Secretele lui Edward Leedskalnin si Casteleul lui de Coral

0

Oameni de pe intregul glob calatoresc in Egipt sau la Machu Picchu pentru inspiratie si pentru a vedea masivele piramide ori sa se piarda in mirajele desertului, pentru a vedea ruinele unei civilizatii antice, insa exista chiar in mijlocul localitatii Homstead, Florida, Castelul de Coral, un alt mister extraordinar (nota: pentru ca traim in Romania, pot aseza fara nicio umbra de dubiu Castelul Iuliei Hasdeu din Campina, care chiar daca nu are dimensiunile omonimului american, este construit cu aceiasi ingeniozitate si este plin de mistere si simbolism ce trece dincolo de planul vizibil; va recomand sa il vizitati, nu veti regreta). Cunoscut sub numele de Stonehenge-ul american, acest loc sfideaza orice logica sau explicatie. Construit de catre un geniu retras – emigrantul lituanian Edward Leedskalnin, Castelul de Coral este format dintr-o serie de blocuri de coral, multe avnd greutatea peste 30 de tone, aranjate cu o extrardinara ingeniozitate in asa fel incat sa creeze o locuinta. Nici pana in ziua de astazi nu s-a putut expplica cum a reusit Leedskalnin sa construiasca enigmatica structura. A avut el oare acces la unele dintre secretele constructorilor marilor piramide egiptene sau a Sfinxului?

Castelul este construit folosind blocuri de piatra cantarind in total 1.100 de tone, desi personajul avea doar 1,52 m inaltime si cantarea 45 kg. Ingineria sa miraculoasa a creat o „tara a minunilor” universala, avand un obelisc de 22 de tone, o piatra a Lunii de 22 de tone, un bloc de piatra Staurn, unul Jupiter, de 23 de tone, poarta de 9 tone si un balansoar de 3 tone si multe puzzle-uri din corali. Un bloc urias de 30 de tone, considerat prima sa creatie, a fost modelat sub forma unui fronton triunghiular. Leedskalnin declarase la vremea sa ca stie secretele constructorilor antici egipteni, insa el le-a luat cu el in mormant in anul 1952. A lasat cateva indicii, insa acestea sunt criptate, daca nu imposibil de descifrat.

In ale sale 5 pamflete, Ed vorbeste despre „viata minerala, vegetala si animala”, despre „curenti magnetici” si alte subiecte ce par a nu fi legate de subiect (a construit scaune uriase din coral desi nu a avut electricitate in perioada cat a construit castelul), despre credintele sale in legatura cu ciclurile vietii dar si viziunile sale politice. Niciunul dintre aceste subiect nu pare sa ofere un raspuns definitiv in legatura cu magia care a avut loc aici.

Ed era cunoscut ca reparator de radiouri, deci cum se poate ca el sa fi reusit sa inteleaga cum sa lucreze cu rezonantele ca sa multe imensii bolovani folositi la constructie? A avut oare tehnologia necesara ca sa fac aobiectele sa leviteze prin influenta stelelor de deasupra? Castelul sau contine o „fantana a Lunii”, compusa din trei bucati imense de roca, un seas solar, avand marcate pe el ora 9:00 am si 4:00 pm (notand ca acestea sunt momentele in care ar trebui oamenii sa munceasca), o parabolica solara de 2,50 m diametru si planete, inclusiv un Marte proeminent, unde Ed credea ca exista viata.

In jurul anului 1980, un inventator, pe nume a inventat un circuit special ce putea sa imparta moleculele de apa cu o eficienta mult mai mare decat in cazul electrolizei normale, ceea ce i-a permis sa creeze energie din apa, mai multa decat folosea pentru apa in sine. Coincidenta face ca acest circuit special sa fie bazatpe frecventele de rezonanta ale apei. Sistemul se spune ca nu functiona decat daca se foloseste frecventa de rezonanta exacta a moleculei de apa folosite si desigur ca permitea si schimbarea acesteia in functie de impuritatile prezente in apa, de continutul de sare etc. Oare Leedskalnin a fost si el un geniu al frecventelor? A folosit oare apa pentru a ridica incredibilele blocuri de coral si pentru a le aseza perfect pe positii, asa cum se presupune ca au facut si egiptenii cu mii de ani in urma?

Nu numai ca este o certitudine faptul ca anumite frecvente pot induce stari alterate de constiinta, insa oare nu ar putea fi posibil sa le folosim pentru a influenta materia in alte feluri, daca am fi niste genii ale frecventelor? Unul dintre secretele universului se regaseste in aplicatiile frecventelor sunetelor. John Workley Keely a descoperit faptul ca anumite frecvente muzicale ii permit sa infaptuiasca lucruri extraordinare ce sfideaza fizica clasica si care au confuzat lumea academica atunci cand acestea le-a prezentat.

“Muzica de pe Pamant este o reflexie a ‘muzicii sferelor’, o armonie creata de distantele relative si de miscarile planetare – o armonie ce a fost constant prezenta, doar daca oamenii ar fi suficient de sensibili pentru a le auzi”. (Yudkin, Jeremy, Music in Medieval Europe, 1989).

Daca Leedskalnin si egiptenii erau familiarizati cu „muzica sferelor”, poate ca acesta era secretul fenomenalelor lor constructii. Se poate ca aceste frecvente sa altereze materia insasi, ori constiinta individului era alterata pentru ca respectova persoana sa poate modifica realitatea. De fapt, ceea ce noi numim real este facut din lucruri ce nu pot fi numite reale in niciun fel.

“O concluzie fundamentala la care noua fizica a ajuns este faptul ca observatorul creaza realitatea. Ca observatori, suntem personal implicati in crearea propriei realitati. Fizicienii sunt fortati sa recunoasca faptul ca universul este o constructie ‘mentala’. Fizicieni pionieri precum Sir James Jean scriau: ‘ Fluxul de cunostere se indreapta catre o relaitate non-mecanica; universul incepe sa arate mai mult ca un mare gand decat ca un mare mecanism. Mintea nu mai pare sa fie un intrus accidental in dimensiunea materei, mai degraba ar trebui sa o onoram ca creator si guvernator al acesteia. (R. C. Henry, “The Mental Universe”; Nature 436:29, 2005)”

Leedskalnin a incercat cu siguranta sa nu aiba acelasi destin ca Meyer sau ca multi alti inventatori, asa ca a ascuns secretele Castelului de Coral. Un lucru este sigur, insa, si anume ca realitatea este mult mai mult decat poate vedea ochiul. trebuie doar sa fim deschisi pentru a vedea acest lucru.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Yang

Exista traduceri in multe "limbi" pentru lucrurile carora de obicei nu le putem spune pe nume. Exista simboluri care inmagazineaza...

Închide