Vorbește cu plantele – le ajută să crească mai rapid!

0
Faptul că vorbești cu plantele tale le ajută să crească mai bine? Oamenii de știință spun că da!

Dacă ai o conversație la fel ca cea pe care o ai cu vecinul îmbunătățește germinația semințelor, arată un studiu publicat în revista BMC Ecology a BioMed Central. Chiar și atunci când alte feluri de a comunica, precum atingerea, semnalele chimice și luminoase, sunt blocate, semințele de chili cresc mai bine decât în compania bucuiocului.

Acest lucru sugerează că plantele vorbesc prin intermediul unor vibrații nanomecanice.

Monica Gagliano și Michael Renton de la the University of Western Australia au încercat să crească semințe de chili în prezența sau în absența altor plante de chili sau de busuioc (Ocimum basilicum). În absența unei plante apropiate, ratele de germinație au fost foarte mici, însă atunci când plantele au putut comunica deschis cu semințele, au crescut mult mai multe semințe.

Totuși, atunci când semințele au fost separate de plantele de busuioc cu un plastic negru, ca să nu poată fi influențate de lumină sau semnale chimice, ele au germinat ca și cum au putut comunica cu busuiocul.

Un răspuns parțial a putut fi observat pentru plantele de chili mature atunci când s-a blocat comunicarea cu semințele.

“Rezultatele noastre arată că plantele pot influența în mod pozitiv creșterea semințelor prin intermediul unor mecanisme încă necunoscute. Vecinii ”răi”, precum feniculul, au împiedicat germinarea semințelor de chili, în aceași mod”, a explicat Dr. Gagliano.

“Credem că răspunsul poate implica semnale acustice generate folosind oscilații nanomecanice din interiorul celulelor, ce permit o comunicare rapidă cu plantele din apropiere.”

sursa: http://www.messagetoeagle.com/talk-plants-help-grow-better/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Ce să faci cu vocea judecătorului interior

Cu toții avem un critic interior pe care câteodată vrem să îl oprim. Învață de unde provine deseori și cum...

Închide