Cele opt mari beneficii ale introspecției

0

Cu toții ne simțim pierduți din când în când și în acele momente introspecția este cel mai bun prieten. Există momente când ne gândim la noi înșine ca la niște persoane născute pentru a eșua și din această cauză multe persoane ajung chiatr la sinucidere – din cauza incapacității lor de a suporta povara de a fi o ființă umană.

Ca fințe umane, prima datorie este față de noi înșine. De aceea, a petrece timp singuri cu noi înșine devine cea mai importantă parte a vieții unui individ.

Iată cele opt mari beneficii ale introspecției:

1. Te ajută să te înțelegi pe tine însuți

Se spune deseor că nu poți înțelege macrcosmosul fără a înțelege microcosmosul. Ființa ta este microcosmosul aici, în tmp ce mediul înconjurător este macrocosmosul. Experimentăm lucrurile ca propriile noastre percepții. Doar imaginează-ți ce haos suntem capabili să creăm dacă nu avem nicio idee despre personalitate, dorințe și valori.

Iată de ce extrem de important să ne luăm timp pentru noi înșine și să înțelegem ce este aici.

2. Îți oferă o imagine clară a mediului înconjurător

Odată ce ne-am acordat la noi înșine, la dorințele și percepțiile noastre, vom fi capabili să observăm cum ne dorim să fie lumea în care trăim. Introspecția este benefică în această privință.

Te-ai întrebat vreodată ce ai fi putut face în timpul unei dispute atunci când erai prea absorbit să îți găsești părerea personală în legătuă cu întreaga situație? Iată unde intră intrspecția în acțiune. Dacă deja aveai o părere, ai fi putut să faci ceva în legătură cu lucrul ”drept” și să ajuți la rezolvarea situației.

3. Te face mai înțelept

Toți marii lideri spirituali și maeștrii au petrecut timp cu ei înșiși. Odată ce te detașezi de distragerile și zgomotul lumii, vei putea să te conectezi la propriul suflet și să te gândești la el. De aceea intrspeția este considerată singura cale de a deveni mai înțelept. Cea mai bună parte este că poți învăța fără să faci nicio greșeală.

4. Te face sufletist

Introspecția te unește cu sufletul tău pierdut. Se crede că fiecare individ conține energie interioară. Pentru a fi în pace, este crucial să fii conectat la acea energie, pentru că aceasta își găsește puterea prin energia minții.

Când te gândești la tine și îți chesionezi existența, această energie devine destul de puternică pentru a te face să te simți în pace și liniște.

5. Te eliberează de anxietate

Odată ce ne acordăm la noi înșine, realizăm în scurt timp că nu are sens să ne facem griji în legătură cu lucrurile asupra cărora nu avem control.

Libertatea nu înseamnă că poți face orice vrei fără nicio responsabilitate pentru acțiunile tale.

Introspecția te ajută să îți găsești simțul libertății cu responsabilitate. Atunci când un individ începe să fie conștient de propriile acțiuni, lucrurile în mod automat devin mai puțin stresante.

6. Te transformi într-o persoană empatică

Oamenii care se înțeleg pe ei înșiși îi pot înțelege și pe ceilalți. Aceștia nu sunt aceia care oferă doar simpatie celorlalți și nu fac nimic pentru a ajuta o persoană care are nevoie de ajutor. O persoană care este conștientă de propriile sentiente știe exact ce vrea o altă persoană într-o anumită situație și ar fi de un real ajutor.

7. Îți lărgește orizontul

Cu toții suntem puțin confuzați de ceea ce ne dorim cu adevărat în viețile noastre. Totuși, dacă începi să te gândești la tine însuți un timp, vei putea să descoperi ce îți dorești în viața ta. Acest lucru nu va fi limitat la ceea ce ceilalți deja fac, ci mai degrabă ar fi o decizie pe care o iei după o interogare detaliată a tuturor posibilităților.

8. Te face să crești ca individ

Când ne analizăm, realizăm că nu ne poate opri nimic din a deveni niște indivizi mai buni. Creștem din punct de vedere spiritual, emoțional și fizic în toate dimensiunile. Acesta este momentul în care nevoile noastre personale se întind către beneficiul altora care au nevoie de ajutor sau sunt în suferință. Acesta este cel mai înalt nivel de participare pe care un individ îl poate îndrepta către umanitate ca ansamblu.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Eliberarea durerii din corpul energetic

Te întrebi cum poți să îți folosești instrumentele proprii de eliberare a durerii din corpul energetic și să te simți...

Închide