Proiecția astrală

0

Fie că este vorba despre proiecție astrală directă, printr-una dintre multele metode disponibile deja pe piață, fie că este vorba despre o ”ieșire din corp” în vis lucid, această tehnică este poate, una care are un potențial formidabil când vine vorba despre transformare. Dacă vorbim despre vindecare, avem mult mai multă libertate și potență într-o proiecție astrală decât în fizic. Dacă vorbim despre posibilitatea de cercetare, fie a propriului psihic, mediu emoțional, a unor locuri de pe Terra și nu numai pe care nu le-am vizitat încă dar și despre mult visata ”călătorie în timp”, proiecția astrală ni le oferă pe tavă pe toate.

Meditația devine cu totul și cu totul altceva atunci când o practici în cadrul unei proiecții astrale și dacă vrei să afli mai multe despre această posibilitate, cred că Jurgen Ziewe este personajul potrivit pentru această abordare. Dacă vrei să explorezi posibilitățile planului astral, mult mai fluide și mai pline de ”posibilitate de materializare instantanee”, proiecția astrală este cheia.

S-au scris foarte multe materiale despre metodele în sine, de proiecție astrală, de la cele izvorâte din Buddhism sau altele mai noi ce poartă nume exotice precum WILD (Wake induced Lucid Dreaming) sau MILD (Mnemonic Induced Lucid Dreaming), la meotde ”consacrate” cum este Yoga visării sau Tehnologia Hemi-Sync, la aparatul Mind Synergy, care are un program dedicat proiecției astrale, folosind inducția de unde Theta ( de 7 Hz, de 5 Hz și 3 Hz) și care ușurează procesul în sine, fiind doar o chestiune de timp și de practică până la apariția rezultatelor. Desigur că atunci când folosești metode combinate, cum ar fi metodele clasice de Recapitulare (înainte de somn, ultimul lucru înainte de a adormi, îți ”revezi întreaga zi invers, la persoana I), de meditație (în care te antrenezi practic să rămâi lucid în timp ce corpul se relaxează), de control al realității (pentru visarea lucidă fiind o practică esențială) cu ceva suplimente, la acre adaugi aparatul Mind Synergy sau Tehnologia Hemi-Sync, rezultatele vin mult mai repede și mai facil.

Desfacerea credințelor legate de proiecția astrală este un alt pas principal, pentru că poți să ai o grămadă de cunoștințe din cărți legate de subiect, care să te împiedice să atingi proiecția astrală, pentru că le folosești ca referință pentru propriile experiențe și, în momentul în care realitatea iți prezintă altceva decât ceea ce ai învățat, ai tendința să treci cu vederea ceea ce se întâmplă. Dacă îl luam ca exemplu pe William Buhlman, cu siguranță că perspectiva lui de mutare a conștienței de pe planul fizic pe cel astral, pare cea mai facilă ”metodă” și este, poate mult mai apropiată de realitate decât așa zisele proiecții care implică detașarea corpului astral de cel fizic.

Lipsa elementelor de control din sistemul propriu de credințe, cum ar fi lipsa cordonului de argint pot opri experiența, pentru că orice șoc emoțional, frică sau elemente surpriză pot conduce la ”întoarcerea instantanee” în corp. De aceea este important să ne amintim să luăm lucrurile pe care le-am învățat ca ghid, ca hartă și nu ca pe o realitate imuabilă.

Sistemul de credințe religioase poate fi un alt obstacol, pentru că în unele religii asemenea manifestări sunt imediat legate de zona tabu sau interzisă de perspectiva generală a religiei. Sunt apoi părerile oamenilor din apropiere, ce pot crea o zonă de disconfort și neîncredere în propriile capacități, iată deci câte capitole din viața noastră sunt puse la încercare, de fapt, de această metodă de extindere a propriei conștiințe.

Lucrurile pot evolua pentru fiecare în nenumărate direcții, de la cercetare științifică, la studiul conștiinței umane până la cure de slăbire și eliminarea fobiilor sau la eliminarea fricii de moarte. De ce spun asta? Pentru că, în momentul în care vedem cât de multe nu cunoaștem, din potențialul de exprimare, pentru că observăm că viața continuă fără corp fizic, imediat apare relaxarea. Robert Monroe este binecunoscut pentru faptul că a înființat Institutul Monroe și pentru acest scop, mii de persoane având această certitudine în urma experiențelor avute acolo.

O ultimă notă legată de proiecția astrală, pe care o consider importantă și pe care cred că ar trebui să avem în vedere când ne hotărâm să explorăm această cărare minunată:

Conștiința este un epi-fenomen care are ca natură fundamentală, realitatea de dincolo de spațiu-timp. Natura noastră fundamentală, adevărata noastră natură este cea care susține existența acestor planuri de manifestare, atât a celui fizic cât și a celui astral dar și al altora. Faptul că avem acest lucru la bază, că asta suntem într-un mod fundamental, înlesnește proiecția astrală dar o și așează în cadrul experimentului numit viață. Dacă avem în vedere acest lucru și pornim cu maturitate și pe drumul cunoașterii adevăratei noastre naturi ne va fi mai ușor să nu cădem în capcana de a deveni absorbiți de posibilitățile planului astral, într-un mod similar cum Patanjali avertizează legat de siddhis-uri. Aici nu este vorba despre frică ci despre curiozitate, despre capacitatea naturală a sufletului nostru a-și descoperi alte fațete ale propriei lumi interioare, inclusiv cea care se numește planul astral. O poartă pe care putem păși cu încredere, știind că natura planului astral este similară celui fizic și că are un set de reguli universale mai mult sau mai puțin de neschimbat și că natura noastră fundamentală este potențial infinit.

Atunci când faci acest pas fiind în contact cu adevărata natură fundamentală, proiecția astrală este un moment de ”Oau” continuu, în care poți observa mai ușor, devii mai sensibil și perceptiv și începi, poate cel mai important element, să îți chestionezi perspectiva asupra realității și a propriei existențe.

Ultimul amendament pe care îl am de făcut este legat de natura duală a planului astral – ceea ce implică o posibilitate de experiențe negative, sau mai bine spus neplăcute – care este confirmată de absolut toți cei care au trecut ”pe acolo”. Ei bine, la acest aspect nu am de adăugat decât că natura noastră fundamentală, fiind dincolo de spațiu și timp, este dincolo chiar și de non-dualitatea experiențelor în care aceasta își face apariția, arătându-și perfecțiunea, pacea, bucuria, iubirea sau orice altă fațetă și nu este decât deschidere completă și transparență totală în fața tuturor experiențelor. Ea este însăși natura acestor experiențe fie ele duale sau non-duale…

Proiecție folositoare și plină de luciditate vă doresc tuturor!Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Descoperirea unui nou mod de comunicare în creier

Oameni de știință din domeniul bio-medicinei de la Case Western Reserve University spun că au identificat o formă nemaivăzută până acum...

Închide