Auroville: aici oamenii trăiesc fără politică, religie și bani

0

Sună prea bina ca să fie adevărat, un loc unde bărbați și femei din toate culturile sunt capabili să trăiască în pace și armonie. Ei trăiesc în pace într-un oraș numit Auroville, unde singurul scop este să realizezi unitatea umană.

Probabil că nu îți imaginai că există un asemenea loc. Un loc care nu urmează standardele cu care suntem obișnuiți. Un loc care nu are bani, religie sau politică. Sună ca un paradis!

Auroville este în districtul Viluppuram. Se află la aproximativ 150 km de Chennai din Madras, în sudul Indiei.

Auroville a fost fondat în 1968 de către liderul spiritual Mirra Alfassa (cunoscută sub numele de “Mother” – traducere: Mama), ca un oraș în care toată lumea ar veni să trăiască în armonie. Punctul focal este Matrimandir, un templu sferic, futurist, acoperit de discuri de aur. Grădinile botanice din Auroville protejează pădurea tropicală mereu verde din zonă. Plaja Auroville este o întindere lungă de nisip unde se face surf. Cu o populație de 2.400 (în 2014). Locuitorii provin din peste 50 de naționalități.

Auroville aspiră la un sistem de transport sigur și nepoluant. Sunt făcute toate eforturile pentru a menține zona centrală pe cât de liberă posibil de vehicule grele.

Orașul se poziționează ca model de oraș ecologic și auto-sustenabil. Este o metodă dezvoltată cu ajutorul unor multi-culturi ce combină pomi fructiferi, câmpuri de porumb și vii, organizate în 15 ferme, pe o suprafață de 150 de hectare.

În aceste ferme muncesc 50 de săteni și 300 de oameni din apropiere, producând 2% orezul și cerealele consumate și 50% dintre legume.

De asemenea, satul este auto-suficient în producția de lapte și produse lactate și fructe sezoniere.

Oamenii de aici coexistă fără nicio problemă, pentru că nu au un sistem politic, nu au nicio religie și pe deasupra nu folosesc bani, obținând toate produsele necesare traiului prin schimburi.

Clădirile au fost realizate cu ajutorul unei arhitecturi experimentale, pentru că există modificări constante. Acest lucru se întâmplă pentru că se dorește optimizarea folosirii energiilor regenerabile iar obiectivul lor major este: refolosirea și reciclarea.

Auroville are multe de oferit. Aici se țin cursuri, workshopuri și terapii.

Pentru că lumea se schimbă rapid și apar noi paradgme ce remodelează realitatea, Auroville este într-un fel situat la începutul unui nou mileniu, gata să intre într-o nouă fază de dezvoltare și creștere, conștient de o nouă curgere a credinței în viitorul umanității pe care îl reprezintă.

Iată un mic sumar al populației (în mai 2016)

Naționalitate – Number

Indieni-1048
Francezi-364
Germani-232
Italieni-146
Olandezi-91
Americani-83
Ruși-66
Spanioli-52
Englezi-47
Elvețieni-39
Israeli 38
Belgieni-34
Sud Coreeni-34
Suedezi-25
Canadieni-24
Ucrainieni-20
Australieni-15
Austriaci-13
Japonezi-12
Sud Africani-12
Chinezi-12
Argentinieni-9
Unguri-7
Sloveni-6
Mexicani-5
Nepalezi-5
Brazilieni-4
Letoni-4
Bieloruși-4
Tibetani-3
Etiopieni-3
Sri Lankezi-3
Bulgari-2
Moldoveni-2
Islandezi-2
Columbieni-2
Ruandezi-2
Irlandezi-2
Cehi-2
Filipinezi-2
Danezi-5
Taivanezi-2
Ecuadorieni-1
Egipteni-1
Algerieni-1
Finlandezi-1
Iranieni-1
Kazahi-1
Lituanieni-1

Cum ai trăi într-o asemenea comunitate?

Pentru mai multe informații apasă aici.

sursa: https://www.the-open-mind.com/in-this-amazing-city-people-live-without-politics-no-religion-and-no-money/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cercetători de la CERN au depășit Viteza luminii

Oamenii de știință au declarat că au înregistrat particule ce călătoresc mai rapid decât lumina - o descoperire ce ar...

Închide