Creierul tău cu DMT și cum să-l produci natural

0

Majoritea deciziilor noastre sunt luate emoțional. Majoritatea sunt luate dintr-o supoziție subconștientă formată după o experiență anterioară – o amprentă ce s-a creat încă de când eram în pântecul mamei, până în jur de cinci ani (unii oameni de știință spun că undeva până în jurul vârstei de 13 ani), atunci când se spune că perspectiva noastră asupra lumii este deja formată. Aceasta înseamnă că, dacă ai fost crecut într-un mediu ostil, din cauza sărăciei, a războiului, a părinților cu probleme psihologice, a alcoolului etc., ești predispus să internalizezi o ”realitate” care apoi se recrează mereu, iarăși și iarăși, pe care Rupert Sheldrake a numit-o câmpul morfic. DMT-ul poate să schimbe această traiectorie distrugătoare din punct de vedere psihologic.

La fel, dacă ai fost crescut într-un mediu unde toată lumea era iubitoare și bună, toate nevoile tale au fost îndeplinite și ți s-a permis să te exprim creativ și autonom, fără restrângeri sau alte forme de suprimare ale Sufletului, atunci vei avea o cu totul și cu totul altă perspectivă asupra lumii, care este baza tuturor experiențelor viitoare și ale deciziilor pe care le vei lua.

Pentru a explica și mai în profunzime acest fenomen, experiența ta din copilărie, sau mai exact experiența Sufletului tău prin multe vieți, va atașa înțeles la fiecare experiență similară unor experiențe din trecut – nu din momentul prezent.

Dacă a fost asociată culoarea roșu la durere și tristețe, atunci vei simți din nou durere și vei fi supărat de fiecare dată când vei vedea această culoare, cu toate că este doar una dintre miliardele de vibrații din spectrul vizibil. Roșul, de aceea, va acționa ca un declanșator.

Pentru altcineva, roșu poate să însemne pasiune, iubire sau firță creativă. Poți vedea cum această programare din frageda copilărie poate cauza experiențe și traiectorii de viață diferite. Dacă roșul este asocita unei expeirnețe traumatice, atunci ne putem simți chiar plini de frică și ne putem contracta doar când vedem roz!

Atunci când yoghinii antici vorbeau despre samskaras – modele greșite de gândire – probabil că nu știau cum leagă proteinele neuronii pentru a întări aceste căi neuronale, sau ”nevroză”, de fiecare dată când cineva vede din nou roșu, însă, în mod interesant, exact asta se întâmplă în creier.

Căile neuronale sunt lipite cu ajutorul proteinelor și se construiesc similar țesuturilor rănite. În primele mele ore de yoga, am fost învățat că samskaras pot fi traduse aproximativ prin ”niște răni”. Nu am știut cât de preștientă era cu adevărat definiția până când nu am înțeles mai multe despre procesele neurologice ce au loc în procesul de gândire de tip model, din creier.

Cu toate acestea, substanțe precum DMT, care este endogenă corpului uman, dar crește cantitativ odată cu meditația sau în camera de întuneric, lucrează pentru a desface aceste ”răni” din construcția noastră neurologică.

Acestea întrerup blând aceste modele – câteodată cu o senzație puternică la care nu ne așteptam – însă întotdeauna ajutându-ne să ieșim din închisoarea auto-creată care este mintea ce se perpetuează mereu, la infinit.

Ayahuasca

Ayahuasca, de exemplu, hiper-activează zona din creier unde se păstrează amintirile – care sunt de cele mai multe ori îmbrăcate în emoții. Câteodată amintirile sunt de mult uitate la suprafață – ni le amintim doar într-o stare profund meditativă. Suntem atunci capabili să folosim o altă parte a creierului nostru pentru a redefini înțelegerea acelei experiențe și să eliberăm emoția, astfel încât modelul de gândire să nu se refacă, afectându-ne în contnuare viitorul.

Se crează noi conexiuni neuronale și pe măsură ce mergem mai departe, avem o ”conștiință evoluată”, însemnând că nu mai suntem sclavii experiențelor anterioare și a emoțiilor atașate acestora.

Ayahuasca activează neocortexul care este extrem de evoluat, acolo unde percepem rațiunea și luăm decizii. Ea acivează și amigdala – incluzând amintirile cele mai vechi – atât cele traumatice cât și cele inspiraționale. Această plantă medicinală activează și insula, care crează o legătură între emoții și abilitatea de raționa, cu toate acestea oricât de populară ar fi Ayahuasca, ea nu este singurul mod de a crește canitatea de substanțe endogene precum DMT, care ne poate elibera de o stare neinspirată sau chiar traumatică.

Moduri naturale de a crește cantintatea de DMT

Putem să creăm niveluri ridicate de DMT în mod natural. Două dintre cele mai ușoare metode necesită liniștire – literalmente.

Egiptenii antici au înțeles că o cameră de întuneric și o stare contemplativă a minții pot induce crearea de DMT, la cum o face și Ayahuasca, ciupercile ”magice” și chiar copacul Acacia, totuși în cazul camerei de întuneric și a stărilor meditative putem atinge aceste stări fără ajutorul substanțelor exogene.

Camera de întuneric ajută creierul să creere melatonină și serotonină care sunt precursorii DMT. Când nivelurile de DMT ajung la 25 mg., începem să avem o experiență a realității extrem de diferită – uni ar putea-o numi precursorii experiențelor psihedelice.

Odată ce nivelurile de DMT ajung și mai mari în creier, oamenii încep să vadă spirite, îngeri și să îți întâlnești strămoșii. Aceste stări sunt cel mai posibil induse de substanțe endogene (adică de substanțe chimice pe care le fabrică creierul).

Meditația crește și ea nivelurile de DMT în mod natural, după cum o demnostrează și studiile științifice. Diverse tonuri binaurale și alte metode de meditație ne ajută să producem o cantitate mai mare de substanțe precursoare DMT-ului (triptamine) – serotonină și melatonină, dar chiar și DMT.

Anumite tehnici de respirație dar și o dietă specială pot crește în mod natural nivelul de DMT. Multe tradiții yoghine se cincentrează pe încetinirea respirației și studenții sunt învățați că, dacă îți poți încetini ritmul respirației la patru respirații pe minut, creierul începe să producă DMT cât ești treaz.

Kundalini yoga oferă propria versiune de pranayama pentru a mări producția de DMT și a ridica nievlul conștiinței (hidarea este în engleză din păcate).

Sau poți încerca meditații care se concentrează în mod specific pe chakra 6 și 7 pentru aceleași beneficii.

sursa: http://themindunleashed.com/2017/12/your-brain-on-dmt-and-how-to-make-it-naturally.htmlAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Gravitația călătorește cu viteza luminii

Pentru prima dată, oamenii de știință pot confirma faptul că gravitația călătorește cu viteza luminii. Este un moment de mult...

Închide