Tremurul neurogen aplicat

0

Tremurul neurogen aplicat este o abordare menită să atenueze tensiuni musculare de o manieră simplă și fără durere. Acest tremur este activat de către numeroase tipuri de intervenții fizice și permite relaxarea profundă a minții și a corpului. Este vorba despre o abordare benefică tuturor, dar este, în mod special, indicată celor ce suferă de stres, probleme de somn, dureri articulare cronice, celor ce practică sport în mod intensiv sau celor ce au suferit traume de orice fel (războaie, violențe, fracturi etc.). Poate fi integrat în toate celelalte tehnici practicate pentru bunăstarea personală, precum Yoga, osteopatia, fizioterapia, psihoterapia, masajul etc. Practicanții declară ca beneficii următoarele: o creștere a bunăstării fizice, mentale și spirituale, relaxarea tensiunilor și a durerilor musculare cronice, o mai mare flexibilitate fizică, în special în zona pelviană și a coloanei vertebrale.

Tensiunea fizică reprezintă o senzație pe care o cunoaștem cu toții. Aceasta este deseori produsul unor experiențe dificile la nivel psihologic sau fizic. Este o activare de tip fiziologic și este conectată de activarea adrenalinei produsă ca răspuns la orice fel de eveniment stresant și corespunde modalităților de răspuns de gen luptă sau fugi și de evitare. O activare care se produce atât în fața unei amenințări reale cât și în fața unei amenințări de care ne este teamă să nu se repete în condiții similare unui eveniment traumatic antecedent. Se produce activarea unor diferite segmente musculare specifice, care merg de la gambe până la mandibulă, cu scopul de a proteja organismul. În urma unui asemenea eveniment mușchii descarcă complet reacția bio-chimică printr-un tremur muscular, iar persoana se reîntoarce la o stare normală de odihnă și recuperare. Totuși, dacă această descărcare este întreruptă, sau nu se produce într-o cantitate suficientă, se pot instala, cu timpul, comportamente și simptome tipice problemelor de stres. Numeroase studii psihologice și sociologice demonstrează că multe probleme declarate anterior ca ținând de hiperactivitate sau depresie pot fi considerate ca fiind manifestări adaptive ale sistemului nervos și muscular în fața unui stres major.

Vibrația musculară pare să fie metoda cea mai naturală pe care organismul o folosește pentru a descărca excitația excesivă. Acest tremur este un punct comun al tuturor oamenilor de pe glob și este definit ca o experiență somatică primordială care își are originea în procesele naturale a sistemului memorie procedurale a creierului. Acesta reprezintă o parte naturală a patrimoniului genetic uman. Tremurul este generat de către sistemul nervos central și are o înțelepciune înnăscută ce îl dirijează și care restabilește și/sau promovează procesul fiziologic de autoreglare psiho-fizică. Dacă acestui tremur îi este permis să se desfășoare complet, după o traumă, sau atunci când se manifestă în timpul unei sesiuni terapeutice, se ajunge la o relaxare profundă a individului și este favorizată restabilirea homeostazei.

Vibrația musculară este un element comun multor metode de lucru cu corpul și toate își găsesc originea comună în practicile medicinei tradiționale chinezești, printre care Tai Chi și Qi Gong. Există metode care ne învață să auto-evocăm tremurul muscular prin exerciții corporale, care implică în principal mușchii ileo-psoas și deci baza coloanei vertebrale și bazinul, facilitându-se astfel împământarea, capacitatea noastră de relaxare și conectare la Pământ.

sursa: http://bbss.it/tremore-neurogeno-applicato/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
De ce ne păstrăm credințele false: mecanismul de feed-back oferă dovezile

Te-ai întrebat vreodată de ce partizanii teoriei Pământului plat, a schimbărilor climaterice și a negatorilor holocaustului își mențin credințele în...

Închide