aMINTIre

0

Limba română e de o frumuseţe deosebită, nu odată am atras atenţia asupra modului în care se compun idei în cadrul unui cuvânt, sau cum poţi identifica aspecte şi ipostaze interesante în structura lexicului. Cuvântul expus în titlu a pornit nu o dată aprinse discuţii şi în lumea ştiinţifică şi în cercul celor cu inclinţii ezoterice în legătură cu adevărata natură a a amintirii. Pentru că, dacă priveşti şi numai procesul mental prin care o amintire îşi face loc în conştienţa cuiva şi apoi compari acest proces cu de exemplu modul în care o amintire este extrasă din subconştient în cadrul unei sesiuni de hipnoză ai să poţi face nişte legături foarte interesante referitoare la adevăratul sediu al memoriei şi la modul în care omul de fapt memorează experienţele pe care le trăieşte. Pentru că întregul complex de corpuri (inclusiv cele energetice, prezente în planul fizic, dar inaccesibile simţurilor cu care corpul fizic este înzestrat) participă activ la ceea ce noi numim viaţă, în acelaşi fel corpurile superioare reţin informaţiile experienţelor prin care trecem, fiecare la nivelul de vibraţie şi filtrate prin prisma specializării fiecăruia. Fiecare structură a omului e specializată într-un anume tip de operaţiune, fiind fiecare responsabil cu traducerea înainte şi înapoi a informaţiei dinspre corpul fizic spre spirit şi invers.

http://wafatariq.files.wordpress.com/2012/02/abstract_valentine_wallpaper-113768.jpeg

Corpurile mental şi cauzal sunt cele mai legate de acest aspect al fiinţării omeneşti şi într-un anume mod şi corpul astral, dar în cazul acestuia informaţiile care se „depozitează” sunt „colorate” de starea acestui corp şi de legătura cu sentimentele şi atunci traducerile care se fac la nivelul acestui corp sunt pline de senzaţii, de trăiri care sunt cumva mai departe de raţiunea pură, de explicativ. Câmpul conştienţei fiecărui om conţine în el toate informaţiile pe care spiritul le-a acumulat de-a lungul existenţei lui, din momentul perfect al irumperii din ne-creat în existenţă până în momentul actual şi mai departe chiar, pentru că amintirea spiritului poate accede şi la eveneimente care nu au avut loc încă în plan fizic.

În momentul în care radiaţia spiritului se desparte de structura coprului fizic, aceasta păstrează o vreme corpurile superioare şi are loc acel proces care este descris de exemplu în Cartea Tibetană a morţilor, în care acesta îşi integrează toate elementele pe care le-a dobândir în timpul acestei vieţi şi apoi le uneşte cu cele din cele anterioare, atenţie însă, inclusiv experienţele dintre vieţile în planul fizic. În final spiritul păstrează doar de la corpul cauzal în sus structurile, în final ajungând să le lase să se desfacă, precum foile de ceapă, unul câte unul, toate structurile pe care şi le-a construit pentru a putea experimenta viaţa în plan fizic, în dimensiunea 3.  Acest proces de facere şi desfacere este unul natural, pentru că aceste foiţe suprapuse sunt esenţiale pentru ca vibraţia infinit superioară a spiritului să poată exista în lumea fizică. şi acolo, în câmpul conştiinţei, există tot, inclusiv acele conexiuni pe care nu le vezi, planul pe care nu îl poţi simţi cu aparatele senzoriale ale coprului fizic, 360 grade, neîngrădit de distanţe şi limitări ale simţirilor de bază.

http://exper.3drecursions.com/apo/in_remembrance_of_a_midnight.jpg

a-MINTI-rea este astfel un complex de informaţii şi energii stocate ca vibraţie în corpurile superioare. Această vibraţie este un catalizator pentru experienţele în planul fizic şi în acelaşi timp se compune ca un lanţ adn-arn-ic în moşternirea karmic-dharmică. Important de reţinut e că nu există nuanţe ale amintirilor, ele sunt pur şi simplu şi cu cât le acceptăm ca atare (bineînţeles că e vorba de un nivel de conştiinţă care permite accesarea profundă a acestora în stare de conştienţă) ca experienţe, ca învăţături, ca stări de conştiinţă – desigur legat direct şi de procesul de evoluţie în plan fizic – cu atât mai uşor le vom putea accesa. Cu atât mai uşor vom putea deschide acel canal de comunicaţie între raţiune şi visare, între fizic şi spirit.

Să ne amintim muzica sferelor înalte de unde coborâm lin în lumea fizică, printre unduirile fantastice ale astralului, devenind prinosul vieţii şi fructele amintirilor ancestrale. Către infinit

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Omraam Mikhael Aivanhov

Un spirit înalt, multă activitate, cunoştinte felurite despre spiritualitate şi despre viaţă în general, Omraam Mikhael Aivanhov este cel mai...

Închide