Un truc simplu pentru a îmbunătăți memoria – este ușor!

0

Dacă ești elev sau student, știi cât de greu poate să fie să îți aduci aminte ceea ce ai învățat.

Pe măsură ce îmbătrânim, memoria devine tot mai complexă, înceată și din ce în ce mai consumatoare de timp, însă tinerii trebuie să se străduiască să rețină date noi, cuvinte, formule matematice și alte lucruri pe care le învață la școală. Studenții întreabă de multe ori – cum pot să învăț ceva repede?

Să înveți ceva repede și să îți și amintești acel lucru după mult timp nu sunt unul și același lucru. Dacă vrei să înveți ceva la nivel profund, ar trebui să încerci tehnica lui Richard Feynman ce funcționează foarte bine.

Oamenii de știință au descoperit și eu un truc foarte simplu pentru a-ți îmbunătăți memoria. Potrivit unui studiu condus de cercetători de la the University of Waterloo, îți vei aminti mult mai bine ceva dacă citești cu voce tare.

Da, este ușor și potrivit studiului, cititul textelor cu voce tare te ajută să aduci cuvintele în memoria de lungă durată.

“Dacă adăugăm o măsură activă sau un element productiv unui cuvânt, acel cuvânt devine mai vizibil în memoria de lungă durată și de aceea este mai memorabil”, spune Colin M. MacLeod, profesor și președinte al Departamentului de psihologie de la Waterloo.

În timpul studiului la care au participat 95 de participanți, oamenii de știință au testat patru metode de a învăța informația scrisă, inclusiv cititul în gând, ascultând pe altcineva cum citește, ascultând o înregistrare cu ei înșiși citind textul și citind cu voce tare în timp real. Rezultatele au arătat în mod clar că efectul productiv al cititului cu voce tare a avut cele mai bune rezultate.

“Dacă luăm în considerare aplicațiile practice ale acestui studiu, mă gândesc la seniorii care sunt încurajați să facă puzzle-uri sau cuvinte încrucișate pentru a-și întări memoria. Acest studiu sugerează că ideea de acțiune sau activitate îmbunătățește memoria. Mai știm și că exercițiile fizice regulate și mișcarea sunt de asemenea pietre de temelie puternice pentru o memorie bună”, spune profesor MacLeod.

Un alt mod ușor și eficient de a-ți îmbunătăți memoria este ascultatul muzicii. De asemenea, să nu subestimezi puterea ciocolatei negre!

sursa: http://www.messagetoeagle.com/simply-trick-to-improve-memory-its-easy/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Fizicienii au găsit o legătură între Principiul echivalenței al lui Einstein și Fizica cuantică

Cum se extinde Princiipiul echivalenței al lui Einstein în lumea cuantică, a uimit fizicienii de câteva decade bune, însă o...

Închide