ARTA si OMUL

2

Dintre toate manifestările umane, arta este fără doar şi poate cea mai apropiată de adevărata natura a fiinţei care îşi are sediul în tine. e frecvenţa infinitului într-un cadru finit. e curgerea naturală pe care o vei regăsi în supra-lumile conştiinţei superioare, după ce te vei desprinde de tot, la sfârşitul drumului în lumea fizică, sau parţial, atunci când treci în conştienţa corpurilor tale superioare ce îşi au sediul şi îşi duc existenţa în paliere vibraţionale mai înalte decât cel fizic, aceste corpuri subtile fiind intermediari şi traducători ale acestor fluxuri creatoare care „curg” literalmente dinspre creaţia completă a dumnezeirii din care ne tragem seva şi căreia îi datorăm viaţa şi tot ceea ce există. aceste râuri de filamente luminoase se compactează până la nivelul la care de exemplu acum muşchii mei primesc impulsuri nervoase pentru a mişca degetele într-o anume succesiune, pentru a îmi îndrepta ochii în anume părţi, pentru a îmi coordona conştienţa în a ordona aceste fluxuri în rânduri aşternute aici (ca model, nu consider artă acest articol, deşi undeva marginal poate să cadă într-o categorie artistică a frumosului aşa cum oamenii înţeleg acest concept). tot ceea ce omul efectuează, gândurile pe care le are în legătura cu arta, contemplaţia asupra operei de artă, sentimentele expuse şi imprimate în obiectul creat sunt amintiri ale sinelui divin, nativ creator, exprimările pe care are acest curent le are în lumea fizică sunt frecvenţa întregului.

http://www.freeppt.net/background/dark-blue-abstract-wallpapers-backgrounds-for-powerpoint.jpg

 

toate combinaţiile posibile ale manifestărilor artistice umane de acum şi din trecut şi viitor, între limite stabilite, sunt o parte din manifestarea de creator conştient universal, de suflător de spirit în materie, de ordonator de structuri noesice, fără de care, materia rece fizică nu poate sta în forme complexe. nu poate efectua acea mişcare pe care ştiinţa o consideară a fi viaţă. 

privind câteva din manifestările artistice actuale, lăsând la o parte partea comercială şi aplecându-ne puternic în zona inspiraţională a artei, de fapt a creaţiei care naşte din ne-creat (din aşa zisa imaginaţie, care de fapt este oglinda viselor sufletului, care culege din eterul filigranic al fiinţării în realmurile complexe în care se manifestă nemijlocit aceste fascicole de lumină vibratorie şi pe care le transformă în impulsuri inconştiente sau parţial conştiente)  putem observa fără doar şi poate influenţe nevăzute, inexplicabile, legături ascunse simţurilor primare, ba chiar şi analizei concentrată chiar şi în doze ce frizează filosofia. arta este o minunată cale de a vindeca. pentru că frecvenţele esenţelor ei deschid flori de lumină în noi, sunetul lor fiind asemănător cântatului la pahare cu apă, un reverb minunat, o simfonie armonică perfectă, ce porneşte micile particule de lumină din celule, dându-le imboldul necesar renaşterii. e cântecul phoenixului, bătăia aripilor ei de foc, ce face ca toate structurile omului să se realinieze scopului, sau ceea ce numim misiune personală, oricât de punctuală sau generală ar fi aceasta.

 

http://www.paintingsilove.com/uploads/20/20089/orange.jpg

dacă eşti curat în suflet şi în trup poţi privi cu ochii inocenţei extreme un tablou şi ai să recunoşti acolo, aşa cum vraciul recunoaşte în structurile florale de un anume tip o inflorescenţă care lăsată în apă rece la macerat devine medicament pentru o anume afecţiune, anumite elemente ce definesc aceşti curenţi creatori, fiind markere, identic celor genetice, pentru descendenţa energiilor care s-au conglomerat în combinaţiile cromatice din acea compoziţie. sau poţi urmării fractalii auditivi, în suişurile şi coborâşurile notelor pe portativ. dacă ai putea traduce sunetul în imagine (există o caracteristică a câtorva oameni care văd muzica în culori: sinestezie) ai înţelege mai uşor organizarea lumii şi incidenţa frumosului în natură şi firescul.

dacă asculţi o piesă audio şi lacrimi se rostogolesc, de neoprit, pe obraji, atunci încearcă să închizi ochii şi să meditezi pe acea piesă, să goleşti conştienţa şi să laşi ecranul conştiinţei gol, ca să se imprime pe el acele piese esenţiale din muzică ce au declanşat reacţia ta la ascultarea acelei piese. cel mai potrivit ar fi să ai o piesă fără voce şi de preferat cântată la instrumente clasice. apoi încearcă să descrii sentimentele şi legăturile pe care le vezi desenate pe ecranul conştiinţei. 

timpul este printre altele aport la creaţie. este  unda sonoră ce însoţeşte matricea spaţială în crearea relităţii pentru conştiinţa ta şi a mea. vântul, asemenea timpului, bate din când în când, aducând miresme ale unor amintiri ancestrale. acolo, în esenţe, dar raportând întotdeauna la simţul şi la simţirea interioară, vom găsi energia ne-creată ce se va structura în minunate poezii, tablouri, dansuri, simfonii, poze, filme, sculpturi sau orice altă undă artistică insuflată. să vedem cu toţii în albul imaculat al creaţiei artistice semnul cerului care ne-a împărtăşit, peste senzaţia aparentă de separare, pecetea amintirii infinitului. culorile lui. să ne încredem în ele pentru că acolo e energia iubirii şi puţin din înţelepciunea ei de asemenea. 

 

 


Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

2 comentarii

  1. nu stiu cum de a rusit cineva sa scrie asa ceva……cea mai mare parte nici nu are logica,ce sa mai zic de inteles

  2. draga Madalin… cred,
    eu am reusit sa il scriu :), si nu iti raspund ca reactie la ceea ce ai scris pentru ca sunt constient ca scriu si vorbesc destul de abstract si incalcit, insa, daca poti sa simti ceea ce scriu acolo, daca rezoneaza la orice nivel ceea ce razbate dincolo de cuvinte atunci putem incepe un dialog. daca nu, te rog sa te gandesti daca ceea ce faci construieste sau nu si sa te gandesti de doua ori inainte de a face orice faci. atat.

    si sa cauti mereu sa iti explici sau sa simti de ce te intalnesti cu aceasta manifestare in viata ta… te va defini atunci cand vei trage linie si vei aduna… si acelasi lucru e valabil si pentru mine.

    zi minunata!

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Peter Konstantinov Deunov

Poate că numele de Peter Deunov, sau maestrul Beinsa Douno nu spun mare lucru multora dintre voi. Poate nici numele...

Închide