Recunoștința și acceptarea nu pot face rău!

0

Î: Recent, am realizat că trebuie să fim recunoscători pentru absolut tot, inclusiv pentru situațiile și circumstanțele prin care trecem și nu doar pentru experiențele plăcute și pline de beneficii evidente. Abia acum ajung să realizez acest lucru și încă nu am reușit să înțeleg cum mă pot elibera de ceva ce crează suferință și durere și să am în același timp o atitudine de mulțumire pentru experiența care apare în viața mea? Spun acest lucru pentru că am fost învățat să fac asta; pe de o parte exprimarea recunoștinței pentru că ai ceva în viața ta îi comunică Universului că vreau mai mult din acest lucru și în consecință de aceea exprim recunoștință; cu toate acestea, această recunoștință pentru durere și suferință, cu toate că simt că ar fi potrivită, pare să fie superficială, sau în cel mai bun caz la limita auto-abuzului.

Cred că sper să descopăr răspunsul la această întrebare ce pare să nu aibă un răspuns (un fel de koan), mai devreme sau mai târziu: Cum se poate pune capăt suferinței și durerii; chiar dacă cineva își exprimă recunoștința pentru aceiași suferință și durere prezente în viața sa, în acel moment? Se pare că doar creez mai multe întrebări decât răspunsuri în viața mea. Mă întreb dacă proporția întrebărilor relativ la răspunsuri se schimbă vreodată?

R: Mulțumesc pentru observația plină de înțelepciune și pentru întrebări. Aș spune că este un semn foarte bun atunci când întrebările depășesc în număr întrebările!

În legătură cu întrebarea ta despre suferință, aș sugera pur și simplu că existe multe niveluri ale adevărului în fiecare situație de viață. Atunci când vine vorba despre suferință, la nivel uman, putem face orice reduce durerea prezentă și limitările care apar în viață. La fel ca în cazul în care ai un os rupt și ai merge la doctor ca să ți-l pună în ghips, dacă există ceva practic și direct de făcut pentru a reduce nivelul durerii și al discomfortului, atunci are sens să faci acele lucruri.

În același timp, există un alt adevăr sau realitate la fel de valabile, în care poate exista o recunoștință uriașă pentru dificultățile și limitările care sunt parte din viața de zi cu zi, sau cel puțin o acceptare profundă a situațiilor cu care ne confruntăm. Această acceptare sau recunoștință poate reduce sau chiar elimina suferința propriu-zisă chiar dacă durerea sau limitarea nu sunt rezolvate, deoarece marea majoritate a suferințelor sunt cauzate de către o activitate mentală de rezistență și respingere. Gândul că ceva este greșit sau nu ar trebui să se întâmple deseori produce mai multă durere sau suferință decât senzațiile sau situațiile în sine.

Abordând dificultățile cu recunoștință ne putem transforma în mod profund la multe niveluri și surprinzător ne putem permite o viziune clară asupra dificultăților, în așa fel încât să putem găsi sluții practice ușor de acceptat sau de pus în practică. Dacă există mai puțină suferință subtilă, atunci putem să fim mult mai prezenți și curioși, poate chiar să descoperim o soluție simplă la problemă. Și dacă nu există nicio soluție, atunci recunoștința și acceptarea nu ne pot face rău! Te simți extraordinar să fii deschis și plin de acceptare, deci de ce să nu te simți bine în orice circumstanță?

Nivelurile diferite ale adevărurilor legate de fiecare situație de viață pot exista în mod simultan și sunt complimentare, nu contradictorii. De ce să nu facem tot ceea ce putem ca să îmbunătățim o situație și în același timp să o abordăm cu cât maim ultă recunoștință și acceptare? Și chiar și atunci când este imposibil sau extrem de greu într-o anumită situație să ne simțim plini de recunoștință sau acceptare, tot este posibil să acceptăm că nu putem accepta. Acesta este trucul acceptării atunci când ne este greu, începe prin a accepta ceea ce poți accepta sau fii recunoscător pentru ceea ce poți simți recunoștință. Deseori, dacă accepți că nu simți niciun strop de recunoștință sau acceptare, acest pas ”pornește motorul” și ofertă un momentum pentru a începe să accepți. Este apoi mult mai ușor să începi procesul acceptării situației per ansamblu.

Mintea are tendința de a vedea opusele ca fiind contradictorii: ”Dacă accept cu adevărat, atunci nu pot repera problema”. Dar, de fapt, opușii sunt părți ai unui adevăr mai mare. Putem să și acceptăm și să reparăm, să smțim recunoștință și să facem îmbunătățiri.

Sper că vă ajută.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
O lampă cu apă sărată!

Lampa cu apă sărată folosește o sursă de energie abundentă pentru a reduce riscul de incendiu cauzat de către lumânări...

Închide