Remediu de tuse

0

Două elemente m-au condus către articolul de azi: Matei, băieţelul meu de 5 ani şi cartea pe care o ţin pe birou despre remediile naturale ale Mariei Vârlan. Împletite au născut postul de azi.

Remediu pentru tuse. Ştiam deja de sucul de ridichie neagră cu miere, dar pentru copii e puţin peste mână pentru că ridichea cu pricina este puţin iute şi mulţi nu vor să consume lichidul alb-gălbui. Pentru cei care nu ştiu: se scobeşte o ridiche şi se pun câte linguriţe de miere inră în scobitură şi se lasă până se topeşte mierea (de obicei e benefic să stea peste 6 ore la amestecat substanţe şi principii active). Se mânâncă câte o linguriţă de zahăr dimineaţa… se repetă operaţiunea ca să vă ajungă 3 sau 7 zile.

Remediile propuse  de Maria Vârlan sunt mai multe şi am eliminat dintre ele pe cele care nu pot fi consumate de copii, tincturile hirdroalcoolice sau amestecuri cu rachiu.

1. primul azi este sucul de morcov amestecat cu sirop de zahăr în proporţie de 1:1. Se consumă câte o lingură de 5-6 ori pe zi, iar pentru copii se recomandă o linguriţă de 5-6 ori pe zi. Se bea călduţ.

2. se fierbe o lămâie la foc mic 30 de minute. se stoarce apoi într-un pahar, se adaugă 2 linguri de glicerină şi se adaugă miere până se umple paharul. Se iau câte 2 linguriţe de 3 ori pe zi pentru tuse persistentă, înainte de masă şi înainte de culcare, şi dacă este puternică şi uscată o linguriţă înainte şi după fiecare masă şi înainte de culcare.

3. se fierbe într-o cratiţă smălţuită, fără fisuri, acoperită cu o farfurie, la foc mic, un pahar de lapte şi o lingură de salvie. Amestecul se răceşte şi se mai fierbe o dată. Se bea seara înainte de culcare, fierbinte, apoi bolnavul se înfăşoară bine.

4. suc proaspăt de morcov amestecat în proporţie 1:1 cu lapte. Se consumă de 5-6 ori pe zi

5. pentru eliminarea sputei se foloseşte suc de merişor de munte amestecat cu o cantitate egală de miere. Se consumă de 2-3 ori pe zi căte o linguriţă.

6. se curăţă o ceapă mare şi se dă prin răzătoare şi apoi se amestecă cu grăsime de gâscă. Se fricţionează pieptul şi gâtul şi apoi se înfăşoară cu un şal de lână sau o pătură. Se poate suplimenta cu câte o lingurţă de amestec, mâncată dimineaţa pe stomacul gol.

7. se pisează o căpăţână de usturoi, se dizoşvă şi se pune într-un pahar cu lapte şi se fierb; amestecul este folosit l combaterea afecţiunilor respiratorii acute; se ia câte o linguriţă de 2 – 3 ori pe zi.

Multă sănătate! Şi ca o completare pentru prevenirea tusei şi pentru întărirea organismului se recomandă, pentru copii siropul de coacăz negru.

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
100,000 de stele

Am postat pe 15 noiembrie un link pe facebook spre un experiment google ce poate fi vizionat în . Acest...

Închide