Adevarul potrivit Invatatotilor Erei Trezirii

0

In secolul trecut, multi oameni au realizat faptul ca propria lor identitate este Prezenta, Constienta, mereu-prezentul moment prezent. Exista un singur Adevar (cu toate ca atunci cand este pus in cuvinte, poate parea diferit, pentru ca in esenta cuvintele sunt factori de confuzie), iar acest Adevar este Prezenta Observatorului. Iata declaratiile Constientei si a Prezentei unora dintre Observatorii Treji (lista nu este nici pe departe completa):

Eckhart Tolle

“Odata ce fuga disperata de Acum se termina, bucuria Existentei intra in toate faptele tale. Imediat ce iti concentrezi atentia pe Acum, vei fi umplut cu senzatia Prezentei, a linistii si a pacii. Daca actiunile tale sunt inradacinate in Constiinta Momentului Prezent (ceea ce inseamna Observare), orice ai face – chiar si cele mai comune actiuni – vor fi caracterizate de calitate, grija si iubire.”

Adyashanti

“Nu este infricosator sa fii ceva. Nu este infricosator sa fii cineva. Daca nu esti cineva sau ceva, esti un suflet pur. Esti o Prezenta Constienta pura (Prezenta Observatoare). Nu cineva, care s-a trezit, nu eu, care m-am trezit, nu cineva care este iluminat. Trezirea insasi (Observatorul) s-a trezit! Vidul interior este ceea ce eu numesc micul secret al umanitatii. Daca privim in interior si vedem imediat dincolo de minte, atunci nu suntem fiul sau fiica cuiva, mama sau tatal cuiva. Acestea sunt roluri care se intampla. Exista ceva primordial ce precede toate aceste roluri. Acesta nu este cineva rau sau bun. Ceva dincolo de toate acestea. Asta este dincolo de minte (prezenta Observatorului). Asta priveste lumea prin ochii vostri si prin ochii mei. Acelasi nimeni, acelasi nimic. Nimicul propriei noastre Existente. Nimicul nimic (Martorul; nota: traducerea din engleza ar fi un joc de cuvinte de genul niciun corp).”

 Mooji

„A face actiuni in viata nu inseamna ca esti o persoana. Tu doar crezi ca esti o persoana. A merge sau a gati, a face ceva sau altceva nu te face o persoana. Si Buddha trebuie sa gateasca si sa manance. A trebuit sa isi spele fata si totusi asta nu il face o persoana. Deci nu gandi sa nu fii o persoana, nu ar trebui sa fac nimic. Acesta este un alt gand, nu ai nevoie de acest gand. Tu esti tu. Tu esti Asta. Inauntru, afla cine esti (Prezenta Observatorului).”

Osho

“Exact la fel cum nu poti fi atat viu cat si mort in acelasi timp, nu poti sa fii treaza si sa dormi in acelasi timp, nu poti sa gandesti si sa observi in acelasi timp. Contempla ceva ca Observator si vei inceta sa mai gandesti. Cand gandirea reincepe, observarea dispare. Daca privesti mai profund in mintea ra, ea dispare. Vei recunoaste faptul ca gandurile sunt precum norii: ele vin si pleaca. Insa tu esti cerul de deasupra, Observatorul.”

Krishnamurti

“A cauta experiente tot mai profunde, transcendentale, este un fel de evadare din realitate, iar aceasta este munca mintii noastre extrem de antrenate. De ce ar avea nevoie de orice fel de „experineta” Constiinta alerta, inteligenta, libera? Lumina este lumina – nu ceri mai mult decat asta de la ea. Nu stiu daca ati observat vreodata ca atunci cand sunteti in stare perfecta de vigilenta, linistea este completa. In aceasta atentie nu exista limita, un centru, un „eu”0, care este constient sau atent. Aceasta atentie, aceasta liniste este starea meditativa (Prezenta Observatorului). Nu incerca sa arati altfel decat esti, pentru ca orice tip de pretentie deformeaza lumina Adevarului ce trebuie sa straluceasca prin tine ca Soarele printr-un geam clar.”

Diferitele dimensiuni ale Adevarului

Adyashanti sugereaza sa va imaginati ca sunteti intr-un taram al creaturilor extraterestre, unde descoperiti ca fiecare creatura stranie are propria imagine de sine, avand si o poveste personala ce le ruleaza in cap. Insa vezi ca nicio poveste nu este adevarata. Este extrem de clar ca daca ai fi putut lua totul pentru a-l da la gunoi, iar creaturile nu ar pati absolut nimic. In realitate, nu povestile isi traiesc viata, ci lumina Constiintei. Rolurile si povestile mintii doar distorsioneaza, sparg si absorb lumina. In realitate, noi, fiintele umane suntem intrupari ale acelei lumini, insa inca mai credem in propriile fantezii. Este nebunie curata sa credem asa ceva. Nu reusim sa realizam Adevarul pentru ca toti ceilalti fac aceiasi greseala. Opiniile aprobate in mod general fac oamenii sa accepte nebunia. Dintre povestile ce rueaza in mintea ta (chiar si cele de frecventa inalta, bogate in experiente spirituale), niciuna nu este identica cu tine. Din contra: Sinele tau real este descris cel mai bine fara niciun rol sau poveste.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Totul este sunet si lumina

O explorare contemplativa in esenta interioara a Creatiei, in natura fundamentala a energiei, a timpului, a spatiului si a constiintei...

Închide