masura ce devii mai multumit, atasamentele si dorintele lumesti se dizolva in mod natural in fluxuri catre aspiratii tot mai inalte.
  • Pe masura ce te eliberezi de dorintele limitate, credinta si abandonul vor creste, permitand in viata aparitia beneficiilor gratiei universale sa iti ghideze pasii.
  • Pe masura ce iti permiti tie insuti sa fii miscat si ghidat de gratia divina, umilinta ta iti tine egoul departe de la a te impiedica sa inaintezi.
  • Atunci cand egoul taueste tinut in frau, puterea ta de a ierta se extinde in recunostinta pentru perfectiunea tuturor lucrurilor care vin la tine.

Atunci cand vezi perfectiunea universala, obtii diamantul viziunii egalitatii, observand ca totul este facut dintr-o singura substanta.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Situatia dificila a „parentingului”

Fiul meu a deprins un obicei nevrotic ce ma ingrijoreaza atat pe mine cat si pe sotia mea. Ce ar...

Închide