Opt solutii naturiste impotriva tantarilor

1

Cand este iarna, ne plangem de frig. Cand este vara, este caldura – si tantari. Tantarii pot strica orice activitate in aer liber si, daca sunteti ca mine, vreti sa petreceti timp in natura cat mai mult, atunci cand vremea o permite.

In timp ce exista pe piata exista o multitudine de spray-uri si geluri care tin insectele la distanta, cu totii stim ca aceste bai chimice nu sunt chiar sigure. Din fericire, puteti foarte usor sa folositi ceva care alunga tantarii in mod natural si scapati si de toate substantele chimice ce va pot face rau.

thumb

Solutii naturale impotriva tantarilor sunt multe. Exista uleiuri pentru piele, plante pe care sa le tineti aproape de voi si chiar si lucruri pe care sa le mancati. Puteti sa schimbati mediul in asa fel incat sa nu mai fie atractiv pentru ei si sa folositi mancarea pentru a va schimba chimia corpului. Haideti sa vedem care sunt unele dintre cele mai eficiente metode naturale de a tine la distanta tantarii.

Solutia

1. Ulei de eucalipt lamaios

Eucaliptul lamaios este probabil una dintre cele mai cunoscute si raspandite solutii naturale ipotriva tantarilor. Fie ca folositi planta in sine si o tineti pe langa casa, sau folositi uleiul esential pentru a-l aplica in puncte cheie, cu cat pastrati mai mult mirosul acestei plate prin prejur, cu atat mai putini tantari veti vedea.

Centrele pentru controlul si preventia bolilor (care este in mod evident si firesc impotriva solutiilor naturale) a admis in mod public faptul ca planta este la fel de eficienta ca DEET (dietil-meta-toluamida – C12H17NO), folosita in sprayurile traditionale impotriva tantarilor. Puteti sa gasiti produse deja preparate din aceasta planta sau puteti sa va faceti singuri uleiul esential si sa il aveti mereu la indemana.

2. Iarba matelor

Da, iarba matelor, nu este doar pentru pisici. Aceasta planta ce poate fi foarte usor crescuta are multe aplicatii medicinale si casnice – inclusiv aceea de a tine tantarii la distanta. Cerecatatori de a Iowa State University au descoperit ca este de 10 ori mai eficienta decat DEET.

Pentru ca este o planta prolifica, plantatul acesteia in jurul terasei de examplu, poate tine tantarii la distanta. De asemenea, puteti sa va ungeti cu uleiul provenit din frunze. 

3. Iarba de India 

Aceasta planta mai este cunoscuta si sub numele de citronela, putand fi achizitionate lumanari sau uleiuri, fiind si mai eficienta ca planta pur si simplu. Este o planta foarte frumoasa si va poate infrumuseta curtea sau interiorul (in ghivece mari). Are efect pe o arie larga  si nu numai impotriva tantarilor, ci si a altor insecte enervante.

Alte solutii pentru a scapa de tantari

Exista multe alte solutii naturale impotriva tantarilor, dintre care marea majoritate sunt disponibile ca uleiuri esentiale. De incercat ar fi urmatoarele:

  • 4. Ulei de lavanda
  • 5. Ulei de arbore de ceai
  • 6. Mancati usturoi
  • 7. Purtati culori deschise
  • 8. Micsorati consumul de bere (serios).

Sper ca aceste remedii naturale impotriva tantarilor vor functiona si pentru voi, daca nu iata cateva . (articol in engleza)

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Un comentariu

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
A fost facuta prima harta magnetica a Caii Lactee

GRAVITATIA NATURALA. Campul magnetic al galaxiei (liniile maro) unduiesc pe cer in aceasta harta, creata cu ajutorul telescopului Planck. Zonele mai...

Închide