Secretele Muntelui Shasta – unul dintre cele mai sacre locuri de pe Pamant

0

Multe persoane considera Muntele Shasta ca fiind unul dintre cele mai sacre de pe Pamant. Acest munte maiestuos – o parte din lantul Casade Mountain Range, localizat in Siskiyou County, California de nord, la aproximativ 72 km de granita cu statul Oregon – este faimos pentru aparitiile de OZN-uri si alte evenimente ciudate si neexplicate. De asemenea, se crede ca exista o retea de tuneluri sub acest munte, care sunt parte dintr-o retea mondiala de tuneluri subterane.

Oamenii care viziteaza zona experimenteaza o senzatie extraordinara de energie si au parte de niste viziuni remarcabile aici. Muntele Shasta este considerat ca un punct major al grilei energetice a Pamantului, adica un puternic vortex de energie spirituala.

mtshastastory01

Miturile si legendele, dar si rapoarte diverse povestesc despre intalniri cu fiinte inteligente, care apartin unei rase antice si care traiesc in interiorul muntelui. De fapt, exista multe povesti ale unor rase antice si neobisnmuite, despre care se spune ca ar locui in interiorul Muntelui Shasta.

Cine sunt acesti locuitori subterani misteriosi?

Ar putea fi aceste finte iluminate supravietuitori ai anticei Lemuria, care s-a scufundat sub valurile Pacificului cu mii de ani in urma?

Unele persoane sunt convinse ca au intalnit cu adevarat membrii ai rasei lemuriene si cred cu putere ca orasul agarthean al Telosului chiar a existat candva sub acest munte. Se spune ca exista mai multe intrari catre Regatul Agartha in intreaga lume: unele dintre aceste locuri sunt puncte in grila energetica a Pamantului – acolo unde intra si iese energia. Muntele Shasta – unul dintre cele mai pline de mistere si ciudat loc de pe planeta – este unul dintre ele.

Este un loc sacru pentru Indienii nativi americani care credeau ca muntele este locuit de catre capetenia spiritelor Skell, care a coborat din Ceruri la intalnirea de pe munte. Potrivit legendei, spiritul muntelui a fost numit Chief of the Below World (Llao) (nota: Capetenia Lumii de Jos – care in traditia samanica este Paradisul personal, locul de vindecare al sufletului si de gasire a energiei vitale si nu are nicio conotatie negativa), iar spiritul cerului a fost numit Chief of the Above World (Skell) (Capetenia Lumii de Sus). 

Odata s-a intamplat ca Llao sa iasa din ascunzatoarea lui de sub pamant. Intr-o zi el a vazut-o pe fata frumoasa a capeteniei Makalak si s-a indragostit de ea. El i-a promis acesteia viata eterna daca va merge sa traiasca alaturi de el sub munte, insa ea l-a refuzat ceea ce l-a infuriat pe Llao. El a amenintat ca ca ii va distruge pe oamenii Pamantului cu foc. Spiritul Skell s-a decis sa apere oamenii si asa s-a pornit batalia. Llao a stat pe varful Muntelui Mazama, iar Skell pe varful Muntelui Shasta. Amandoi au aruncat cu roci rosii, fierbinti, mari cat dealurile. Au facut Pamantul sa se cutremure si s-au produs mari curgeri de lava.

mtshastastory02

Oamenii, infricosati, au fugit catre apele Lacului Klamath. Explozii si foc au curs din cer. O intunecime terifianta a cazut peste acel taram pentru doua zile. Doi oameni s-au sacrificat, sarind in lacul de lava de pe varful muntelui lui Llao. Dupa o lunga batalie, Skell a reusit sa il forteze pe Llao sa intre inapoi in Muntele Mazama. In final, Skell l-a condus pe Llao in subteran. In timpul acestui proces, el a rasturnat muntele care era deschiderea prin care Llao iesea la suprafata, inchizandu-l pe acesta si spiritele care il insoteau pentru totdeauna acolo. A doua zi, cand soarele a rasarit, muntele disparuse si tot ceea ce ramasese era o mare gaura, care acum se cheama Lacul Crater. Lacul a devenit taram sacru, unde spiritele mortilor au casa.

Printre aceste spirite ii gasim pe Yaktavian-i. Ei produc clopote imense invizibile, care se spune ca protejeaza intrarile secrete in munte catre caverene acestora. Folosind sunetul si vibratiile, se crede ca au sapat orase subterane si tuneluri vaste. Aceste clopote sunt invizibile fiintelor muritoare. Atunci cand bate vantul, sunetul clopotelor este extrem de neplacut si ii tine la distanta pe cei care vor sa intre in aceste caverne.

Un alt grup de locuitori ai Muntelui Shasta sunt asa zisii „oameni mici”, sau dwarfi. Cativa pretind ca s-au intalnit cu cativa dwarfi inteligenti, care cantau pe pantele Muntelui Shasta.

Inca este neclar cand a fost legata Lemuria de Muntele Shasta pentru prima data.

Se poate sa fi fost in 1833, atunci cand Frederick Oliver Spencer a trait ceva inexplicabil. Deodata, o forta necunoscuta i-a luat controlul asupra mintii si corpului sau. A pierdut controlul a ceea ce scria. Aceste „scrieri automate” au continuat ani de zile, in care scria cateva pagini si apoi ciudata forta se oprea, la fel de abrupt cum incepea.

In 1895, a terminat o carte intitulata „A Dweller on Two Planets” (Un locuitor pe doua planete). Phylos, un presupus spirit lemurian, i-a dictat povestea lui Spencer. El a sustinut ca Phylos l-a ghidat prin temnple sacre si locuri unde locuiau cei fac parte din fratia mistica a Muntelui Shasta. Potrivit spuselor lui Spencer, interiorul muntelui contine un labirint de coridoare uriase cu zidurile pline de bijuterii slefuite si podelele acoperite de blana.

Intrarea catre sanctuarul intern din Muntele Shasta se spune sa este intr-un lac cu apa limpede de langa un afluent al Raului McCloud, pe partea de est a muntelui. Aceasta a fost prima referinta publicata in legatura cu conexiunea dintre Lemuria si Muntele Shasta. Mai tarziu, au urmat alte carti, toate detaliind aceasta conexiune antica. Au existat si persoane care au crezut ca in interiorul Munteului Shasta s-ar gasi nu Lemurienii, ci Atlantii.

Azi, credinta ca lemurienii traiesc in interiorul muntelui este inca foarte puternica.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Mumia misterioasa a Americii din Muntii Pedro si rasa ascunsa a piticilor

Exista o poveste ciudata despre o mumie foarte mica si ciudata, descoperita in 1932 atunci cand Cecil Main si Frank Carr sapau...

Închide