Senzațiile corporale dau naștere senzațiilor conștiente

0

Oamenii experimentează în mod constant un flux neîntrerupt de senzații subiective care este întrerupt doar în timpul somnului ori în inconștiență profundă. Cercetători finlandezi au demonstrat că senzațiile conștiente se împart în cinci mari categorii: emoții pozitive, emoții negative, funcții cognitive, stări somatice și boli. Toate aceste senzații sunt infuzate din plin de senzații corporale puternice.

„Aceste rezultate arată că senzațiile conștiente se nasc din procesul de feed-back al corpului. Cu toate că din cauza funcțiillor cerebrale apare conștiința și ne experiemntăm conștiința ca fiind adăpostită în creier, feed-back-ul corporal contribuie în mod semnificativ la o plajă largă de senzații subiective”, declară Profesor asociat Lauri Nummenmaa de la Turku PET Centre.

Potrivit cercetătorilor, emoțiile colorează în mod puternic toate senzațiile noastre, plăcute sau neplăcute. Este posibil ca, de-a lungul evoluției, conștiința să se fi născut pentru a informa organismele și mediul înconjurător despre distrugerea țesuturilor și despre bunăstare. Această dezvoltare se poate să fi deschis drumul către nașterea limbajului, a gândirii și a rațiunii.

„Bunăstarea subiectivă este un factor determinant pentru prosperitatea noastră, iar emoțiile negative și durerea sunt în mod direct legate de numeroase afecțiuni somatice și psihologice. Descoperirile noastre ne ajută să înțelegem cum bolile și stările corporale influențează în general bunăstarea noastră subiectivă. Foarte important, ele demonstrează și puternica integrare în corp a stărilor cognitive și emoționale”, declară Nummenmaa.

Studiul a fost făcut sub forma unui chestionar online în care mai bine de 1.000 de persoane au participat. Participanții au evaluat mai întâi 100 de stări emoționale în termeni de cât de mult sunt experimentate în corp și minte și cât de emoționale și controlabile sunt acestea. Apoi, au evaluat cât de similare sunt emoțiile în legătură cu stările corporale dar și locația acestora în corp.

sursa: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/08/180831110422.htmAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Oamenii de știință au decoperit că marea piramidă de la Gizeh poate concentra energia electromagnetică

Oamenii de știință au descoperit că marea piramidă de la Gizeh concentrează energia electromagnetică precum undele radio, în camerele ascunse...

Închide