Sfere misterioase gelatinoase, albastre cazute din cer nu sunt fenomen meteorologic

0

Locuitorii din Marea Britanie au fost uimiti atunci cand au vazut cazand din cer sfere albastre ciudate de conistenta gelatinei.  Steve Hornsby, un fost inginer de aeronautica din Bournemouth a gasit aceste sfere ciudate in gradina sa.

„Cerul capatase o culoare galben-inchisa.”
„Cand am iesit afara, mergand catre garaj, s-a produs o rafala puternica care a durat cateva secunde iar eu m-am intrebat Oare ce-o fi in iarba?”

Sferele albastre de conistenta gelatinei nu miros si nici nu se lipesc

Fotografie: BBC

„Acestea au o coaja exterioara cu un miez mai moale, insa nu au nici un miros, nu sunt lipicioase si nici nu se topesc.”


Fotografie: BBC

Institutul de meteorologie a confirmat ca substanta asemanatoare gelatinei nu a fost de natura meteorologica.

Josie Pegg, cercetator asistent de stiinta aplicata la Bournemouth University, specializat in ecologia pestilor, biologia piscicola, managementul piscicol, biologie marina si parazitologie, a speculat ca fenomenul aparent ciudat ar putea fi „oua de nevertebrate marine”.


Fotografie: Phil Yeomans/BNPS

„Acestea au mai fost implicate in alte incidente ciudate asemanatoare”, spune el. „Sunt de parere ca este putin cam devreme pentru inmultire, insa cred ca am trecut printr-o iarna foarte blanda.”

„Transpotul oualelor pe picioarele pasarilor este un fapt bine documentat si banuiesc ca daca o pasare a fost prinsa intr-o furtuna ar putea determina un fenomen de acest gen.”

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cosmosul canta – daca stii cum sa asculti

Filmele S.F. sunt cateodata criticate atunci cand exploziile se aud in spatiul vid. O zicala veche spune "in spatiu nu...

Închide