Cinci semne că ești un suflet matur

0

Ce înseană că Sufletul este matur? Dacă, de-a lungul Călătoriei spirituale, te întrebi: ”Ce aștept de la viață?” și dai un răspuns onest, calitatea acestui răspuns conține răspunsul la întrebarea legată de maturitatea Sufletului.

Semnele maturității unui Suflet

  1. Sufletul matur este dincolo de dorințele și smbițiile care sunt legate de forme și obiecte. Realizarea faptului că atingerea scopurilor și ale ambițiilor nu aduc cu adevărat fericirea, face Sufletul matur. Poate că acestea au adus o satisfacție temporară, însă nu fericirea fără de sfârit.
  1. Sufletul matur experimentează natura dorinței, schimbarea constantă a lumii fomelor, acolo unde nimic nu durează, totul este dialectic, schimbător.
  1. Sufletul matur este capabil să își abandoneze dorințele și ambițiile și devine sărac în termeni de proprietăți lumești.
  1. Sufletul matur, atunci când se naște întrebarea ”Ce aștept de la viață?”, dă următorul răspuns: Vreau să găsesc adevăratul centru al vieții mele pentru a atinge fericirea fără de sfârșit, independentă de forme și obiecte, bucuria existenței stării unității.
  1. Sufletul matur nu insistă asupra lui însuși și găsește plăcerea de a se abandona procesului care în final îl va dizolva. Ea abandonează progresiv identificarea cu egoul (care este, ea însăși), oferind o cale către recunoașterea faptului că Sufletul este, de fapt, Conștiința fără formă.

Sufletul imatur este mereu plin de dorințe, are ambiții și obiective pe care dorește să le atingă, fie că este vorba despre unele de ordin mic (bani, putere), fie că este vorba despre unele dintre cele mai sofisticate (dedicare spirituală, auto-implementare spirituală). Atingerea acestor scopuri necesită timp, deci viitorul este mereu important pentru Sufletul imatur.

Dacă Sufletul imatur are obiective spirituale, atunci poate suspecta că toate lucrurile importante au loc în Acum, aici și acum, însă Sufletul încă folosește momentul prezent ca o rampă de lansare către obiectivele viitoare.

Este important să știm că că Sufletul imatur nu poate decâr să imite acea sărăcie, pentru că nu a experimentat încă bogăția (fie că este vorba despre bogăția materială, intelectuală sau morală), deci încă există o dorință suprimată, inconștientă pentru aceste lucruri. Până când aceste dorințe nu sunt satisfăcute, Sufletul nu va avea șansa să experimenteze natura formelor, a obiectelor și a dorințelor, deci nu poate deveni matur.

Fragment din noua carte:   by

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
O ușă secretă spre conștiența nenăscută

Este posibil să ne trezim? Este foarte posibil. Însă până când nu ne trezim, dormim în continuare. Haideți să privim...

Închide