Zece plante de interior care purifica aerul

0

Suntem cu totii atrasi in natura pentru perioadele de contemplatie si/sau atunci cand vrem sa ne relaxam. Insa deseori vremea neprielnica, lipsa timpului sau distanta pot limita durata de timp pe care o putem petrece in natura. Din fericire, este usor sa aducem flora la noi in casa. Plantele crescute in interior aduc o gramada de beneficii. Nu numai ca sunt obiectele decorative cele mai functionale, insa cateva plante verzi pot lumina un spatiu, pot purifica aerul si sa creeze o ambianta placuta si relaxanta. Studiile au dovedit ca prezenta plantelor la interior poate reduce nivelurile de stres, pot reduce tensiunea si pot ajuta ca vindecarea sa aiba loc mult mai repede. Gustati din beneficiile naturii, care ofera neconditionat, prin aducerea urmatoarelor plante in casa voastra.

1. Planta de Aloe

Aloe nu numai ca poate fi folosita pentru alinarea arsurilor solare, intepaturilor sau taieturilor, dar ea este si un detoxifiant pentru corp si un purificator extraordinar pentru aer. Ea poate curata agentii poluanti din aer proveniti de la produsele chimice de curatare. Un aspect interesant este ca in momentul in care procentul de chimicale daunatoare din aer devine prea mare, pe frunzele plantei apar pete brune.

2. Iedera

Potrivit declaratiilor NASA, Iedera engleza este planta numarul unu ce poate fi crescuta la interior, datorita abilitatilor ei extraordinare de filtrare a aerului. Aceasta este cea mai eficienta planta la capitolul absorbtiei formaldehidelor si printre cele mai usor de crescut. O planta care se adapteaza foarte usor, care poate fi agatata sau intinsa pe podea, preferand temperaturile moderate si lumina moderata.

3. Arborele de cauciuc

Daca nu prea va descurcati cu plantele, atunci arborele de cauciuc poate fi planta potrivita pentru voi. Creste extrem de usor cu lumina putina si in climat rece. Mai mult decat atat, el nu are nevoie de prea multe ingrijiri si este un eliminator de toxine si purificator de aer extrem de eficient.

4. Limba soacrei

O planta minunata pentru a fi asezata intr-un colt, limba soacrei se poate dezvolta fara prea multa lumina sau apa. Este eficienta in absorbtia dioxidului de carbon si eliberarea oxigenului noaptea (in timp ce majoritatea plantelor faca acest proces in timpul zilei), asadar o asemenea planta in dormitor va poate ajuta sa dormiti mai bine.

5. Crinul Pacii

Aceasta floare minunata este o planta care nu are nevoie de ingrijiri complexe si poate fi crescuta la interior. Crinului pacii ii place umbra si temperatura scazuta si poate reduce nivelul toxinelor din aer. 

6. Filodendronul

Fliodendronul in forma de inima este o alegere foarte populara ca planta de interiorpentru ca se creste usor si poate dezvolta vinisoare decorative. Similar iederei englezesti, ea este extrem de eficienta in absorbirea formaldehidelor din aer. Daca este ingrijita corespunzator poate trai multi ani si creste odata cu familia. Filodendronului ii place apa in cantitati moderate si lumina suficienta. 

7. Palmierul pitic

Este o planta atractiva si linistitoare, ajungand si in topul facut de NASA al celor mai eficiente zece plante, obtinand un scor de 8,4 in materie de purificare a aerului. Palmierul este extrem de eficient la purificarea benzenului si a tricloretilenei din aer. Udata bine si asezata in umbra sau in lumina indirecta, aceasta planta va creste extrem de usor si va imbunatati pacea din interiorul caminului vostru. 

8. Planta paianjen

Planta paianjen se creste cu usurinta si este o planta des intalnita in casele oamenilor. Nu numai ca este decorativa dar a ajuns si in lista NASA pentru cele mai eficiente plante ce purifica aerul. Este extrem de eficienta impotriva multor poluanti (inclusiv benzenul, formaldehidele, monoxidul de carbon si xilenul). Ea este un element decorativ elegant in orice casa unde doriti sa aveti, totodata si aer curat. 

9. Scindapsus

Scindapsus este o planta simpla si foarte frumoasacare a ajuns si ea in lista NASA. Creste cel mai bine la temperaturi scazute si cu putina lumina. Aceasta poate sa absoarba formaldehidele din aer si poate fi o prezenta deosebita in zona de livingroom a casei voastre sau ca planta decorativa, lasandu-si frunzele sa curga asemenea unei cascade, din ghiveci. 

10. Dracena reflexa

Aceasta planta extrem de frumoasa poate creste pana la inaltimea plafonului ceea ce o recomanda ca planta decorativa. Ea este eficienta in eliminarea toxinelor precum xilenul, tricloretilena sau formaldehidele din aer. Creste foarte bine in lumina puternica, fiind in acelasi timp o prezenta inedita in caminul oricui. 

Plantele ofera multe beneficii uimitoare. Crescute la interior, va ajuta sa aveti o sanatate mai buna, sa va creati un mediu ambient viu si sa creeze o atmosfera sanatoasa. 

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Portile energiei Qigong

Energy Gates™ Qigong (Portile energiei Qigong) este o forma de qigong pentru auto-vindecare, ce provine din China. Aceasta practica qigong este...

Închide