Sanatate prin ras

0

Rasul este unul dintre cele mai vechi instrumente pe care il putem folosi in orice moment al zilei, un extraordinar mijloc gratuit de a atinge o stare interioara pozitiva. Nu vorbim aici despre acel ras care se naste dintr-o zona sarcastica sau batjocoritoare a personalitatii, sau din bucuria egotica de a pricinui altora suferinta.

 Miraculosul leac tamaduitor este insa, acel ras inocent, deschis, placut, amical si uneori chiar contagios, ras care elibereaza endorfinele cerebrale, ce reprezinta morfina noastra naturala. El are capacitatea de a incetini ritmul cardiac, favorizeaza respiratia profunda, scade tensiunea arteriala, regularizeaza digestia si activitatea cerebrala. De asemenea restabileste echilibrul distrus, in cazul persoanelor care sufera de angoase, intre sistemul simpatic si parasimpatic si nu in ultimul rand este o arma absolut radicala impotriva oricarei forme de stres.

Indienii Sioux din America de Nord, au o zicala ce spune ca primul lucru pe care il rosteste un suflet, dupa ca a pasit in Lumea de Apoi este: „De ce am fost atat de serios?” Intr-adevar, in multe astfel de triburi, existau literalmente asa-zisi „clovni vindecatori”, ce aveau rolul de a-i face periodic sa rada, pe restul membrilor tribului, pentru a alunga spiritele rele ale bolilor.

A invata sa descoperim aspectul comic al nereusitelor si greutatilor noastre zilnice inseamna a deschide o poarta catre propria noastra fericire. Daca puteti sa radeti in hohote, cu gura pana la urechi, macar cinci minute pe zi, este ca si cum ati ingera zilnic un medicament miraculos pentru propria fericire. Se spune ca rasul practicat in viata noastra de zi cu zi poate fi asemuit unui inger pazitor al sanatatii. Daca ati uitat sa radeti, nu este nicio problema, cititi cateva povestioare hazlii, vizionati o comedie buna si deblocati-va aceasta capacitate innascuta de a elibera bucuria.

Daca nici acestea nu functioneaza, puteti incerca, pentru inceput Terapia Rasului Provocat. Plasati-va mainile pe solduri si aplecati-va usor inainte. Inspirati scurt, 2-3 secunde, faceti o pauza respiratorie de 5-10 secunde si apoi faceti o serie de expiratii sacadate si zgomotoase. Daca practicati de cateva ori acest exercitiu rasul se declanseaza automat.

Se spune ca rasul este contagios, insa in acest caz, dupa cum au demonstrat-o si traditiile stravechi, dar si practica moderna si chiar si stiinta, contagios este un termen pozitiv, in aceiasi masura in care rasul poate sa ne deschida calea catre bucuria interioara, catre fericire, catre eliberarea de greutatile vietii. Si aceasta cheie pe care o putem folosi zilnic in viata noastra are un efect de eliberare, de realiniere cu structurile noastre de vibratie mai inalta decat corpul fizic, aducandu-ne mai aproape de starea de curgere in care tot Universul este langa noi, sustinandu-ne. Este calea cea mai usoara si mai frumoasa catre a trai o viata libera de angoase si stres si de a ne descoperi bucuria interioara, darurile si menirea.

Va urez un ras plin, cald si energic, in fiecare zi, in fiecare clipa.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
O tablita magica, antica a fost descoperita la Ierusalim

In timpul excavatiilor executate in orasul lui David, Ierusalim, arheologii au descoperit un artefact vechi de 1.700 de ani sub...

Închide