Zahărul și melancolia: dieta optimă pentru a depăși depresia

0

Dacă sunteți triști, melancolici, ușor deprimați, primul lucru pe care-l aveți de făcut este să încetați să mai mâncați zahăr rafinat și zahăr în general. Cu alte cuvinte, dacă sunteți triști sau melancolici, sau într-o ușoară depresie este bine să mergeți ușor ușor către o dietă din care zaharurile sunt scoase aproape complet: fără cereale zaharat, fără pâine, fără dulciuri, fără marmelade, fără deserturi.

Gia William Dufty, în cartea sa, ”Sugar blues” afirmă că zahărul este în relație directă cu melancolia și depresia.

Annemarie Colbin, o nutriționistă americană din New York ,care în anul 1977 a fondat ”Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts” povestește cum după 8 , 10 zile după ce a încetat să mai mănânce mâncăruri pe bază de zahăr, starea sa de spirit a început să se îmbunătățească exponențial.

După ce a eliminat zahărul, pasul următor a fost acela de a încloui toți carbohidrații rafinați cu cei integrali: orez integral în loc de orez alb, paste integrale, cereale integrale în loc de cartofi etc. Această înlocuire i-a adus și un plus substanțial de energie iar pentru mulți, Annemarie Colbin recomandă și evitarea lactatelor și a făinurilor datorită factorului alergen ce se poate manifesta ulterior sub formă de stări emoționale.

În plus, ea s-a asigurat că ingerează poteine suficiente, mai ales pentru a evita pofta de zahăr. Dieta ei s-a îmbogățit și cu alimente proaspete și exclusiv pregătite în casă.

Dieta optimă pentru evitarea depresiei după Colbin coține:
  • Zero zaharuri, sirop de glucoză, melasă sau îndulcitori artificiali, care pot confuza sistemul de regșare al zahărului din sânge și influența astfel stările emoționale.
  • Suficiente proteine adăugate în dieta zilnică (carne, pește sau ouă)
  • Alimente proaspete și în niciun caz congelate sau semipreparate.
  • Un factor care este de asemenea important să combinăm dieta cu metode alternative de echilibrare: acupunctură, mindfulness și alte.

sursa: https://www.naturopataonline.org/alimentazione/diete/249-zuccheri-e-malinconia-la-dieta-ottimale-per-superare-la-depressione-annemarie-colbin.htmlAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Despre Zen și fizica cuantică

Este pe toate drumurile... oamenii de știință vorbesc din ce în ce mai mult despre vechile scripturi, despre termeni precum...

Închide