Povestea favorită a lui Jerry Seinfeld ne arată un lucru pe care îl fac toți oamenii de succes

0

Jerry Seinfeld este un exemplu pentru felul în care oamenii de succes fac lucrurile diferit față de alți oameni.

Oamenii de succes gândesc, cred și operează dferit de majoritatea celorlalți – și pe parcurs, ei ajung să reușească altfel decât majoritatea.

De exemplu, iată o povestire din documentarul Jerry Seinfeld: Comedian. Seinfeld stă de vorbă cu comicul de stand-up Orny Adams. Adams se întreabă dacă a făcut bine să continue să își urmeze visul de a fi un comedinat de stand-up sau și-a pierdut timpul.

„Este ca și cum ajungi în punctul în care te întrebi ”Cât mai pot să rezist?” spune Adams. ”Văd cum prietenii mei fac o grămadă de bani… avansează…”

„Avansează?” spune Seinfeld. ”Asta (comedia stand-up) nu are nicio legătură cu prietenii tăi”, spune Sienfeld, dând din mâini ca să nege spusele parteneruui său de conversație.

„Da, dar ce le spui părinților tăi?” întreabă Adams.

„Acesta e un lucru special” spune Seinfeld. ”Nu are nicio legătură cu reușita”.

„Okay,” spune Adams. ”Dar te-ai oprit vreodată ca să îți contempli viața și să spui ”Am 29 de ani, toți prietenii mei sunt căsătoriți, toți au casa lor, toți au un fel de senzație de normalitate…”

„Iac!” spune Seinfeld says și face o pauză pentru un moment. ”Haide să îți spun o poveste”, continuă el. ”Este povestea mea favorită despre industria spectacolelor (show-business)”.

„Orchestra lui Glenn Miller face un spectacol undeva. Avionul nu poate ateriza pentru că este o noapte de iarnă, cu multă zăpadă… trebuie să aterizeze într-un câmp și să meargă pe jos până la eveniment. Sunt îmbrăcați în costume, gata să cânte și își cară și instrumentele.

Deci, merg prin zăpadă, e umezeală și zloată, iar în depărtare se vede o casă mică. Sunt lumini la interior și un mic fir de fum iese din șemineu, iar ei merg spre casă și se uită înăuntru pe fereastră.

Înăuntru văd o familie. Este un bărbat și soția lui, ea este frumoasă, sunt și doi copii și toți stau la masă, zâmbesc, râd, e un foc în șemineu…

Băieții acești stau afară în costumele lor de scenă. Sunt uzi și tremură, ținându-și instrumentele și urmăresc această scenă incredibilă din Norman Rockwell.

Unul dintre tipi se întoarce către altul și îl întreabă: ”Cum pot oamenii să trăiască așa?”

Despre asta este vorba.

Desigur că fiecare are propria definiție pentru succes. Pentru mulți asta cele mai importante lucruri înseamnă o casă și o familie.

Pentru alții, altceva. Poate că nu în momentul acesta. Sau poate niciodată. Și este în regulă.

Este mai mult decât în regulă.

În majoritatea timpului ar trebui să luăm în considerație ce gândesc alții – dar nu atunci când asta stă în calea trăirii vieții pe care vrei cu adevărat să o trăiești.

De exemplu, dacă vrei cu adevărat să începi o afacere (ceea ce poți face în câteva ore – nr. desigur că în SUA) însă dacă îți faci griji că oamenii spun că ești nebun… fă-o oricum. Dacă vrei să îmbrățișezi o altă formulă pentru echilibrul muncii/vieții decât marea majoritate a oamenilor… fă-o oricum. Dacă vrei să realizezi ceva prostesc cum ar fi să faci 100.000 de flotări într-un an… fă-o.

Alege un lucru pe care nu l-ai încercat pentru că îți făceai griji despre ce ar gândi ceilalți sau ce ar spune.

Și fă-l.

Este viața ta. Trăiește-o în felul tău.

 

sursa: https://www.inc.com/jeff-haden/jerry-seinfelds-favorite-story-reveals-1-thing-successful-people-always-do.html?cid=hmsub1Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Citește articolul precedent:
Timpul și Esența

Tehnologia ne-a oferit oportunitatea extraordinară de a ne putea schimba percepția fără nicio practică. Pur și simplu, cu ajutorul ei...

Închide