Cinci activități non-spirituale ce promovează creșterea spirituală

0

Spiritualitatea este deseori legată de religie, când de fapt sunt două entități complet separate. Cineva care nu a citit niciun text religios, nu a practicat meditația sau nu a fost vreodată la un retreat de tăcere în munți poate fi extrem de conectat din punct de vedere spiritual. În același fel, cineva care este ”omul” lui Dumnezeu și face totul în numele spiritului poate fi extrem de deconectat din punct de vedere spiritual.

La nivel colectiv, un indicator bun pentru sănătatea spirituală a cuiva este felul în care se poartă cu ceilalți și abilitatea sa de a-i accepta pe cei cu care interacționează. La nivel individual, legătura este mai mult despre tine însuți și cât de mult te cunoști ca persoană.

A te cunoaște pe tine însuți se petrece atunci când explorezi lumile interioare și exterioare prin efort conștient. Prin a fi prezent și în prezent. Acest lucru se poate realiza prin practici spirituale tradiționale precum meditație sau yoga dar se poate realiza și prin conectarea cu lucrurile pe care le îndrăgești.

Mai jos sunt 5 activități non-spirituale pe care le poți face pentru îmbunătățirea sănătății tale spirituale.

Artă/Manufacturi

Acestea pot fi desen, pictură, muncă cu textile sau chiar scapbooking (decupaje), doar ca să enumerăm câteva. Artele și manufactura te pot duce departe și dacă ești complet prezent dar te și bucuri, acestea vor fi o expresie completă a ceea ce ești cu adevărat.

Încurajează creativitatea, cresc nivelul de stimă de sine și pot aduce benficii imense. Îți oferă o șansă să crești, pentru că în timp, cu cât practici mai mult, cu atât calitatea lucrărilor tale va crește. Asra îți oferă șansa să fii în momentul prezent și când ești în acest fel, nimic altceva nu mai contează. Fără trecut, fără viitor, doar momentul prezent, iar asta înseamnă creștere spirituală!

Muzica

Dacă o asculți sau o cânți, muzica are abilitatea de a evoca un răspuns emoțional mai puternic decât orice altceva. Atunci când simți cu adevărat muzica, în loc să o asculți în mod pasiv, te conectezi cu povestea pe care muzicianul vrea să o povestească, iar acest fapt are efectiv abilitatea de îți schimba starea interioară și apoi de a-ță păstra această stare cât timp asculți muzică.

Atunci când cânți muzică, ai șansa de a trăi în interiorul muzicii pe care o cânți. Te ajută să crești, îți crește creativitatea și crează o încercare ce te face să aduci mereu îmbunătățiri. Unul dintre cele mai mărețe lucruri legate de muzică este că întotdeauna se mai poate îmbunătăți sau se poate schimba și are un potențial infinit de a te conduce mai departe.

Dacă iubești muzica, aceasta poate fi un companion pentru întreaga viață și poate deveni chiar o practică spirituală, ce te poate îndepărta de strezul zilnic al vieții.

Scrisul

Fiind scriitor trebuie să admit că este într-un fel un paradox, dar scrisul este unul dintre lucrurile care te conectează cel mai mult și este în același timp și unul dintre cele mai expresive. În același timp poate fi deconectant, frustrant și câteodată te poate face să vrei să îți arunci laptopul pe fereastră.

Din fericire, majoritatea oamenilor nu au de ce să își facă griji legate de faptul că trebuie să scrie pentru serviciu și nici nu are de ce să fie nici frustrant. Scrisul poate fi folosit pentru a-ți exprima simțămintele din prezent prin intermediul unui jurnal sau poți folosi starea emoțională actuală oentru a crea poezie, versuri pentru muzică sau povești.

Scrisul poate fi folosit ca o extensie a ta și este bun și pentru exercițiile de reflecție asupra trecutului pentru a-ți evalua evoluția.

Cititul de asemenea trebuie meționat aici, care, cu toate că este puțin diferit de scris, dacă nu ar exista, nici scrisul nu ar exista! Cititul îți permite să fii complet prezent și să intri în lumi într-un mod care poate fi atins atunci când citești o carte bună.

Exercițiile fizice

Oamenii sunt făcuți să se miște, este în ADN-ul nostru. Nu contează dacă ai 30 de kg sau 100, ești făcut să te miști zilnic.

Problema culturală pe care o avem în ziua de astăzi este faptul că mare parte a populației nu vede exercițiile fizice structurate ca pe o rutină care este plăcută, dar realitatea este că sunt multe moduri în care putem face exerciții, deci nu trebuie neapărat să mergi la sală sau să stai în fața televizorului în colanți pentru a face un exercițiu de tip Zumba.

Nu este neapărat necesar ca exercițiile să fie intense, cu toate că ele pot fi astfel dacă îți place. Există multe moduri diferite de a te bucura de exerciții și dacă faci ceva care nu este plăcut pentru tine, o poți cosidera o sarcină temporară la care poți renunța cândva.

Exercițiile fizice sunt unul dintre cele mai spirituale lucruri pe care le poți face, pentru că trebuie să găsești acel lucru care îți face plăcere și să îl și faci. Plimbatul câinelui în fiecare dimineață, înscrierea la o clasă de arte marțiale sau dansul dimineața pe muzica favorită. Acestea sunt moduri diferite de a face exerciții fizice, deci nu ai decât să încerci ca să descoperi ceva ce te face să te simți bine în mișcare și să continui să faci acel lucru!

Unele dintre beneficiile exercițiilor sunt legate de sănătate, dar sunt legate și de a fi complet prezent în momentul prezent, de senzația de împlinire ce merge mână în mână cu terminarea antrenamentului și de creșterea progresivă ce vine odată cu practica.

A nu face nimic

POate că nu este o activitate, însă este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a te cunoaște și a crește spiritual. Meditația este o modalitate de a face acest lucru, însă ea nu cere chiar să stai și să meditezi, poate f sub forma statului în pat pentru 10 minute sau pur și simplu să te oprești și să îți asculți gândurile pentru o vreme!

Atunci când înveți să stai cu tine însuți, poți începe să lucrezi la a deveni întreg și să nu te mai bazezi pe ceilalți pentru a-ți dicta cum să te simți. Este foarte posibil ca cel mai puternic și încurajator lucru pe care îl poți face este să începi să te cunoști ăe tine însuți.

sursa: https://truththeory.com/2016/01/22/5-non-spiritual-activities-that-promote-spiritual-growth/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
O rețea misterioasă și veche de peșteri sub Montreal

La aproximativ 9 metri sub orașul Montreal s-a descoperit o rețea vastă, misterioasă de peșteri. Se estimează că pasajele subterane...

Închide