Scurt exercitiu de eliberare de tensiune

0

Practica Qi Gong este una dintre cele mai simple şi mai eficiente atunci când vine vorba de energizare, de echilibrare şi de detensionare şi realaxare. Pentru că structura corporală a omului (inclusiv structurile subtile) este de un anumit fel şi curgerile fluxurilor energetice au putut fi identificate de către clarvăzători de mii de ani, mişcările caracteristice ale practicii Qi Gong practic urmăresc deblocarea acestor fluxuri prin intenţie şi mişcare. De asemenea, practica echilibrează corpul punându-l mai aproape de ritmurile Pământului şi ale Cerului, dar ne face şi puţin mai conştienţi de curgerea energiei pri noi.

Azi vă voi oferi un scurt exerciţiu de detensionare pentru că toamna, ca şi primăvara, sunt anotimpuri de legătură în care stările fizice pot fi influenţate puternic de meteorologie, astfel încât să se manifeste mai pregnant unele tendinţe către melancolie sau tristeţe. Pentru a le contracara vă ofer un exerciţiu pe cât de simplu pe atât de eficient.

Se porneşte din postura drepţi, cu braţele întinse pe lângă corp şi umerii lăsaţi în jos, relaxaţi. Cu privirea înainte folosiţi respiraţia, fără a o modifica în vre-un fel, calmaţi-vă mintea.

Păşiţi cu piciorul stâng în afară, depărtând picioarele, astfel încât tălpile să rămână paralele, repartizând greutatea în mod egal pe picioare. În timpul acestei mişcări inspiraţi profund şi apoi după ce aţi efectuat mişcarea expiraţi profund.

Acum realaxaţi-vă. Începeţi să rotiţi palmele, apoi braţele şi apoi umerii cu tot cu braţe. Apoi această mişcare se transformă în scuturat puternic al întregului corp, pe expiraţie, similar trecerii unui curent electric prin tot corpul. Folosind intenţia treceţi acest flux, curent, scuturare de la partea superioară a corpului către cea inferioară, simţind cum  energia din voi se disipează în pământ. Simţiţi cum întreg corpul se eliberează de tensiuni în urma mai multor treceri, până vă simţiţi uşori şi liberi de tensiune, nu mai aveţi nicio tensiune în special în organe sau în abdomen.

Succes!

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Piramidele din Antarctica

O echipă de exploratori pretinde că  descoperit dovezi a trei piramide construite de oameni în Antarctica! Poate să fie posibil...

Închide